Assist: Femke Cornet

2e klasse (3e fase) 14

25 februari 2023 10:00

Anoniem

Zaterdag 25 februari. Vandaag stond de wedstrijd tegen BZS op het programma. Dit was een inhaal wedstrijd omdat de eerste wedstrijd van het seizoen niet door kon gaan i.v.m. de sneeuw die er toen was gevallen.

Het was voor de meiden van Kozakken Boys een belangrijke wedstrijd, want we moesten tegen de nummer 2 van de competitie. We verzamelde om 9:15 in de kleedkamer van KB. De meiden op scherp gezet, want vorige week hadden we glansrijk verloren van de nummer 1. Na de pep talk stonden alle koppies goed en konden we aan de warming up beginnen.
We hadden Sanne Tamerus bereid gevonden om de wedstrijd bij ons te komen fluiten. Na de warming up was iedereen er klaar voor en werd er om 10:00 afgetrapt.

De meiden zaten er gelijk goed en fel op. Lea veroverde de bal, gaf een goede pass naar Sofija. Welke direct Lealy wegstuurde. Lealy benutte goed haar snelheid waarna er een goede voorzet kwam en Femke deze vervolgens tussen de palen schoot.
2e minuut 1-0
Dat was een goed begin. Vervolgens bleven de meiden hard werken en goed overspelen. Waardoor in de 11e minuut Lynne zich zelf goed vrij speelde en hard op het doel schoot. Echter de keeper van de tegenstander was ook goed wakker en verzorgde een prachtige redding.
Rond de 20e minuut kwam BZS er voor het eerst echt goed doorheen, maar door een fantastische tackel op de bal door Sarah werd ook deze aanval in kiem gesmoord.
Daarna was KB weer aan de beurt. Femke zette een goede aanval op via de rechtse kant, gaf de bal goed voor aan Lynne welke de bal met haar linkse voet helemaal in de linkse hoek wist binnen te werken, de keepster van BZS kon er net niet meer bij.
23e minuut 2-0
Daarna bleef KB de bovenliggende partij. In de 28e minuut weer een goede aanval vanaf de rechtse kant. Zippora pakte de bal goed af en haalde hard uit. Helaas op de paal, Lynne was snel bij de tweede bal maar trof helaas het zijnet.
Daarna was het rust.

We zagen op dat moment als trainers het positief in. Geen kansen weggegeven. Goede kansen gecreëerd en 2-0 voor.
De tweede helft werd afgetrapt door BZS welke gelijk goed de druk op de bal opvoerde. Wat in de 43e minuut een hard schot op de paal opleverde. Daar kwamen we goed weg. We konden goed merken dat onze meiden te lauw uit de kleedkamer waren gekomen.
We konden daarna nog wel de bal in ploeg houden maar er werd te makkelijk en te kort de bal overgespeeld, waardoor de tegenstander er vaak tussen kon komen. Ook werden de ruimtes tussen de linies steeds groter.
In de 51e minuut kwam er nog een goede aanval door het midden van Zippora maar helaas schoot ze net voor langs.
Lealy kwam er nog een paar keer goed langs alleen kwamen de voorzetten helaas niet aan.
Daarna werd het spel er allemaal niet beter op en merkten we dat de 3-0 er niet meer in zat.
Sanne Tamerus floot af en 3 punten zijn weer in de pocket, waardoor we de tweede plek hebben veroverd.