84'

2e divisie 2e divisie

3 september 2022 15:00

L.E. Cantineau

Tien doelpunten in negentig minuten tijd. Op de Zwaaier gebeurde het onmogelijke in alle facetten. Kozakken Boys gaf een vroege 3-0 voorsprong nog voor rust uit handen, boog een 3-4 achterstand om in een 5-4 voorsprong en kreeg uiteindelijk nog de gelijkmaker om de oren. De altijd spectaculaire wedstrijd tegen Spakenburg eindigde in een 5-5 gelijkspel.

Kozakken Boys begon fantastisch aan het duel met de rivaal. In de nazomerse hitte op de Zwaaier waren Stout en Altintas verantwoordelijk voor de 1-0, 2-0 en 3-0. De tussenstand resulteerde in dolle vreugde in Werkendam vanwege de onwaarschijnlijke krachtsverhoudingen op het scorebord.

Echter, de wedstrijd werd al heel snel nieuw leven ingeblazen. Via twee hoekschoppen en tweemaal de dezelfde doelpuntenmaker was Spakenburg al voor rust volledig terug in het duel. Koos Werkman was tweemaal met een kopbal de gevierde man. Kozakken Boys leek zichzelf een dienst te bewijzen door vlak daarna op een 4-2 voorsprong te komen, maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd.

Sterker nog, de donkere wolken pakten zich verder samen op de Zwaaier. Spakenburg aanwinst Luuk Admiraal scoorde tweemaal vlak voor rust waardoor de voorsprong van Kozakken Boys zelfs werd omgezet in een 3-4 achterstand.

Toch liet Kozakken Boys in de tweede helft niet zien dat ze terneergeslagen waren en werd vlak na rust meteen wat teruggedaan via Hoogveld waardoor de gelijke stand weer op het bord stond (4-4).  Ook de 5-4 voorsprong kwam vrij snel na 4-4 op naam van Vermeulen.

Daarna leek de warmte steeds meer spelers van beide ploegen te bevangen waardoor het spel ook steeds minder werd. Helaas voor Kozakken Boys, maar wel in het beeld van de wedstrijd werd het nog 5-5 via Thomas Heideman. Daarvoor had Kozakken Boys zeker de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien via Herman en van Zundert, maar die beslissing bleef uit.

Zo eindigde een knotsgek duel in een 5-5 gelijkspel. Aankomende week staan er twee competitieduels op het programma. Dinsdag reizen de Kozakken af naar Scheveningen en zaterdag naar Volendam.