65'

3e klasse C

23 maart 2022 20:00

M.H. Visser

Woensdag 23 maart - De spierpijn van afgelopen zaterdag is nog voelbaar in de beentjes, maar de volgende competitiewedstrijd diende zich vanavond alweer aan. De tegenstander van vanavond was Tricht 3, een ploeg waar we nog niet tegen hebben gespeeld. Tricht 3 vindt zichzelf terug op de vierde plaats op de ranglijst. De gasten uit Tricht hebben wisselvallige resultaten geboekt. Zo werden er in het begin van de competitie fikse nederlagen geleden tegen SteDoCo 2 (2-5) en VVAC 3 (4-0), maar werd er tussendoor wel gewonnen van Ameide 3 (1-2). Hierna heeft Tricht een sterke reeks neergezet met overwinningen tegen Schelluinen 2 (2-1), Lekvogels 2 (0-3), Groot-Ammers 3 (2-4) en SVW 2 (4-1). De coronaperiode heeft de ploeg uit Tricht geen goed gedaan, want de laatste twee wedstrijden wisten ze niet winnend af te sluiten (2-1 verlies tegen HSSC'61 3 en een 2-2 gelijkspel tegen Arkel 2).
Het is dus maar afwachten wat voor een tegenstander we op bezoek krijgen op De Zwaaier vanavond.
Van Kozakken Boys 2 is uiteraard bekend dat afgelopen weekend de winnende reeks ten einde is gekomen. Met 28 punten uit 10 wedstrijden staan we natuurlijk nog wel aan kop. Het gat met achtervolger SteDoCo is 7 punten en kan vanavond, als er gewonnen wordt, vergroot worden naar 10 punten.
De wedstrijd begon stipt om 20:00 en stond onder leiding van de heer R. Visser.

Kozakken Boys 2 startte met de volgende elf namen: Danny D - Kevin I, Corne, Mark, Stefan - Michael K, Gerco, Kevin S, Hendri - Youri en Robin.
Op de bank zaten: Rick, Thomas, Tim, Sven en Teus.
Afwezig waren de volgende mensen: Remco, Hubert en Arnie (geblesseerd), Rohan, Richard, Michael R en Jurgen (werken, wat hebben we toch een werkpaarden in ons team), Leon (nog steeds op wintersport en hij was te beroerd om een paar uurtjes eerder te vertrekken!!), Danny H (moedigt ons aan vanaf zijn favoriete positie: de bank) en Jesse (woensdagavond = vaste en verplichte filmavond met z'n vriendin).

Kozakken Boys en Tricht begonnen fel en scherp aan de wedstrijd. Het tweede elftal deelde vanaf de start de lakens uit, Tricht liet aan ons de bal en loerde op de counter.
Na vier minuten kon de eerste kans genoteerd worden voor de Werkendammers. Michael zocht de verre hoek, maar de keeper bracht redding. Uit de corner die volgde kopte Corne ongevaarlijk over.
Door een slordige bal van Corne door het midden kon Tricht voor de eerste keer counteren, maar de aanval werd gekraakt tot een corner die niks opleverde.
Kozakken Boys 2 speelde veel de crossbal en probeerde zo de ruimte te zoeken achter de goed staande defensie van Tricht. Veel ballen waren echter net voor de verdedigers of de keeper van de tegenstander, waardoor echt gevaarlijk worden moeilijk was vanavond.
In de 25e minuut werd Tricht voor het eerst gevaarlijk. Een dreigende tegenaanval kwam in het zestienmetergebied van Danny en met een alles-of-nietspoging van Kevin I (met een bloedende knie als gevolg) dwong hij de aanvaller naar de zijkant. Zijn schot werd gekeerd door Danny in de korte hoek en Mark en Michael deden de rest heel koelbloedig binnen het eigen vijfmetergebied.
Kozakken Boys 2 werd hierna een paar keer bijna gevaarlijk. De eerste keer was dit dankzij een voorzet van Michael op Kevin S, die net te kort kwam waardoor de keeper de bal kon pakken. Drie minuutjes later kregen de Werkendammers een vrije trap op een mooie plek, maar Youri zag zijn poging eindigen in de handen van de keeper. Daarna kwam de keeper, na een lange bal van achteruit, buiten zijn zestienmetergebied om de bal weg te koppen. Hij kopte echter tegen Kevin I aan, maar de tweede bal was helaas voor Tricht. Vlak hierna mocht Robin aanleggen voor een hoekschop, die hij op het hoofd van Corne slingerde. Corne kopte op zijn beurt tegen een tegenstander aan, maar de afvallende bal was net niet besteed voor zowel Hendri als Michael.
Het was dus een beetje aanrommelen in het eerste bedrijf tegen een goed georganiseerd spelend Tricht.
In de 37e minuut was daar eindelijk de bevrijdende en verdiende openingstreffer. Een rommelige situatie voor de goal van Tricht leidde dit doelpunt in. Robin gaf voor, een verdediger miste de bal en Hendri wist hier wel raad mee en rondde beheerst af (1-0).
Vlak voor rust was Tricht nog gevaarlijk via een vrije trap van de zijkant van het zestienmetergebied, maar Corne stond goed opgesteld op zijn post om de bal weg te werken uit de doelmond.
Even hierna blies de scheidsrechter voor de rust en zochten we moe maar voldaan de kleedkamer op.

In de rust twee wissels: Teus kwam erin voor Hendri en Tim voor Kevin S.

In de tweede helft zag je meteen hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Een Tricht 3 dat zich georganiseerd terugtrok en een Kozakken Boys 2 dat geduldig het gaatje zocht.
In de eerste tien minuten van het tweede bedrijf kwamen we niet verder dan een voorzet en een schotje van Robin. Beide belandden in de handen van de keeper.
De ploeg die als eerste gevaarlijk werd in de tweede helft was Tricht. Een gevaarlijke aanval via rechts met een bal die laag voorgetrokken werd, werd onschadelijk gemaakt door een goed oplettende Michael.
Nauwelijks een minuut later kon er aan de andere kant wél gejuicht worden. Een panklare voorzet van Stefan viel op het hoofd van Youri die de keeper genageld aan de grond liet staan (2-0).
Hierna gebeurde er even niet zo veel en het spel kabbelde voort. Tricht probeerde wel voor het doel van de Werkendammers te komen, maar miste de echte daadkracht. Af en toe was het even nagelbijten bij hun verre inworpen, maar verder dan zulke situaties kwam de tegenstander van vanavond niet.
In de 66e minuut produceerde Kozakken Boys 2 een aanval uit het boekje. Op de rechterflank kon Kevin I Robin wegsteken en laatstgenoemde zag op zijn beurt Gerco in komen lopen voor het doel. Robin bediende Gerco perfect, en waarschijnlijk telde Gerco het doelpunt al in zijn hoofd, maar zijn stijlvol genomen volley ging helaas net naast.
Amper zeven minuten later moest de goalie van Tricht wel handelend optreden. Robin kapte van rechts naar binnen en schoot de bal richting de verre hoek, maar de keeper redde dus knap.
In de 74e minuut kreeg Sven weer eens de kans om zich te laten zien. Youri verliet tergend langzaam het veld.
Op aanwijzingen van hun trainer trachtte Tricht voorin meer te bewerkstelligen, onder het mom van een soort 'Trichts kwartiertje', maar in de praktijk bleek dat weinig effect te hebben.
In de 81e minuut mocht Rick (na enkele aanvallen op de wc) opdraven en Robin ging voor hem eruit.
Aan het einde van de wedstrijd dook Tricht nog een tweemaal keren op voor het doel van Danny, maar tot tweemaal toe kon onze betrouwbare doelman de schotjes klemvast pakken.
Het laatste wapenfeit van deze wedstrijd kwam van de thuisploeg. Een goede actie van Tim en Sven leidde een voorzet vanaf de rechterkant in op Rick. Het leek een niet te missen kans, maar jullie kennen onze Alex Schalk ondertussen ook wel: zijn kopbal werd gepareerd door de keeper.
Even hierna blies de scheidsrechter van dienst voor de laatste maal deze avond.

Kozakken Boys 2 was vanavond heer en meester op het mooie hoofdveld van Sportpark De Zwaaier. Tricht 3 liet dat ook wel een beetje toe, maar toen ze de tweede helft moesten komen, lukte hen dat ook niet. Een goede pot werd er op de mat gelegd door de Werkendamse formatie, die de noodzaak ook wel voelde om het gat met SteDoCo te vergroten naar 10 (!) punten na 11 gespeelde wedstrijden. Een prestatie van jewelste.
Aanstaande zaterdag spelen we tegen Lekvogels 2 om 12:00 en wederom is dat een thuiswedstrijd. De grote vraag is hoe de oude en ongetrainde benen reageren op drie wedstrijden in één week. Graag zien we u aanstaande zaterdag weer langs de lijn!