Laan van Poot 38 C
2566EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3653131

Na de flitsende competitiestart tegen Maassluis (3-0) en wisselvallende resultaten tegen FC Lisse (4-0) en Spakenburg (5-5) reisde Kozakken Boys dinsdagavond af naar Scheveningen om met 4 punten op zak vol voor de overwinning te gaan om voorlopig weg te blijven bij de onderste plaatsen. Helaas bleef de formatie van Scott Calderwood met lege handen achter.

Scott Calderwood voerde één wijziging door ten opzichte van de formatie van afgelopen zaterdag. Kaj Ramsteijn kon niet in actie komen en werd vervangen door sterkhouder van vorig seizoen Stephen Warmolts.

Onder warme omstandigheden werd de avondwedstrijd begonnen en vanaf minuut één was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Kozakken Boys kreeg een kans via een mooie actie van Ugur Altintas. Tien minuten later was het Scheveningen dat heel dichtbij de openingstreffer was. Een mooie pass van Lex Immers belandde bij Barry Rog, maar die lobte de bal over doelman Janssen heen op de lat.

Op het half uur spelen had Kozakken Boys dus enigszins geluk dat het niet tegen een achterstand aankeek. Wel drongen de Werkendammers zelf steeds meer aan om de score te openen. Korporaal schoot net over de lat, Buttner herhaalde dat kunstje. Vlak voor rust was het uiteindelijk Vermeulen die nog het dichtst bij een treffer was, maar doelman Lipman wist geweldig te pareren.

De kijker van de tweede helft kreeg wel doelpunten te zien. Acht minuten na rust was het voor Scheveningen raak via Immers. Het betekende het eerste doelpunt van Scheveningen dit seizoen en dat helaas tegen de Kozakken.

Direct na het doelpunt ging Kozakken Boys opzoek naar de gelijkmaker. Eerst werd van Zundert nog teruggefloten voor buitenspel bij een treffer, twee minuten later telde zijn doelpunt wel. Het overwicht leek Kozakken Boys na de goal steeds meer naar zich toe te trekken met onmiddellijk een kans voor van Zundert.

Helaas voor Kozakken Boys deed een vermeende handsbal de Werkendammers de das om. De toegekende strafschop werd onberispelijk raak geschoten door Michael de Niet. De clubtopscorer van vorig jaar werd door de benutte strafschop ook de matchwinner. Kozakken Boys drong nog aan, maar kwam namelijk niet meer tot scoren.

Zo blijft voor de 3e keer op rij een driepunter uit voor de Kozakken en wordt een overwinning nu al steeds belangrijker voor de ploeg van Scott Calderwood.