Kozakken Boys boekt broodnodige overwinning

OFC (zon)

2e divisie 2e divisie

11 maart 2023 15:00

A.M. Steeg

Kozakken Boys heeft na een aantal wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer 3 punten bij mogen schrijven. Tegen hekkensluiter OFC was het lang niet altijd goed, maar goed genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Kozakken Boys begon met Vermeulen en van Zundert op de bank. De eerste naam moest al snel van de bank komen omdat Altintas uitviel met een knieblessure. Ook bij OFC moest al voor rust gewisseld worden wegens het uitvallen van spelmaker Niels Butter.

Doordat OFC ver terugzakte tot op de hoogte van de eigen zestien was het Kozakken Boys dat lang het veldoverwicht had, maar tot geen grote kansen kwam. Enkel Lommers was met een kopbal vlak voor rust dicht bij de openingstreffer. Uiteindelijk kwamen de Werkendammers vlak voor rust nog goed weg en moest Bryan Janssen tweemaal optreden om een achterstand te voorkomen.

De tweede helft begon OFC voortvarend en creëerde een aantal grote kansen. Opnieuw hield Bryan Janssen de Kozakken overeind waardoor de 0-0 nog steeds op het scorebord stond. Na een uur spelen was het dan eindelijk raak. Johnny Lommers speelde Rick Mulder aan in de zestien meter, passeerde zijn man en kon via de kluts in een leeg doel raakschieten.

Enkele minuten later kwam Hoffman alleen voor de keeper en werd onderuit gehaald. Tot protesten van iedereen wuifde de arbiter de strafschop weg en maakte doelpuntenmaker Rick Mulder een harde overtreding. De scheidsrechter toonde de rode kaart waardoor Kozakken Boys de laatste 20 minuten nog met 10 man moest overleven.

OFC kon echter geen grote kansen meer forceren of aanzetten tot een slotoffensief. Kozakken Boys bleef gemakkelijk overeind en maakte in de slotminuut nog zelfs 2-0 via invaller van Zundert.

Zo neemt Kozakken Boys weer wat afstand van de onderste regionen. Volgende week spelen de Werkendammers geen competitiewedstrijd. 25 maart wordt de competitie in Amsterdam tegen koploper AFC hervat.