Stout schiet Kozakken Boys in extremis naar driepunter

Jong FC Volendam

0 - 1

Kozakken Boys 1

Imran Nazih
30'
Waleed Ait Abdellah
46'
Vernon Addo
Givairo Read
64'
Quincy Hoeve
Leguinio Zeefuik
64'
Rovien Ostiana
Jordi Blom
77'
Milan Engelander
Deron Payne
77'
Jermaine Rijssel
Rovien Ostiana
87'

Competitie

2e divisie 2e divisie

Datum

10 september 2022 15:00

Scheidsrechter

W. Wiersma

Accommodatie

Kras Stadion
Sportlaan 10
1131BK
VOLENDAM
tel. 0299-369400

Gwaeron Stout toonde weer eens zijn onschatbare waarde voor Kozakken Boys. De middenvelder was in de slotfase verantwoordelijk voor de enige treffer in de uitwedstrijd tegen jong Volendam. De Werkendammers wonnen met 0-1 in het Kras stadion. 

Zowel jong FC Volendam als Kozakken Boys kennen een stroeve seizoenstart met beide vier punten na vier wedstrijden wordt vooral met de blik naar onder gekeken. Beide teams waren dus gebrand op een overwinning om bij de onderste plekken weg te geraken en de weg omhoog in te slaan. 

Ten opzichte van de doordeweekse wedstrijd tegen Scheveningen begon Kozakken Boys met dezelfde elf namen. Echter, Frenk Keukens moest na ruim tien minuten wegens een blessure al vervangen worden. Zijn vervanger was Eon Herman waardoor Giovianni Büttner naar de rechtsback positie werd verwezen. 

Voor de blessure van Keukens had Kozakken Boys duidelijk de overhand na een voortvarende start. De ploeg van Scott Calderwood had het zichzelf veel makkelijker gemaakt door dat overwicht om te zetten in een doelpunt. Echter, het schot van Giovianni Büttner kaatste via de binnenkant van de paal terug het veld in. Het doelpunt bleef dus uit. 

Het strijdbare Kozakken Boys was ook in de tweede helft dichtbij de openingstreffer. De poging van invaller Lommers werd ternauwernood van de lijn gehaald. Verder mocht het zich gelukkig prijzen met doelman Bryan Janssen die een uitstekende wedstrijd keepte en beloond werd met zijn tweede “clean sheet” van het seizoen. 

Van goed voetbal was zaterdag grotendeels geen sprake. Kozakken Boys had het erg lastig en bleef door strijdlust overeind in Volendam. Uiteindelijk kregen de Werkendammers loon na hard werken. Iets wat ze in de wedstrijden tegen Spakenburg en Scheveningen minder hadden gekregen. 

Door de overwinning begeeft Kozakken Boys zich  op plaats 10. Aankomende zaterdag speelt het tegen Quick Boys die na drie overwinningen en twee verliespartijen zich na speelronde vijf op de 5e plaats terugvinden. 

KB Media / Niels Pruissen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!