Lavendelstraat 2
3142NC
MAASSLUIS
tel. 010-5911306

Op het sportpark van Excelsior Maassluis stond er voor Kozakken Boys een belangrijke uitwedstrijd op het programma om zich te handhaven in de Tweede Divisie. Ondanks het missen van rechtsback Keukens in de basisopstelling, begonnen de Werkendammers vol goede moed aan de wedstrijd tegen Jong Sparta.

Het was echter Jong Sparta dat al na 8 minuten op voorsprong kwam. Een snelle aanval resulteerde in een doelpunt van Rosario, waardoor Kozakken Boys direct op achterstand werd gezet. De jonge talenten van Sparta waren in de eerste helft duidelijk de betere partij en zetten de Werkendammers flink onder druk.

Kozakken Boys had moeite om grip op de wedstrijd te krijgen en creëerde weinig kansen. De verdediging moest alle zeilen bijzetten om verdere schade te voorkomen. De ruststand was dan ook 1-0 in het voordeel van Jong Sparta, dat de overhand had in het spel.

Na de rust leek Kozakken Boys met vernieuwde energie uit de kleedkamer te komen. De ploeg zette meer druk en wist beter in de wedstrijd te komen. Aan het begin van de tweede helft resulteerde dit in een prachtige gelijkmaker. Lowie van Zundert wist op aangeven van Vermeulen ineens het net te vinden en bracht zo de Werkendammers langszij.

De gelijkmaker gaf Kozakken Boys hoop en ze gingen op zoek naar de voorsprong. Beide ploegen streden fel en de wedstrijd werd intenser. Echter, het geluk was niet aan de zijde van de Werkendammers. In de slotfase van de wedstrijd maakte invaller Warmolts een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied.

De scheidsrechter aarzelde niet en wees resoluut naar de stip. Jong Sparta benutte de strafschop koelbloedig en kwam zo op een 2-1 voorsprong. Ondanks een alles-of-niets offensief in de laatste minuten, slaagde Kozakken Boys er niet in om nog een gelijkmaker te produceren.

Desondanks bleek het verlies tegen Jong Sparta niet fataal voor Kozakken Boys. In de andere wedstrijden in de competitie vielen de resultaten namelijk gunstig uit. TEC verloor op eigen veld en Excelsior Maassluis wist niet te winnen van AFC. Deze uitslagen betekenden dat de Werkendammers met hangen en wurgen de eindstreep van de competitie hebben behaald en zich weten te handhaven in de Tweede Divisie.

Het was een spannende en zenuwslopende strijd voor Kozakken Boys, zeker vanwege de matige reeks aan het einde van het seizoen, maar met karakter, doorzettingsvermogen en een beetje hulp van de andere velden hebben ze uiteindelijk hun doel bereikt. De ploeg kan opgelucht ademhalen en zich gaan voorbereiden op een nieuw seizoen.