Matthijs Hardijk

2e divisie 2e divisie

6 mei 2023 15:00

M.G. Paarhuis

Op één van de warmere zaterdagmiddagen dit seizoen speelde Kozakken Boys tegen HHC Hardenberg. Beide ploegen lijken uitgespeeld voor dit jaar. Kozakken Boys heeft nog één punt nodig om zich definitief veilig te spelen. Het kampioenschap voor Hardenberg is na een slechte reeks verkeken.

In de beginfase van de wedstrijd kreeg Kozakken Boys enkele goede kansen, waaronder een mooie kopbal van Lommers die de lat raakte. Het was een veelbelovend begin van de wedstrijd voor Kozakken Boys, maar ze slaagden er niet in deze kansen te benutten. HHC Hardenberg kwam vervolgens op voorsprong na laks verdedigen.

Doelman Jansen zat er bij de eerste inzet nog aan, maar moest in de rebound toch zijn meerdere erkennen, waardoor HHC Hardenberg op voorsprong kwam. De ploeg van Calderwood probeerde daarna snel de gelijkmaker te scoren, maar het lukte niet. Vervolgens werd er een oliedomme strafschop weggegeven en benutte Rob van der Leij dit buitenkansje, waardoor de ruststand 0-2 werd.

De tweede helft was één van de slechtste van dit seizoen. Kozakken Boys gaf totaal niet thuis en de achterstand liep op naar 0-3 en 0-4. Het was al met al een teleurstellende tweede helft en wedstrijd voor het thuispubliek.

Met het laatste moment van de wedstrijd werd de eer nog gered, maar die was enkel verdiend op basis van de eerste twintig minuten. Kozakken Boys verloor de wedstrijd met 1-4.

HHC Hardenberg speelde een sterke wedstrijd en verdiende de overwinning. Voor Kozakken Boys is het zaak om de volgende wedstrijd beter voor de dag te komen en te werken aan het herstel van het vertrouwen. Met nog drie wedstrijden te gaan is nog steeds één punt nodig voor definitief lijfsbehoud en kan met een mooie eindsprint zelfs het linker rijtje nog behaald worden.