4251PN
WERKENDAM
tel. 0183-501770

MO13-1 pakt geen punten in de derby.
Een week lang hebben we kunnen nagenieten van de heerlijke overwinning op koploper de Alblas. Hiermee waren wij van de akelige 0 punten af in fase 3. Hoe mooi dit succes ook was , we moesten vandaag weer klaar staan voor onze volgende match. Want niemand minder dan onze buren uit Nieuwendijk kwamen vandaag naar de Zwaaier. Dit team, o.l.v. oud spits van Altena 1 Remon Duijzer, speelt ook in deze fase als negental en hierdoor moesten wij ook weer mee in dit systeem. Wij waren vandaag zwaar gehavend, want we kregen afmeldingen van Maud ,Suze ,Yara ,Pauline en Melteda. Maar met nog 11 meiden over moesten wij gaan proberen de punten in eigen huis te gaan houden. In fase 2 wonnen we op een zeer koude ochtend nog met 1-2 van Altena MO13-1 ,maar dat gaf uiteraard geen garantie op nieuw succes. We mochten gaan spelen op ons mooie hoofdveld en Aart had op vrijdag al twee grote doelen op dat veld geplaatst. Grote klasse. De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Rini Visser en om half 9 werd de wedstrijd in gang gezet. De eerste 10 a 15 minuten waren wij degene die het betere van het spel hadden en kregen ook wat kansjes om de score te openen. Waar wij deze niet verzilverden ,was het Altena die tegen de verhoudingen wel het netje wisten te vinden. Een goede voorzet van rechts werd keurig binnen getikt en zo stonden wij op achterstand. Hierna was Altena de wat betere ploeg en kregen ook nog een mega kans die op de paal uiteen spatte. We waren het even kwijt en hadden hierdoor voor rust op een grotere achterstand kunnen staan. Na een half uur voetbal werden we door de scheidsrechter naar de kleedkamers gedirigeerd en moesten we een nieuw strijdplan bedenken tijdens de rust.
We spraken af om te proberen de draad op te pakken als in de eerste 15 minuten en als het lang 0-1 bleef, we risico’s zouden gaan nemen. Na rust waren de teams erg aan elkaar gewaagd, zonder grote kansen aan beide kanten. Zoals gezegd gingen we na 15 minuten in de tweede helft meer risico nemen en achterin 1 op 1 spelen. Hiermee kregen we wat meer druk op de verdediging van Altena. Maar deze hield zich zeer knap staande en wij kwamen er maar niet doorheen. Waar je zelf risicovol gaat aanvallen ,dan kan het gebeuren dat je in een tegenstoot tegen de lamp loopt. Helaas gebeurde dit ook ,want Altena maakte de voor hun bevrijdende 0-2. Hierna probeerden wij nog steeds een aansluitingstreffer te maken, maar het was ons vandaag niet gegund. De scheidsrechter blies na 60 minuten voor het einde en zo gingen de punten in deze sportieve derby mee naar Nieuwendijk. Het is en blijft niet ons ding , 9 tegen 9 spelen. Qua aantal speelsters kwam het vandaag goed uit, maar we misten helaas teveel kwaliteit om het Altena echt moeilijk te maken. Het was niet anders , de handen van onze buren werden geschud en hopelijk komt er nog wat aanwas zodat ze ook in Nieuwendijk 11 tegen 11 kunnen gaan spelen.
Wij kijken weer vooruit, want volgende week maken we ons op voor weer een thuiswedstrijd. Dan komt Pelikaan MO13-1 uit Zwijndrecht naar Werkendam en spelen wij om 10 uur. Uit verloren onze meiden daar met 4-2 ,dus hoogste tijd om dat recht te gaan zetten. Ze staan drie punten boven ons ,wie weet kunnen we dan wel de punten thuis houden. De zaterdag daarna, zaterdag 8 april, spelen we een vriendschappelijk potje tegen onze huidige MO11-1. Zij willen graag een keertje op groot veld een wedstrijd spelen, om te kijken hoe dat gaat. En dat willen ze tegen ons doen. We spelen dan ook om 10 uur.
Voor nu wensen we jullie allemaal nog een fijn weekend.
Kozakken Boys MO13-1.