Meihoven 3
4235VJ
TIENHOVEN AAN DE LEK
tel. 0183-601827

Zaterdag 22 april. Om 12:30 stond op het programma. De nummer 1 Ameide tegen de nummer 2 Kozakken Boys. Dat het een belangrijke pot zou worden was bekend. Het verschil was 3 punten. Bij winst komen we gelijk in punten en zou dus alles weer mogelijk zijn.
Om 11:20 verzamelen op de Zwaaier. Het weer was goed en na even zoeken waren we compleet en konden we afreizen richting Ameide.

De meiden voor het begin van de wedstrijd uit gelegd dat het belangrijk was om deze te winnen. De focus moest vanaf minuut één aanstaan en dat ze er gelijk voor moesten gaan!
We beginnen met ons eigen vertrouwde systeem. Sanne, Guusje, Lynn en Lea verzorgen de verdediging, daarvoor komen Jente en Sofija in actie. Naomi controleert het middenveld en onze aanval begint met Femke, Zippora en Lealy.
En onze bank word vandaag gezellig en druk bezet door Lynne, Sarah, Julia, Kira, Carmen en Fleur.

Het eerste kwartier kwamen we er niet goed uit en was de tegenstander een stuk fysieker aanwezig. In de 9e minuut wisten ze goed door te breken vanaf de rechtse kant, er werd netjes terug gelegd op de spits, maar deze miste gelukkig de bal. Daar kwamen we goed weg. Echter in de 11e minuut word de nummer 7 goed aangespeeld en schiet de 1-0 binnen. De meiden zijn even teleur gesteld, maar pakken het daarna goed op. Wat in de 22e en 25e minuut goede mogelijkheden bied voor Lynne om te scoren, maar helaas gaan deze pogingen net naast.
In de 27e minuut krijgen we een vrije trap na een handsbal net buiten de zestien. Kira neemt de vrije trap welke nog net te stoppen is door de keepster van Ameide. De bal wil er maar niet in.
In de 28e minuut krijgen we een corner welke genomen word door Kira, Lynne neemt de bal aan, maar deze gaat net langs het doel heen.
Ameide weet daarna goed de nummer 7 weer weg te sturen en zij schiet de 2-0 binnen.
Een paar minuten later word er gefloten voor de rust en hebben we tijd om een nieuw strijdplan te bedenken.

In de rust de meiden nog eens op gepept en uitgelegd waar de mogelijkheden liggen en dat we dit nog steeds winnend kunnen afsluiten. De meiden zelf geloven er ook nog in en met die instelling betreden we het veld weer. De zon had inmiddels plaatst gemaakt voor een regenbui.

We passen onze opstelling iets wat aan en schakelen over naar een verkapt 4-4-2 systeem. De meiden zitten er gelijk goed boven op, wat gelijk tot een goede kans voor Femke leid, echter stuit deze op de keeper.
Na een kwartier spelen komt Kira goed op via de linkse kant maar ook dit schot word helaas geblokt door de keepster van Ameide. De tijd begint te dringen voor ons en moedigen de meiden nog maar eens flink aan. In de 55e minuut weet Kira goed voorbij haar tegenstander te komen, dribbelt goed de zestien in en weet de 2-1 binnen te schieten. De meiden geloven er weer in.
Er komen nog diverse kansjes maar de meiden weten ze niet binnen te schieten.
In de 65e minuut geeft Ameide de bal goed voor, Veronique kan net niet lekker bij de bal en de 3-1 valt binnen. Met nog 5 minuten op de klok word het nu nog wel heel moeilijk. De meiden blijven strijden, maar helaas komen er geen grote kansen meer uit en gaan we helaas zonder punten naar huis.
De meiden hebben een goede wedstrijd gespeeld en hard gestreden, helaas was de tegenstander vandaag alleen effectiever in doelpunten maken dan dat wij waren.
Het verschil is nu 6 punten, maar we blijven strijden, alles is mogelijk in het voetbal !
Woensdagavond 3 mei staat Kozakken Boys – Sleeuwijk op het programma en dan gaan we met z’n alle weer voor de 3 punten !!!