Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Het eerste duel in de loodzware nacompetitie om lijfsbehoud in de Tweede Divisie zit erop voor Kozakken Boys. De spanning stond duidelijk op de benen van de Werkendammers en ook de thuisploeg uit Woerden kon geen potten breken in een spannend, maar weinig oogstrelend voetbalgevecht. De heenwedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De grootste mogelijkheid van de wedstrijd was na twee minuten een feit. Marijnissen trok de bal laag voor vanaf de achterlijn, maar Leon Bot kon de ‘goalie’ niet verschalken. Na deze grote kans zakte Kozakken Boys in en liet het vooral de thuisploeg aan de bal. Sportlust werd door het vele balbezit wel gevaarlijker dan de Werkendammers, maar goed keeperswerk van Van den Meulenhof voorkwam een tegentreffer.

De ploeg van Michel Langerak liep tijdens de wedstrijd wel tegen twee blessuregevallen aan. In de eerste helft moest Resida al noodgedwongen vervangen worden. Ook Frenk Keukens haalde het eindsignaal niet.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Kozakken Boys durfde iets meer uit zijn schulp te kruipen. Een licht overwicht op het middenveld leverde het op, tot grote kansen leidde het niet. Sportlust’46 bleef net als in de eerste helft gevaarlijk tijdens standaard situaties waardoor alertheid in de verdediging geboden was. Een paar hachelijke momenten werden overleefd en in de tegenstoot kregen de Werkendammers zelf ook nog 2 keer de kans om via Marijnissen de score te openen. Het doelpunt bleef aan beide kanten uit en de 0-0 eindstand gaf uiteindelijk een goed beeld van de krachtsverhoudingen.

Aanstaande zaterdag staat de return op het programma in Werkendam. Enkel een overwinning is voldoende om degradatie te voorkomen. De wedstrijd zal om 15:00 aanvangen op Sportpark de Zwaaier.