Nijerf 1
6562KW
GROESBEEK
tel. 024-3971600

Na de doordeweekse nederlaag tegen Noordwijk verliest Kozakken Boys ook het tweede duel deze week. Op bezoek bij de Treffers werd een kansloze 3-0 nederlaag geleden en hierdoor staan de manschappen van trainer Scott Calderwood nu op een 12e plek.

Kozakken Boys kon niet beschikken over doelman Janssen en zag ook dat Gwaeron Stout in de warming-up geblesseerd moest afhaken. Mike van de Meulenhof en Julian Geelhoedt hadden zodoende een basisplaats in Groesbeek.

Na simpel balverlies op het middenveld door de Boys werd Coen Maertzdorf bereikt en deze bracht de Treffers na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Na de openingsgoal bleven de gastheren komen en waren het Van de Meulenhof en Warmolts die ternauwernood meer tegengoals konden voorkomen. In het restant van de 1e helft bleven de Boys met wat kunst- en vliegwerk overeind zo stond het bij rust nog slechts 1-0.

De tweede helft vertoonde veelal hetzelfde spelbeeld als het eerste deel en het waren met name de Treffers die de aanval bleven zoeken. Net als in de eerste helft waren het de Treffers die na ongeveer een kwartier het net wisten te vinden. Een vrije trap kon in verschillende instanties niet goed verwerkt worden door de Kozakken en met een hard schot wist Jordy Thomassen er 2-0 van te maken.

Even leek het erop dat de Boys terug zouden komen in de wedstrijd, maar op een schitterende vrije trap van Lars Hutten had de doelman van de thuisploeg een zo mogelijk nog mooier antwoord. Met een uiterste krachtinspanning viste hij de bal uit de kruising en zo bleef het 2-0. Kansen volgden er niet meer voor de Boys en toen Gyasi de 3-0 tegen de touwen schoot was de wedstrijd definitief gespeeld. Van de Meulenhof voorkwam verdere schade zo bleef het bij een 3-0 nederlaag voor Kozakken Boys op bezoek bij de huidige nummer 3 van de ranglijst.

Met twee nederlagen op een rij is een overwinning komende zaterdag meer dan gewenst. Komende zaterdag is V.V. IJsselmeervogel te gast op de Zaaier. Met zeven punten uit tien duels staan de Vogels op de 17e plaats en staan ze dus in de gevarenzone. Om klokslag 15:00 treffen beide ploegen elkaar en staan er drie belangrijke punten op het spel.