Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

Na een weekje rust stond vandaag een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander was vandaag SVS’65, beter bekend als Spijk. De selectie was nagenoeg compleet, enkel Sam en Christian ontbraken vandaag, waardoor wij met 18 man naar Spijk afreisden. Het enige wedstrijdveld was gelukkig een kunstgrasveld waardoor er dit keer niet op een akker gespeeld hoefde te worden. Om 12:45 werd er afgetrapt in de volgende namen: Rick – Ivo-Stijn-Niels-Oscar – Stef-Tiemen-Johan-Lars – Kevin-David. Er werd vandaag afgeweken van de 1-4-3-3 en gestart in een 1-4-4-2.

De wedstrijd was amper begonnen of Kevin had de 0-1 op zijn schoen. Een prachtige pass van Johan kwam bij Kevin terecht die goed wegdraaide in het strafschopgebied en de bal van een meter of tien voor het inschieten had. Naar eigen zeggen kwam Kevin niet goed uit met zijn passen en zo belandde een slap schotje in de handen van de doelman. Aan de andere kant schoot de spits van Spijk voorlangs de goal van Rick, waarmee de kansen in de openingsfase van de wedstrijd wel benoemd zijn. Stef had ondertussen het veld verlaten voor Tim met een voetblessure. Mogelijke oorzaak was overbelasting van de voet na een vrijdagavond c.q. nacht stappen in Breda, maar dat blijft gissen.

De Boys hadden het lastig om voetballend richting de vijandelijke helft te gaan en kozen te snel voor de lange bal. Kansen werden er niet echt gecreëerd en men stond voortdurend onder druk van Spijk. De thuisploeg zelf werd het meest gevaarlijk uit standaardsituaties waarbij een cornerbal meerdere malen bijna direct in de goal werd gekruld door de nemer. Na ruim een half uur spelen brak Spijk door de Werkendamse verdediging en ging de linksbuiten richting doelman Rick. Vanaf de zijkant kwam een vlagsignaal voor buitenspel, maar deze werd door de arbiter vakkundig afgewezen en zo ontstond een niet te missen kans voor Spijk. De buitenspeler faalde niet en schoot de 1-0 binnen, waardoor de Boys dus op achterstand stonden. Met deze stand werd de rust gehaald en het was duidelijk dat het in de tweede helft anders zou moeten lopen.

Met zoveel wissels op de bank begonnen de Boys met een flink gewijzigde opstelling aan de tweede helft. Stan, Sander, Mark, Sven, Thomas en Martijn kwamen het veld in voor Ivo, Stijn, Oscar, Lars, Johan en Kevin. Met een half dozijn aan wissels, en een switchback naar 1-4-3-3,  werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Net als Kevin in de eerste helft kreeg David een grote kans op een vroege goal. Maar helaas was de uitkomst van zijn poging ook hetzelfde als die van Kevin en kon de keeper opnieuw redding brengen. Het spelbeeld begon langzaamaan te veranderen in het voordeel van de Boys. Dit leidde niet direct tot veel kansen, maar je kreeg het gevoel dat de wedstrijd allesbehalve gespeeld was. Spijk begon wat slordigheden te vertonen in het spel en de stabiliteit in de laatste linie van de gastheren begon ook te wankelen. Mark speelde vandaag op het middenveld in plaats van de voorhoede en moest hierdoor ook vaker mee omschakelen dan gebruikelijk. In een van deze omschakelmomenten trachtte Mark met een uiterste inspanning de bal te veroveren, maar hij raakte vooral de achillespees wat resulteerde in een gele kaart en een tijdstraf die gelukkig voor de Boys maar een minuut of vijf duurde.

Met nog zo’n 25 minuten op de klok kwam Mark het veld weer in en waren de Boys compleet. Druk zetten op de laatste linie van Spijk zorgde ervoor dat er balverlies werd geleden en Thomas kon er met de bal vandoor. Hij zag de doelman ver voor zijn goal staan en schoot de bal mooi over deze heen en zo was het 1-1. De Kozakken roken dat er meer te halen was en zochten meer en meer de aanval. David schoot nog een bal schitterend in de kruising toen er al gefloten was voor een aanvallende overtreding, maar dit gaf wel aan dat er wat te halen viel.

Met de snelheid van Thomas, en later ook nog Johan, in de voorhoede werden de problemen voor Spijk groter en groter en een kleine vijf minuten voor tijd sloeg het noodlot ook toe voor de gastheren. Thomas werd weggestuurd in de diepte en dook het strafschopgebied in. Bij zijn dribbel werd hij vakkundig gehaakt en de arbiter wees terecht naar de stip. Thomas ging zelf achter de bal staan en schoot via de onderkant van de lat de 1-2 binnen. Vreugde alom bij de Boys die nog een paar minuten moesten volhouden om de zege binnen te halen. Spijk stuurde de hele luchtmacht naar voren en kreeg bij het ingaan van de blessuretijd nog een vrije trap. Een voorzet belandde achter in het strafschopgebied van de Boys waar drieman van Spijk vogelvrij stonden om de bal in te koppen en deze lieten de kans niet onbenut. Zo hadden de Boys maar enkele minuten kunnen genieten van de voorsprong en stond het nu 2-2.

Er zijn van die dagen dat het allemaal de goede kant op valt en vandaag leek een zo’n dag te worden. Na de aftrap, in de wetenschap dat er wellicht nog een minuut of 2 te spelen waren, zochten de Boys nog een keer de aanval. Een lange bal richting het doel van Spijk werd nog ternauwernood weggewerkt, maar de afvallende bal kwam terecht bij Thomas. Deze kapte een tegenstander uit en schoot de bal op doel. Onderweg werd zijn inzet dusdanig van richting veranderd dat de bal onhoudbaar werd voor de keeper en zo stond het dus 2-3. Deze goal was ook het slotakkoord van de wedstrijd en zoals keeper Rick zou zeggen “Wie het laatst lacht, lacht het hardst.”

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Woudrichem 3 is de tegenstander deze middag om 12:00. In de beker werd dit elftal van Woudrichem al met 6-0 verslagen, maar dat biedt geen garantie voor het komende affiche. De Boys zullen weer alle zeilen bij moeten zetten om een overwinning binnen te slepen.