Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Zaterdag 21 mei - De dag van de topper en tevens de mogelijke kampioenswedstrijd van Kozakken Boys 2 is aangebroken. En wat is er mooier dan de titel pakken bij de nummer 2 van de ranglijst en tevens de enige overgebleven concurrent? Het tweede elftal moet vandaag dan wel winnen, want met een puntje wordt het feestje een week uitgesteld, en met een verlies wordt het zelfs nog twee wedstrijden billenknijpen.
SteDoCo is de laatste weken bezig aan een knappe reeks. Vanaf 12 maart werden de overwinningen aan elkaar geregen door de ploeg uit Hoornaar: driemaal 5-0, 0-3, 4-0, 1-2, 0-7 en 1-6. De druk op de koploper werd hierdoor opgevoerd en de achterstand slonk van 10 punten naar 6 punten.
Uiteraard zal SteDoCo er alles aan willen doen om ervoor te zorgen dat de Werkendammers geen kampioen worden op hun eigen veld.
Om 14:32 werd er afgetrapt op een winderig Sportpark SteDoCo.

Kozakken Boys 2 startte met de volgende elf namen: Danny D - Kevin I, Mark, Corne, Leon - Gerco, Michael K, Stefan, Kevin S - Hendri, Robin.
Op de bank zaten: Arnie, Jesse, Jurgen, Teus, Rohan en Youri.
Niemand was vandaag uiteraard afwezig, maar de volgende mensen hadden zich (niet zonder slag of stoot) opgeofferd om niet op het wedstrijdformulier te staan: Rick, Sven, Thomas, Danny H, Richard, Michael R, Tim, Hubert en Remco.

Kozakken Boys 2 begon goed, gretig en fel aan deze wedstrijd. Dit resulteerde al na twee minuten in een levensgrote kans. Via een aanval over de linkerflank bracht Stefan de bal bij Kevin S die zijn poging vlak voor de doellijn weggehaald zag worden.
Na vier minuten voetballen kregen de Werkendammers een hoekschop. Deze was lang onderweg, maar Michael K kopte de bal voor de voeten van Kevin I die de bal hoog over het vijandelijke doel schoot.
In de zevende minuut liep een vlotte aanval over de rechterkant van het veld via Kevin I, Robin en Hendri die de ruimte op links bij Stefan zag. Stefan slingerde de bal voor, maar de mee opgekomen Kevin I kreeg zijn hoofd net niet tegen het speeltuig bij de eerste paal.
Na amper elf minuten voetballen belandde een verre ingooi van Stefan in het zestienmetergebied van SteDoCo. Hendri kreeg de bal plots voor zijn voeten, maar hij zag zijn inzet uitstekend gepakt worden door de doelman van de tegenstander. De tweede bal was voor Gerco die zijn poging over het doel zag eindigen.
In de negentiende minuut was het wederom Stefan aan de linkerkant van het veld die Hendri wist te vinden op de rand van de zestien. Het schot van Hendri werd helaas geblokt.
De Werkendamse wervelwind ging liggen, Kozakken Boys liet SteDoCo meer aan de bal en dat zorgde voor wat lucht bij de thuisploeg.
Na 25 minuten voetballen dook SteDoCo voor het eerst op voor de goal van Danny. Een corner die niet goed werd verwerkt door Michael K zorgde voor het eerste kleine gevaar, maar de inzet van een speler van de tegenstander eindigde in het zijnet.
Michael K zette na een half uur voetballen goed door op het middenveld, waardoor hij de bal veroverde en inleverde bij Hendri. De verdediger van SteDoCo had een overtreding nodig om Hendri te stoppen. Dit resulteerde in een vrije trap, genomen door Michael, die op de arm leek te komen van een speler uit de muur. De scheidsrechter wilde hier niet aan geloven en wuifde het voorval weg.
In de minuten die volgden werd het veldspel er niet bepaald beter op. SteDoCo zocht met lepe balletjes de ruimte achter de verdediging van de Kozakken, maar vond deze ruimte niet en de Werkendammers kozen misschien iets te snel voor de lange bal die vaak niet aan kwam.
Vlak voor rust kon het tweede elftal nog eenmaal bijna gevaarlijk worden. Een aanval op de linkerflank via Stefan en een opstomende Leon resulteerde in een minder fijne eindpass, waardoor de bij de eerste paal inkomende Kevin S net niet lekker bediend werd.
Na één minuutje blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor de rust.

Leon bleef in de rust in de kleedkamer achter (last van zijn knie) en Teus kwam voor hem in de plaats. De Werkendamse formatie hinkte een beetje op twee gedachten: blijven aanvallen en vol voor de winst gaan of achterover leunen in de wetenschap dat SteDoCo moest gaan komen, wilden ze nog een rol van betekenis spelen in de titelrace.

In het tweede bedrijf begonnen beide ploegen ietwat afwachtend aan de wedstrijd.
De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg kon na vijf minuten spelen genoteerd worden. De linksbuiten zette een actie in waarmee hij Kevin I voorbijspeelde en vervolgens trok hij de bal terug richting de rand van het zestienmetergebied. Hier stonden twee spelers van SteDoCo zo vrij als een vogel, maar het schot werd door Danny verwerkt tot een hoekschop.
In de 53e minuut wist Stefan met een verre ingooi zijn broer Robin diep te sturen. Onze behendige aanvaller werd echter op een onbehouwen en harde manier tegen het gras gelopen. Robin kon hierdoor niet verder en hij werd vervangen door Jesse.
De wedstrijd werd al gespeeld op het scherpst van de snede, maar de sfeer werd de tweede helft alleen nog maar grimmiger en daar was het noodgedwongen wisselen van Robin een goed voorbeeld van.
Een op voorhand gevaarlijk ogende aanval met een overtalsituatie voor de thuisploeg werd niet goed uitgespeeld door SteDoCo in de 59e minuut.
Na een uur spelen viel (eindelijk) de eerste gele kaart. Na enkele harde overtredingen van voornamelijk de kant van SteDoCo vond de scheidsrechter het genoeg toen de aanvoerder smerig doorliep op Stefan.
Vlak hierna produceerde Kozakken Boys 2 een goede aanval over de linkerkant van het veld. Kevin S gaf uiteindelijk de bal voor en Hendri kreeg er zijn hoofd tegenaan, maar de keeper had helaas een puike redding in huis: corner.
De hoekschop die volgde werd genomen door Stefan en met de volle overtuiging wist Kevin I raak te koppen (0-1). Zo stond de belangrijke openingstreffer dus op het scorebord en waren er 62 minuten gespeeld. De goal van Kevin I hebben we op beeld en deze beelden komen binnenkort op de socials, houd ze dus in de gaten!
SteDoCo begon na deze tegenslag gefrustreerd en geïrriteerd te raken en dit zag je terug in het aantal oplopende overtredingen en kleine opstootjes die daarop volgden.
Een 'overtreding' van Stefan (hij ging keurig een kopduel aan) op een meter of twintig van de goal van Danny leverde een gevaarlijke vrije trap op voor SteDoCo in de 69e minuut. Danny had echter zijn muurtje goed neergezet, want Gerco maakte het gevaar onschadelijk met zijn edele delen.
De thuisploeg probeerde de druk op de Werkendamse formatie op te voeren, maar de spelers van Kozakken Boys 2 namen overal uitgebreid de tijd voor (geef ons eens ongelijk) en dit leidde vervolgens weer tot nog meer irritaties bij de tegenstander.
Na een half uur voetballen in het tweede bedrijf liep een aanval van SteDoCo over hun rechterkant. Dit resulteerde in een hoekschop, waarbij de bal via de kluts in het zijnet eindigde.
SteDoCo trachtte met man en macht iets te forceren, maar tot echte grote kansen kwamen zij niet. De gastheren uit Hoornaar kwamen niet verder dan enkele gevaarlijke voorzetten of verre ingooien die dan per ongeluk goed moesten vallen. Dit gebeurde gelukkig niet.
In de 84e minuut voerde Kozakken Boys 2 twee wissels door: Rohan kwam erin voor Gerco en Youri mocht Kevin S komen vervangen.
Ondertussen werd er nogmaals een vieze overtreding begaan op Stefan en kreeg Hendri een knietje in zijn rug, maar nog meer kaarten bleven op zak.
Jesse hield nog slim een bal vast richting de cornervlag en zo rekten de Werkendammers steeds wat meer tijd richting het einde van de wedstrijd.
Uiteindelijk kwamen er acht minuten blessuretijd bij, waarin het in groten getale meegereisde publiek op het puntje van hun stoel moest gaan zitten.
Een vrije trap van SteDoCo in minuut 90+5 belandde op het hoofd van een aanvaller, maar Danny plukte de bal fraai uit de bovenhoek. Achteraf bleek de aanvaller ook in buitenspelpositie te staan.
In minuut 90+7 was het wederom een voorzet vanaf hun rechterkant die gevaarlijk voor het doel kwam. De aanvaller van SteDoCo kopte de bal hard richting doel, maar Kevin I zat er kort op en via zijn hoofd werd het nog een hoekschop.
De keeper van SteDoCo kwam ook nog mee naar voren, maar dat mocht allemaal niet meer baten: de scheidsrechter floot vlak na deze corner voor de laatste maal en Kozakken Boys 2 kroonde zich in deze topper tot kampioen!

Het tweede elftal verzekerde zich dus van de titel in de derde klasse C. In een ware apotheose werd in het hol van de leeuw een benauwde, zwaarbevochten, maar knappe 0-1 overwinning geboekt op de nummer twee van de ranglijst.
Er werd vandaag gestreden voor elke meter op het veld en in het heetst van de strijd, met een aardig begin van de eerste helft en een slecht, maar spannend restant van de wedstrijd, kwam Kozakken Boys 2 als verdiende winnaar uit de bus.
Het feestje barstte los op Sportpark SteDoCo, werd voortgezet op Sportpark De Zwaaier en uiteindelijk tot in de late uurtjes gevierd bij Stefan op de loods. Het was een mooie dag voor Kozakken Boys 2 en een mooie dag voor jullie als supporters!