... (solo)

2e klasse (2e fase) 13

3 december 2022 8:30

M.H. Visser

Na een weekje nagenieten van de 3-5 overwinning op Groot Ammers MO13-1 ,stonden de meiden afgelopen maandag weer massaal op de training. Dit onder de bezielende leiding van Aart Verhoeven en interim coach Christiaan Paans. Het zou tevens de enige training van afgelopen week zijn, want op woensdag was het Sint avond voor onze MO13-1. We hadden de “boetkeet” gevonden als locatie om daar een gezellige avond te hebben. Om half 7 kwamen de meiden aan en iedereen had wat moois gemaakt in de vorm van een surprise en een gedicht. Ook was er aan muziek, drinken en een hapje gedacht. De meiden kwamen niets tekort en kregen zelfs nog bezoek van drie echte Pieten. Die kwamen ook niet met lege handen en de meiden hielden hun handen gretig omhoog voor het vele strooigoed. De Pieten werden door sommige meiden herkend en dat was dan ook natuurlijk weer lachen ,gieren en brullen. Er was zelfs een Piet met een Nieuwendijks accent, je verzint het niet. Na anderhalf uur van lachen, eten ,drinken en natuurlijk cadeautjes uitpakken, werden de meiden opgehaald door hun ouders en konden wij terug kijken op een heerlijk avondje Sinterklaas.
Na deze mooie avond ging het vizier op vandaag, want wij kregen bezoek van een zeer sterke tegenstander. Namelijk SVW MO13-1 kwam naar ons mooie Werkendam om er samen met ons een mooie strijd van te maken. De wedstrijd op deze zeer koude ochtend stond onder leiding van top arbiter Rini Visser, tevens de oom van onze speelster Nienke. Mooi dat hij tijd vrij maakt, zodat wij weer 60 minuten mogen voetballen. Wederom waren wij vandaag compleet en mochten we gaan aftrappen op het hoofdveld om 8:30. Na het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd gelijk op, wat in eerdere onderlinge wedstrijden eigenlijk ook al het geval was. Wij voetballend misschien wat beter en SVW fysiek sterker dan wij. In de eerste helft kregen beide teams weinig kansen om te scoren. De enige kans die er wel kwam ,was dan ook meteen een doelpunt . Uit een corner van SVW bleef de bal in ons 5 meter gebied hangen en tikte een Gorkumse meid de 0-1 binnen in de 16e minuut. Wij kregen aan het einde van de eerste helft via een schot van Naomi nog een doelkans, maar de keepster pakte deze zonder problemen. We gingen rusten en opwarmen met deze 0-1 achterstand en moesten in het tweede bedrijf in de achtervolging. In deze tweede helft werd er door onze meiden geknokt voor wat ze waard waren. Er werd afgejaagd en er kwamen serieuze kansen op de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in. Waar wij de kansen lieten liggen ,daar wist SVW wel raad met de ruimte die er kwam. In de 42e en 56e minuut counterde SVW naar een 0-3 voorsprong. Dit werd dan ook de uiteindelijke eindstand en gingen de felicitaties naar de meiden van Steeds Voorwaarts Wilhelmina. Een enigszins geflatteerde uitslag, want wij gaven vandaag de tegengoals als cadeautjes weg.
Het is niet anders. Vergeten en weer door. We staan nog steeds keurig op een derde plaats in deze tweede klasse en gaan volgende week fase 2 afsluiten bij onze buren in Nieuwendijk. Daar gaan wij voor het eerst 9 tegen 9 spelen ,omdat Altena niet genoeg speelsters heeft voor 11 tegen 11. Dit zal even een vreemde wedstrijd worden, maar gaan proberen de punten mee naar Werkendam te nemen. De zaterdag erop, 17 december sluiten we het jaar af met een vriendschappelijke wedstrijd uit bij Sleeuwijk op het veld. Ik zeg op het veld, want 29 of 30 december mogen we nog in de Crosser het zaaltoernooi spelen tegen Altena en Sleeuwijk. Al jaren een traditie in Werkendam dit toernooi en zeer leuk om aan deel te nemen. We gaan dus na dit sinterklaasweekend op weg naar de laatste weken van dit jaar en kunnen hiermee straks terug kijken op een leuk en leerzaam jaar met de meiden. Laat ik ze gewoon nog eens allemaal noemen ,de meiden van Kozakken Boys MO13-1.
Rianna ,Suze, Pauline, Mirthe, Robine, Nienke, Saar, Elynn, Romy, Maud, Melteda, Lize, Lynn,Naomi, Esmee en Yara. Deze dames zijn een echt team met elkaar en wij hopen dat ze nog heel lang bij onze club met plezier blijven voetballen. Wij zijn trots op jullie.
Groeten van de leiding MO13-1.