Hidde van den Ende

2e divisie 2e divisie

4 oktober 2022 20:00

M.F.M.G. Eijgelsheim

Kozakken Boys kreeg een doordeweekse dreun te verwerken. De ploeg van Scott Calderwood speelde een puike 1e helft, maar zakte de tweede helft zwaar door het ijs waardoor een 2-0 voorsprong door tegenstander Noordwijk werd omgezet in een 2-3 verlies. Een dure les.

Kozakken Boys begon met een gewijzigd basiselftal ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen AFC. Matchwinner Hutten en linksback Cornet ontbraken, de posities werden ingevuld door respectievelijk Altintas en Ramsteijn. Keukens keerde terug in de basiself waardoor ook Da Silva Mendes op de bank plaatsnam.

De eerste helft was Kozakken Boys oppermachtig. Met goed verzorgd voetbal creëerde het de ene kans naar de andere kans. Altintas blonk uit aan de rechterkant met frivole acties en schitterende openingen naar de linkerkant. Uiteindelijk was het Büttner die tekende voor de 1-0. Een schitterend schot in de verre hoek. Na de openingstreffer volgde nog meer kansen, maar met de minimale voorsprong werd gerust.

Direct na rust werd Lommers weggestoken aan de rechterkant. De spits aarzelde niet en haalde snoeihard uit in de korte hoek. Via de handschoen van de sluitpost en de binnenkant van de paal kegelde de bal tegen het net en leek de nekslag uit te zijn gedeeld aan Noordwijk.

Het tegendeel was echter waar. Noordwijk keerde met een overdosis felheid en strijdkracht de wedstrijd volledig om. Veelal via standaardsituaties werden de bezoekers ontzettend gevaarlijk en na een uur spelen was de stand volledig gelijkgetrokken.

Nog één keer kwam Kozakken Boys ontzettend dichtbij een voorsprong. Een prachtige voorzet van Altintas werd net verkeerd ingeschat door Lommers waardoor de 3-2 uitbleef. Even later was de 2-3 aan de overkant wel een feit.

Het Werkendamse slotoffensief dat volgde deed nog doen hopen op een gelijkmaker en een aantal keer waren de spitsen ook dichtbij, maar het doelpunt bleef uit.

Kozakken Boys kan enkel ongelooflijk balen van de tweede helft waarin het volledig op felheid werd afgetroefd en daarmee een riante voorsprong uit handen gaf. Zeker vanwege de uitstekende eerste helft en de onthutsende tweede helft die volgde werd de wedstrijd met twee gezichten onnodig verloren.