57'

2e klasse (3e fase) 12

4 februari 2023 8:30

A.C.J. Kant

Vorige week is voor onze MO13-1 fase 3 begonnen en werd er uit bij Pelikaan MO13-1 met 4-2 verloren. Vandaag moesten de meiden weer gereed staan ,want de koploper kwam naar Werkendam om hun koppositie te verstevigen. We praten over De Alblas MO13-1 die hun eerste twee wedstrijden met de duidelijke cijfers van 10-1 hadden gewonnen. Dit team uit de Alblasserwaard doet dit overigens als negental , simpelweg omdat zij er niet genoeg hebben om wekelijks 11 tegen 11 te spelen. Voor ons is dat jammer met een selectie van 16 meiden, maar voor een club als Oud Alblas een uitkomst om toch als meidenteam samen te kunnen spelen. Aan onze kant kregen we een afzegging van Melteda en waren Naomi, Rianna en Saar afwezig i.v.m. griepklachten. Vandaag gingen wij dus met 12 fanatieke meiden tegen de koploper spelen. Dit waren Esmee, Yara, Lize, Lynn ,Pauline, Suze, Mirthe ,Robine, Nienke ,Romy, Maud en Elynn. Voor de wedstrijd werden er al vriendelijk handen geschud tussen ons en de zeer vriendelijke begeleiding van De Alblas MO13-1. Omdat we negen tegen negen gingen spelen, moesten er twee grote doelen richting veld 1 gehaald worden. Bij deze wedstrijden wordt namelijk het veld kleiner gemaakt. Trainer Aart had hier op vrijdag al tijd voor gevonden en dus stond dit vanmorgen allemaal al klaar. Grote klasse Aart.
De wedstrijd werd iets later dan 8:30 in gang gezet door de vader van Pauline, Theo Bakker, want wij moesten toch maar even reserve shirts aandoen omdat beide teams een wit shirt hadden. Na deze omkleedsessie gingen we voortvarend van start . Na 4 minuten spelen was het Romy die de 1-0 binnen schoot. Lang konden we niet van deze voorsprong genieten ,want 2 minuten later was het alweer gelijk na een intikker, 1-1. Hierna werd het gaspedaal weer even ingedrukt door onze meiden, want De Alblas was blijkbaar nog niet helemaal wakker. In de 10e minuut kreeg Robine de bal en stond ineens voor de uitkomende keepster. Ze schoot de bal onder haar door en maakte de 2-1. In de 14e minuut kwamen we zelfs op een 3-1 voorsprong door de sterk spelende Suze en wisten we even niet wat we mee maakten tegen de koploper. Na deze goal van Suze gingen uiteindelijk de mouwen van de tegenstander omhoog en via individuele klasse van een aantal speelsters van De Alblas werd er nog voor rust het een en ander recht gezet. In minuut 17 ,19 en 28 werden wij op een 3-4 achterstand gezet. Absoluut heel erg zonde, maar de tegenstander had echt wel veel kwaliteit en wij konden niet meer dan keihard werken op dat moment. Dat werd ook gedaan, dus in de rust hebben we dat ook zo gezegd. Zo doorgaan en wie weet zit er dan een stuntje in.
In de tweede helft bleven onze meiden strijden voor elke meter, aan de inzet lag het vandaag absoluut niet . Er werd heel veel energie in de wedstrijd gelegd en voor de toeschouwers was het denk ik een leuke wedstrijd. Alleen zouden wij vandaag de koploper niet op de knieën krijgen, want in minuut 40 en 57 maakten zij er uiteindelijk een 3-6 eindstand van. Absoluut geen schande , want we hebben het ze heel erg lastig gemaakt. Zelfs de trainers van De Alblas haalden opgelucht adem na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. De vermoeidheid ging bij ons in de tweede helft een rol spelen na zo’n wervelende eerste helft. Het was een mooie en hele sportieve wedstrijd zowel binnen als buiten de lijnen met respect van beide kanten. Ondanks 9 tegen 9 ,wat wij liever niet spelen , was het een wedstrijd zoals deze hoort te zijn. Met volop strijd ,beleving en passie. De handen werden wederom geschud en wij zien deze tegenstander weer op zaterdag 18 maart, dan bij hun op Sportpark Souburgh. Komende week wordt er weer lekker twee keer getraind en dan gaan we zaterdag richting Dordrecht om daar om 9 uur te gaan spelen tegen Dubbeldam MO13-1. Ook dit team speelt als negental en hebben tot nu toe 3 punten na 3 wedstrijden. Misschien kunnen we dan volgende week van die “hatelijke” 0 punten af komen. We gaan het beleven volgende week . Theo ,bedankt voor het fluiten en Arie bedankt voor het vlaggen. Fijn weekend.
Groeten van de leiding MO13-1.