62'

2e klasse (3e fase) 14

15 april 2023 8:30

Anoniem

Zaterdag 15 april. Vandaag staat Kozakken Boys – Roda Boys op het programma. De uit wedstrijd hadden we daar met 2-2 gelijk gespeeld omdat de scheidsrechter het niet nodig vond om het doelpunt af te keuren waarbij de bal bij Veronique uit haar handen werd geschoten en wat resulteerde toen in een keepers handschoen minder. Tijd voor revanche dus.

De coach kwam om 7:45 aanlopen op de Zwaaier. Nomi was al aanwezig. Ze was er al om 7:15. Je kunt maar op tijd zijn 😁
We zouden verzamelen om 7:50 echter toen waren er nog geen Sanne en Lealy. Een minuutje of 7 later kwam Sanne ook binnen. Met Lealy kregen we nog geen contact, maar aangezien het tijd was, begonnen we met ons praatje in de kleedkamer om de meiden op scherp te krijgen en de opstelling door te nemen. De verdediging werd neergezet Sarah, Guusje, Lynn en Lea. Op het middelveld Jente, Naomi en Sofija gevolgd door de aanval Femke, Lynne en Kira. Zippora, Sanne, Julia, Nomi en Esmee mochten op de bank beginnen.
Daarna richting veld 1 voor de warming up, waarna scheidsrechter Marcel Visser ons om 8:30 naar de middencirkel riep. De tos werd gewonnen door Guusje en die koos voor de zon in onze rug. Daardoor mocht Roda Boys beginnen met de aftrap.
Er werd gelijk goed  druk gezet. Maar dat leidde in de eerste 10 minuten nog niet tot grote kansen. In de 11e minuut werd er een corner weggegeven door Roda Boys. Kira nam de corner waarbij de bal terecht kwam bij Sofija. Deze nam de bal aan het schoot direct de 1-0 binnen.
Daarna werd het spel alleen niet beter. De tegenstander schoot veel ballen uit en waren fysieker in de duels.
In de 23e minuut kwam Roda Boys er goed uit, word er slecht verdedigd achterin en schiet Roda Boys de 1-1 binnen en je ziet dat de kopjes wat gaan hangen, wat alleen echt niet nodig is.
Echt hele grote uit gespeelde kansen krijgen beide partijen niet meer en we gaan met 1-1 rusten.

In de rust de meiden uitgelegd waar het misgaat en dat de meiden echt feller in de duels moeten worden. Onze missie is nog om Kampioen te worden, dus het moet beter!

In de 2e helft word er afgetrapt door KB. De meiden zetten gelijk goed druk en Lynne dribbelt goed op via de linkse kant, geeft de bal voor en de bal word door een verdediger van Roda Boys in het eigen doel geschoten. 2-1
Onze meiden krijgen hier energie van en bij Roda Boys gaan de kopjes wat hangen. Er word weer afgetrapt en direct word de bal weer veroverd. Femke krijgt de bal en geeft een voorzet vanaf de rechtse kant welke door Lynne word binnengeschoten. 3-1
Dat is nog eens een flitsende start van de tweede helft.
9:10 komt dan toch nog Lealy aangelopen. De coach spreekt haar even aan en ze neemt plaats in de duckout.
Een paar minuten later is er discussie hoeveel het is. Volgens de coach 3-1 volgens Lennart toch 4-1, maar die twijfelt ook wat.
De grensrechter van de tegenpartij gaf ook aan dat het inmiddels 4-1 was. Hmmm de coach had dat dus even gemist 🙈
Maar het bleek dat Femke een voorzet had gegeven, de keeper de bal niet goed vast had en dat Lynne de 4-1 had binnen getikt.
De laatste 10 minuten mocht Lealy nog haar entree maken. Femke gaf via de rechtse kant weer een goede voorzet. De keeper had wederom de bal weer niet goed vast. Lealy profiteerde hier snel van ging om de keeper heen en noteerde de eindstand van 5-1.
Een paar minuten later floot Marcel af en hadden we een mooie eindstand en weer 3 punten binnen.
De coach ging samen met Jente, Naomi, Lea en Veronique snel richting Dubbeldam, want daar mochten onze meiden nog meedoen met de MO17.
De coach echter zonder jas, want die was verdwenen ☹

Volgende week gaan we op bezoek bij Ameide. De nummer 1 van de competitie. Een paar weken geleden hebben we daar thuis met 2-5 van verloren. Dus we hebben iets recht te zetten ! Dus alle support is welkom!