Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992200

De amateurklassieker Spakenburg – Kozakken Boys is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. In een enerverend duel tussen de twee middenmoters waren de Werkendammers de eerste helft de bovenliggende partij. De tweede helft was volledig in handen van de thuisploeg waardoor de wedstrijd terecht eindigde met een gelijke score.

Waar Kozakken Boys in de eerste helft een aantal goede kansen creëerde via Altintas was het ook Spakenburg dat regelmatig gevaarlijk werd voor het doel van de Werkendammers. Echter, het veldoverwicht was duidelijk in handen van de ploeg van Scott Calderwood. Spits van Zundert was verantwoordelijk voor het enige Werkendamse doelpunt. Een mooie aanval over de flank en een schitterende voorzet van Keukens was het recept voor de openingscore.

Na rust kwam een ander Spakenburg uit de kleedkamer. Kozakken Boys wist nauwelijks van de eigen helft te komen, maar doordat de thuisploeg lastig kansen wist te creëren leek een overwinning voor de Werkendammers lang in de lucht te hangen. Uiteindelijk vonden de Spakenburgers toch een opening in de defensie en werd doelman Jansen gepasseerd (1-1).

Bij een opstootje, in blessuretijd, tussen diverse spelers kreeg doelman Bryan Janssen nog een rode kaart.  Doordat Scott Calderwood al door zijn wissels heen was moest noodgedwongen Sven van Ingen het doel verdedigen in de blessuretijd. De gelegenheidsdoelman verwerkte nog een gevaarlijke voorzet en kon een kopbal gemakkelijk vangen.

Kozakken Boys kan uiteindelijk tevreden zijn met een punt en neemt langzaam afstand van de onderste regionen van de Tweede Divisie. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen de beloften van FC Volendam. Een uitgelezen mogelijkheid om een plek in het linker rijtje te verdienen.