Yuya Ishizuka

2e divisie 2e divisie

20 mei 2023 15:30

T. Hardeman

Kozakken Boys zocht zaterdag tegen Koninklijke HFC naar een broodnodig gelijkspel. Één punt zal namelijk rust geven richting de laatste speelronde. Echter, het speelde al snel een verloren duel waarin de ploeg van Scott Calderwood al vroeg achter de feiten aan moest lopen. Een vroege rode kaart en een achterstand kon leidde het verlies in tegen periodekampioen Koninklijke HFC.

Een harde tackle van Keukens in de 10e minuut werd resoluut bestraft met een rode kaart door de arbiter. Brandsma tekende voor de openingstreffer aan de kant van HFC. Kozakken Boys weerde zich kranig en creëerde zo nu en dan echt wel gevaar, maar tot scoren kwam het in de eerste helft niet.

De tweede helft leek meteen voorbij nadat HFC haast direct van de aftrap op 0-2 kwam. Kozakken Boys probeerde tweemaal door aansluitingstreffers van Johnny Lommers terug in de wedstrijd te komen, maar dichtbij een gelijkspel kwam het nooit.

Doordat de concurrentie (Scheveningen, TEC en Excelsior Maassluis) alle drie won. Wacht een spannend competitieslot wie op de 15de plek eindigt en nacompetitie te wachten staat. Kozakken Boys heeft het in eigen hand door zaterdag niet te verliezen van de beloften van Sparta Rotterdam.