Nieuwe Noordpolderweg 1
3312AD
DORDRECHT
tel. 078-6135287

Vandaag alweer de laatste wedstrijd in fase 1 voor onze meiden van Kozakken Boys MO13-1. Voor het eerst met elkaar op groot veld dit seizoen en voor ons was deze fase vooral leren met elkaar wat er gevraagd wordt bij deze verandering van klein naar groot veld. Tot vandaag speelden we 1 wedstrijd gelijk, verloren we er 2 en wonnen we in een absolute kraker in de laatste minuut thuis op de Zwaaier met 3-2 van SVW. Vandaag gingen we de eerste fase afsluiten bij en tegen de MO13-2 van Oranje Wit. Dit team uit Dordrecht verloor al hun wedstrijden en droegen dus de rode lantaarn. Wij vertrokken vanmorgen met 16 meiden op het prachtige tijdstip van 7:30 richting Sportpark Stadspolders van Oranje Wit in Dordrecht. Een hele grote club in 1 van de oudste steden van Nederland. Bij het verzamelen hoorden we al dat er heel wat meiden feestjes hadden gehad op vrijdagavond en dus waren sommige oogjes erg klein vanmorgen. Voor ons als leiding de taak om ze op tijd wakker te krijgen, want we moesten echt om 8:30 aftrappen. Na even speuren naar kleedkamer 18 en veld C, floot de scheidsrechter na een korte warming up voor het begin van de wedstrijd. Ik kan heel kort zijn over deze eerste helft, dit werd een groot fiasco van onze kant. Wij waren niet bij de les en lieten Oranje Wit MO13-2 tot aan de rust weglopen naar een 5-0 voorsprong. De euforie aan Dordtse zijde was groot en achteraf gezien terecht als je al vier keer op rij verloren hebt. Voor ons absoluut frustrerend, dus werd er even een stevig woordje gesproken tijdens de rust in de kleedkamer. Wat wij lieten zien in de eerste helft kon echt niet en iedereen leek het daarmee eens te zijn.
Het boek eerste helft ging dicht en wij moesten onze rug gaan rechten in het tweede bedrijf. De strenge boodschap tijdens de rust was aangekomen en onze meiden lieten weer zien wat ze best goed kunnen. Met elkaar de bal rondspelen , mooie acties maken, terug verdedigen na bal verlies, mee blijven lopen als de tegenstander aanvalt. Vooral het vertrouwen in eigen kunnen. Oranje Wit kwam er in de tweede helft bijna niet meer uit , alleen was natuurlijk de wedstrijd al wel gelopen na de eerste helft. Maar de eer gingen we pakken en onze MO13-1 ging op jacht naar doelpunten. Mirthe Paans was de eerste die het netje voor ons wist te vinden. Na een prachtige solo vanaf het middenveld ,schoot ze de bal keurig langs de Dordtse keepster, 5-1. Hierna was het Pauline Bakker die de 5-2 noteerde toen de bal voor haar voeten kwam en hem binnen werkte. De kleinste meid op het veld, maar op felheid 1 van de betere was vandaag . De 5-3 was een plaatje van een goal. Naomi van de Heuvel kreeg de bal aan haar voet en als dat gebeurd komt er meestal iets goeds uit voort. Zij zag de keepster net te ver voor haar doel staan en schoot de bal zeer knap achter haar. Onze tegenstander begon toch wel een beetje zenuwachtig te worden, maar dit was later gezien nergens voor nodig. Na 60 minuten voetbal kwamen wij niet verder dan 3 goals en waren het de Dordtenaren die hun eerste drie punten pakten met de einduitslag van 5-3. Uiteraard feliciteerden wij ze met de overwinning ,ondanks dat het er af en toe ongezellig aan toe ging. Dat zijn emoties die bij het voetbal horen en zijn na de wedstrijd gewoon klaar. Wie weet zien we elkaar weer in fase 2.
Wij kijken naar ons zelf. Eerste helft was echt zeer matig van onze kant , de tweede helft was er weer 1 om trots op te zijn. Daar hebben wij als leiding weer onze echte Kozakken Girls gezien. Hier moeten we weer van leren , dat we altijd maar dan ook altijd met elkaar de strijd aan moeten gaan. We werden vandaag in Dordrecht de eerste helft afgetroefd op fanatisme ,felheid en beleving. Hoe vroeg we ook moeten spelen, hoelaat het ook is geworden op een feestje , als het fluitsignaal gaat dan moeten we knallen met elkaar. Fase 1 sluiten wij overigens af als 5e van de 7 teams. Nu op naar de volgende fase 2,die als het goed is start op zaterdag 29 oktober . Dit zullen 7 wedstrijden zijn t/m zaterdag 10 december. Zeer benieuwd bij wie we dan weer ingedeeld worden. Voordat we 29 oktober beginnen aan die fase, spelen we volgende week eerst nog een oefenwedstrijd om 10:15 in Gorinchem tegen SVW MO13-1. Juist, de wedstrijd die een ware thriller was in competitieverband. Een ideale tegenstander om ons team klaar te stomen voor fase 2. Komende week trainen we alleen op maandag , want woensdag speelt ons eerste elftal in de beker tegen Vitesse. Kom allemaal aanmoedigen , want dat kunnen ze wel gebruiken. Vandaag waren we een beetje boos in de rust van wat jullie in de eerste helft lieten zien, maar wij zijn echt heel erg blij om trainers van jullie te zijn meiden. We kunnen erg met jullie lachen en jullie kunnen het zoals wij het kunnen zien allemaal goed met elkaar vinden. Blijf zo met elkaar optrekken, want dan kan dit echt een heel mooi en goed team gaan worden.
Want vergeet nooit: Wij Zijn Kozakken Boys MO13-1.
Groeten van de leiding MO13-1.