Parallelweg 2
4241XS
ARKEL
tel. 0183-561600

Zaterdag 19 maart - Bijna alle tegenstanders in de derde klasse C hebben we gehad (Tricht heeft vorige week namelijk afgezegd) en dus stond vandaag de eerste 'terugwedstrijd' op het programma tegen Arkel 2. Thuis werd van deze tegenstander met 4-1 gewonnen, maar dat is uiteraard geen garantie voor succes, want de laatste wedstrijd die Arkel verliezend afsloot (u voelt hem waarschijnlijk al aankomen) was deze wedstrijd op 9 oktober in Werkendam.
Daarna wisten de gastheren vijf wedstrijden te winnen en twee wedstrijden draaiden uit op een gelijkspel. Ook werd een wedstrijd van Arkel 2 gestaakt, waarvoor ze één punt in mindering hebben gekregen, dus bezetten zij momenteel plaats 3 op de ranglijst met 17 punten. Kozakken Boys 2 hoopt natuurlijk hun winnende reeks voort te kunnen zetten en ook de tiende wedstrijd winnend af te sluiten. Er kan dus gesproken worden van een ware topper. Lukt het de Werkendammers de drie punten mee te nemen vanuit Sportpark Schoonzigt?

Kozakken Boys 2 startte met de volgende elf namen: Danny D - Kevin I, Corne, Mark, Stefan - Michael K, Teus, Kevin S, Hendri - Youri en Robin.
Op de bank zaten: Jesse, Rohan, Gerco en Rick.
Afwezig waren de volgende mensen: Remco, Hubert, Sven en Arnie (geblesseerd), Michael R en Jurgen (werken), Leon (wintersport), Richard (keept bij 35+), Tim (weekend weg), Danny H (moedigt ons aan vanaf de kant) en Thomas (laat zijn team weer eens in de steek voor een festival, ditmaal Shockerz).

Op een zonovergoten Sportpark Schoonzigt begon Arkel 2 beter aan de wedstrijd dan Kozakken Boys 2. Dit resulteerde na vijf minuten al in de openingstreffer voor de thuisploeg. Een vrije trap op een meter of 30 van het doel van Danny werd het zestienmetergebied in geslingerd en de lange spits van Arkel kopte de bal fraai in de verre hoek (1-0).
De Werkendammers waren door deze vroege tegenslag wakker geschud. Er werd een tandje bijgeschakeld en het spelbeeld veranderde: Kozakken Boys had balbezit, we konden ons vrij gemakkelijk onder de druk van Arkel uit voetballen en de gastheren werden teruggedrongen op hun eigen helft.
Na acht minuten stond de verdiende gelijkmaker al op de borden. Dankzij goed doorzetten van Michael en een één-tweetje tussen Hendri en Robin rondde laatstgenoemde beheerst af. Een aanval uit het boekje door het midden die de verdediging van Arkel het nakijken gaf (1-1).
Even gebeurde er vrij weinig, maar na zestien minuten was het wederom Michael die fel druk zette en daardoor de bal veroverde. Hij zag de ruimte bij Stefan aan de linkerkant van het veld. Van de voet van Stefan kwam een afgemeten voorzet op het hoofd van zijn broer Robin en Robin zag heel goed dat Hendri in een betere scoringspositie stond en liet de keeper kansloos (1-2).
Een kleine tien minuten later zette het tweede elftal een mooie aanval op via Hendri die Robin weg kon steken, maar helaas viel de afvallende bal voor Arkel.
Na een half uur spelen liet Arkel weer eens van zich zien. Een vrije trap leverde echter geen gevaar op. Even hierna werd Arkel tot tweemaal toe wél gevaarlijk, maar tot tweemaal toe ging de bal naast het doel van Danny.
Vlak voor rust moest onze goalie handelend optreden op een poging van de thuisploeg en dat deed hij naar behoren.
Uit de tegenaanval via de rechterflank kon Robin gevaarlijk worden, ware het niet dat hij bewust werd neergehaald. De tegenstander van Robin kon niet meer bij de bal komen en beging een grove overtreding. De scheidsrechter liet het bij een schamele gele kaart.
Vlak hierna werd de limonade opgezocht voor de rust.

In de rust één wissel aan Werkendamse zijde: Rohan kwam erin voor de van Corona herstellende en moegestreden Mark.

In de tweede helft was het eigenlijk gelijk hetzelfde spelbeeld: twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Het eerste kleine gevaar kwam van Werkendamse zijde. Een vrije trap van Robin schoot hij net over het doel.
In de 57e minuut kwam Arkel weer langszij. Balverlies van Michael werd door Arkel meedogenloos afgestraft met een knap zondagsschot (2-2).
Kozakken Boys 2 was even van slag, want nog geen minuut later had Arkel zomaar de 3-2 op het bord kunnen zetten. In een één-op-éénsituatie met Danny, die goed zijn doel verkleinde, schoot de spits van Arkel gelukkig op de buitenkant van de paal.
Kozakken Boys 2 stelde snel orde zaken en was weer bij de les. Een vrije trap van ditmaal Youri werd onschadelijk gemaakt door de keeper van de tegenpartij.
In de 72e minuut moest Robin het weer ontgelden met wederom een schandalige overtreding met nul intentie om de bal te spelen. En weer kwam Arkel goed weg met slechts geel.
Vlak hierna kwam Gerco het veld in voor Teus.
Met Gerco nog maar koud in het veld werd zijn broer Corne nagetrapt. Corne reageerde op zijn beurt daar weer op en hij ontving zelf de gele prent plus een vrije trap tegen die Danny klemvast wist te pakken.
Een paar minuten later was de grote batterij van Youri leeg en Jesse kwam hem vervangen.
Rond de 80e minuut voorkwam Rohan erger leed door attent de bal weg te koppen die vanuit een corner scherp naar de eerste paal werd gekruld.
In het vervolg van de wedstrijd produceerde Robin nog een klein schotje en probeerde Hendri de keeper te verschalken met een lob die uiteindelijk over de goal ging.
Het was nog even spannend, maar na een paar minuten blessuretijd floot de warrig fluitende scheidsrechter voor de laatste maal deze middag.

In de kleedkamer werd al snel geroepen dat een gelijkspel het meest haalbare was vandaag voor de Werkendamse formatie. Volgens het Twitteraccount van Arkel was het een knappe prestatie om een punt te pakken tegen de koploper, dus waarschijnlijk kunnen beide ploegen wel leven met een 2-2 gelijkspel.
Zo verspeelt Kozakken Boys 2 dus voor het eerst in deze competitie punten, maar uiteraard staan we met 10 wedstrijden gespeeld en 28 punten nog steeds aan kop.
Aanstaande woensdag speelt het tweede elftal een midweekse wedstrijd tegen Tricht 3 om 20:00, tot dan!