Luivienno Statia

2e divisie 2e divisie

20 augustus 2022 15:00

S.P.M. Teuben

Kozakken Boys is na het povere seizoen dit seizoen uitstekend begonnen met een klinkende 3-0 overwinning op Excelsior Maassluis. Giovianni Büttner kroonde zich tot de gevierde man. Alle drie de doelpunten kwamen van zijn schoen. Ook de verdediging van Kozakken Boys stond zijn mannetje op de Zwaaier. Met het centrale duo Hoogveld en Ramsteijn werd Excelsior nauwelijks gevaarlijk en bij lichte dreiging werd de aanvalsdrift van de uitploeg meteen onschadelijk gemaakt. Kozakken Boys kwam geen enkel moment in de problemen en stond na afloop met de volle buit.

De wedstrijd begon gelijkwaardig met een licht overwicht voor de Kozakken. Echter,  tot grote kansen kwam ‘de Boys’ in het eerste deel niet. Naar mate de wedstrijd vorderde sloeg het rustige begin van Werkendammers om in een kansenregen. Met Lowie van Zundert als aanvalsleider werd neus steeds vaker richting de kant van het vijandelijke doel gedraaid. Echter, zijn eerste pogingen waren nog niet in het voordeel van de oud spits van Spakenburg. Ook de tweede poging van zijn voet eindigde na een mooie combinatie met Gwaeron Stout op het aluminum waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Linksback Cornet beproefde ook zijn geluk, maar zijn poging richting de kruising werd vakkundig gepareerd door doelman Tom Boks, die de ploeg van oud Kozakken Boys trainer Dogan Corneille daardoor op de been hield. Zelfs een ‘één-op-één situatie tussen de sluitpost van Maassluis en van Zundert kon niet worden omgezet in een doelpunt waardoor het krachtsverschil nog steeds niet te zien was op het scorebord. Vlak voor rust was het dan eindelijk toch raak. Büttner schoot met een mooi schot in de verre hoek de Werkendammers voor het eerst dit seizoen op voorsprong waardoor de ploeg van Scott Calderwood met een lekker gevoel de kleedkamer in konden.

De lijn die Kozakken Boys gedurende de eerste helft had ingezet werd de tweede helft meteen doorgetrokken. De Werkendammers begonnen voortvaren met na enkele minuten al een poeier van Altintas op de lat. In de minuten die volgden werd de wedstrijd al in het slot gegooid. Goed voorbereidend werk van Van Zundert en Korporaal zorgde ervoor dat Büttner de 2-0 en 3-0 alleen maar binnen hoefde te tikken en zijn hattrick daarmee voltooide. De wedstrijd was na 70 minuten op de klok definitief gespeeld. Maassluis kon geen enkel moment in de wedstrijd nog een vuist maken en Kozakken Boys voetbalde vakkundig richting het eindsignaal en schreef voor het eerst dit seizoen drie punten bij.

Volgende week speelt Kozakken Boys uit tegen promovendus FC Lisse die zijn eerste partij gelijkspeelde tegen Jong Sparta Rotterdam. De wedstrijd zal aanvangen om 14:30 uur.