Ruben van Strien

2e divisie 2e divisie

1 april 2023 15:00

T. Hardeman

Op zaterdagmiddag stonden Kozakken Boys en De Treffers tegenover elkaar in een spannende wedstrijd op een regenachtig sportpark. Kozakken Boys had voorafgaand aan deze wedstrijd een ongeslagen status tegen De Treffers op Sportpark de Zwaaier en was vastberaden om deze reeks voort te zetten.

Ondanks de lagere  positie op de ranglijst van Kozakken Boys, gingen de Werkendammers vol voor de winst. In de eerste helft kreeg Kozakken Boys twee grote kansen om op voorsprong te komen, maar Hoffman miste beide keren. Dit was een belangrijk moment in de wedstrijd, omdat Kozakken Boys daarmee niet de voorsprong konden nemen en het momentum aan de zijde van De Treffers had kunnen komen te liggen.

In de tweede helft ging Kozakken Boys er vol in en in de 51e minuut maakte Johnny Lommers de openingstreffer door een mooie combinatie met van Zundert af te ronden met een schot in de hoek van het doel. Het was een belangrijk doelpunt dat het vertrouwen van Kozakken Boys versterkte.

De Treffers maakte in de 61e minuut echter de gelijkmaker dankzij een doelpunt van den Dekker, waarmee de stand 1-1 werd. Kozakken Boys liet zich echter niet uit het veld slaan en toonde veerkracht. In de 68e minuut maakte Lommers zijn tweede doelpunt van de wedstrijd door een steekpass van Stout koelbloedig af te ronden en bracht daarmee Kozakken Boys op een 2-1 voorsprong.

Kozakken Boys bleef druk zetten en in de 78e minuut maakte Lommers zijn derde doelpunt van de wedstrijd door een mooie kopbal. Dit betekende de beslissende 3-1 voorsprong voor Kozakken Boys, die de wedstrijd daarna gecontroleerd uitspeelden en zo de drie punten in eigen huis hielden. Kozakken Boys klimt door deze overwinning een aantal plekken op de ranglijst.

De aankomende twee weken wachten degradatiekandidaten IJsselmeervogels (8 april, uit ) en TEC (15 april, thuis). Twee belangrijke wedstrijden waarin bij overwinningen Kozakken Boys definitief zorgeloos richting het einde van seizoen kan toewerken.