Reyes Marizan Fransisco

2e divisie 2e divisie

4 februari 2023 15:00

N.H.H.J. Tunnissen

Kozakken Boys kan steeds verder omhoog kijken. De ploeg van Scott Calderwood speelde al heel snel een gewonnen wedstrijd tegen de beloften van Volendam die uiteindelijk eindigde in een eenvoudige 2-0 overwinning.

Kozakken Boys begon in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Spakenburg zonder de geschorste Bryan Janssen. Mike van de Meulenhof nam zijn plaats in. Ook keerden Kaj Ramsteijn en Julian Geelhoedt terug in de basis. Die laatste speelde voor de vierde maal de volle negentig minuten dit seizoen en werd zelfs verkozen tot Man of the Match.

In de eerste helft had Kozakken Boys de wedstrijd al op slot kunnen gooien. Kans op kans volgde voor van Zundert en Stout tweemaal, maar het bleef slechts bij één doelpunt van Lowie van Zundert op aangeven van Hoffman. Volendam beet in de tweede helft iets van zich af en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar voordat de Volendammers echt gevaarlijk werden was het Ugur Altintas die met een mooi afstandsschot de wedstrijd besliste. Na de 2-0 speelde de Werkendammers de wedstrijd professioneel uit richting het eindsignaal.

Zo staat Kozakken Boys na twintig wedstrijden op op plaats tien en heeft het na een ongeslagen reeks van vier wedstrijden (10 punten)zo goed als afscheid genomen van de onderste plekken. Volgende week speelt het een uitwedstrijd tegen Noordwijk. De nummer zeven de competitie heeft slechts 4 punten meer waardoor de Kozakken ook deze ploeg kunnen naderen op de ranglijst.