87'

2e divisie 2e divisie

15 april 2023 15:00

L.E. Cantineau

Op zaterdagmiddag speelde Kozakken Boys op de Zwaaier tegen TEC. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden tussen deze twee ploegen uit de Tweede Divisie die de punten voor lijfsbehoud nog hard nodig hadden. Kozakken Boys bewees al meermaals dit seizoen dat het in thuiswedstrijden net iets meer kan brengen dan op vreemde bodem. Zo ook afgelopen zaterdag.

Al in de vijfde minuut kwam de ploeg van Scott Calderwood op voorsprong dankzij een doelpunt van spits Johnny Lommers. Hij wist de bal knap in het doel te schieten en daarmee zijn eerste doelpunt van de middag te maken.  Echter, kwam dit doelpunt uiteindelijk niet op zijn naam.

Kozakken Boys bleef de druk opvoeren en in de 39ste minuut werd het 2-0 dankzij een penalty, benut door wederom Johnny Lommers. Hierdoor wist hij alsnog zijn doelpunt te maken en zette hij Kozakken Boys op een comfortabele voorsprong.

In de tweede helft liet Johnny Lommers opnieuw van zich spreken. In de 59ste minuut maakte hij een prachtige solo om de doelman van TEC heen en wist hij zijn tweede doelpunt van de middag te maken, helaas geen hattrick voor de Werkendamse spits, alhoewel dit voor de meeste supporters wel zo voelde.

Kozakken Boys bleef de druk opvoeren en in de 69ste minuut wist na een mooie aanval Gwaeron Stout de 4-0 te maken. TEC wist nog wel een eretreffer te maken in de slotminuten van de wedstrijd, maar het mocht niet meer baten. Kozakken Boys won de wedstrijd met 4-1, mede dankzij de hattrick van Johnny Lommers.

Dankzij de overtuigende 4-1 overwinning op TEC lijkt Kozakken Boys zo goed als zeker van lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Met nog enkele wedstrijden te spelen heeft de ploeg uit Werkendam zich weten te bevrijden van de onderste regionen van de competitie.

Met de doelputen van Johnny Lommers en het goede spel van de overige spelers heeft Kozakken Boys laten zien dat ze in staat zijn om belangrijke wedstrijden te winnen. De ploeg zal nu alles op alles zetten om in de resterende wedstrijden nog enkele punten te pakken en zo een rustig einde van het seizoen te kunnen beleven.