Matijs Valstar

2e divisie/3e divisie 2e ronde

18 juni 2022 15:00

T. Hardeman

De heenwedstrijd was spannend, maar de return deed qua spanning niet onder voor het duel tussen Kozakken Boys en DVS’33 Ermelo. In de bloedverziekende hitte op Sportpark de Zwaaier was Kozakken Boys uiteindelijk de gelukkigste van de twee. Johnny Lommers was met een benutte strafschop de matchwinner en opnieuw de gevierde man. DVS'33 werd met 2-1 verslagen.

Net als in de heenwedstrijd vloog DVS'33 uit de startblokken. In het eerste kwartier wisten de Werkendammers zich dan ook geen raad met het aanvalsspel van de bezoekers. Echter, de kansen werden niet benut. Kozakken Boys toonde zich daarin als de effectievere ploeg. Een voorzet van Thomas Marijnissen werd raak gekopt door Frenk Keukens en de voorsprong was een feit.

Ook de tweede helft kwamen de geel-zwarten flitsend uit de startblokken. De eerste afstandspoging werd nog gekeerd door Mike van de Meulenhof, maar de tweede poging van Veenhof vloog er wel in waardoor het momentum weer bij DVS'33 lag.

Toch herpakte Kozakken Boys zich na de gelijkmaker, DVS'33 werd nauwelijks meer gevaarlijk en Kozakken Boys kroop langzaam naar het vijandelijke doel. De wedstrijd stevende op een verlenging af, maar doordat een schot van Gwaeron Stout werd geblokt door een omhooggestoken arm kregen de Werkendammers de ultieme poging om de wedstrijd in het slot te gooien. Johnny Lommers benutte het buitenkansje en zorgde ervoor dat de Zwaaier opgelucht adem kon halen.

Zo overleefd Kozakken Boys ook het tweede tweeluik in de nacompetitie en wacht deze week in de finale competitiegenoot GVVV.