4251PN
WERKENDAM
tel. 0183-501770

Woensdag 20 april - Vandaag stond er wederom een avondwedstrijd op het programma voor de Werkendammers, en deze keer tegen Schelluinen 2.
Deze pot stond eigenlijk een paar weken geleden op het programma, maar wegens trieste omstandigheden bij de tegenstander is de wedstrijd verzet naar vanavond.
Na een flinke puzzel, een felle strijd en uiteindelijk een 0-0-wedstrijd als resultaat afgelopen zaterdag, is Kozakken Boys 2 vanavond weer op volle oorlogssterkte. De Kozakken hopen het gat met naaste achtervolger SteDoCo te vergroten naar 8 punten.
Schelluinen boekte na de winterstop drie goede overwinningen (tegen Groot-Ammers, SVW en Ameide), maar verloor ook driemaal met het nodige verschil (tegen ons elftal, SteDoCo en VVAC).
Met een ondergaande zon werd er om 20:00 op ons prachtige hoofdveld voor de eerste maal gefloten door onze vaste scheidsrechter: de heer R. Visser.

Kozakken Boys 2 startte met de volgende elf namen: Danny D - Tim, Mark, Corne, Leon - Michael K, Stefan, Teus, Hendri - Youri, Robin.
Op de bank zaten: Sven, Gerco, Rick, Jesse en Arnie.
Afwezig waren de volgende mensen: Remco, Hubert en Kevin S (geblesseerd), Richard, Rohan en Jurgen (werk), Kevin I (Gran Canaria), Michael R (kan naar eigen zeggen nog niet koppen), Thomas (moest de Wicked Wednesday nog maken) en Danny H (moedigde ons aan vanaf de bank).

Het tweede elftal begon gretig aan de eerste helft en liet direct blijken dat er vanavond voor Schelluinen niets te halen viel in Werkendam.
De eerste kans kon al na twee minuten opgeschreven worden. Een aanval over de linkerflank werd door Leon teruggelegd op Robin en Robin schoot via de tegenstander naast.
Na zeven minuten kwam een aanval via Hendri terecht op het hoofd van Youri. Onze superspits kopte echter verkeerd en zo kwam de bal bij Teus, maar helaas lukte het Teus ook niet om het netje te laten bollen.
In de minuten die volgden voordat een kwartier voetballen gecompleteerd was, kreeg Robin twee kansen, maar hij zag tweemaal zijn schot geblokt worden. Ook Youri trof met zijn mindere rechtervoet de lat.
Nadat het spel zich zestien minuten lang voornamelijk op de helft van Schelluinen afspeelde, konden de Werkendammers eindelijk juichen. Een fraaie combinatie tussen Hendri en Robin spleet de verdediging van Schelluinen open en hierdoor kon Robin voor de openingstreffer zorgen (1-0).
Kozakken Boys 2 was na deze eerste goal nog niet klaar en ging vrolijk verder. Een aanval over de rechterkant via Tim die Robin weg kon steken kwam uiteindelijk terecht bij Teus. Helaas zag ook Teus zijn schot geblokt worden.
Na twintig minuten voetballen werd de score verdubbeld. Robin testte zijn nieuwe schoenen met als resultaat een schitterende goal in de verre hoek (2-0).
Na een klein half uurtje liet Schelluinen zien niet alleen maar een figurant te zijn in deze wedstrijd. De aanval van de bezoekers leverde echter niets op: een verdwaald schotje op het dak van het doel van Danny.
In de minuten die hierna volgden werd Kozakken Boys 2 iedere keer net niet gevaarlijk. Een afstandsschot van Teus belandde naast de goal van Schelluinen, bij een langdurige aanval was de laatste pass van Youri op Robin net niet zuiver genoeg, Corne (opstomend a la Malacia) zag zijn voorzet gekraakt worden en op een voorzet van Robin na een mooie bal van Corne van achteruit reageerde niemand.
Na 40 minuten voetballen combineerden Hendri en Robin er weer eens vrolijk op los. Hendri stak Robin weg, maar helaas was het schot van laatstgenoemde te slap.
Vlak voor rust wisten de Kozakken de genadeklap te geven aan Schelluinen. Dankzij een fraaie solo van Michael K, een één-tweetje met Tim en een keurig afgemeten voorzet op Hendri kwam de 3-0 op het scorebord.
Vlak hierna floot de scheidsrechter voor de rust en zochten we voldaan de limonade op.

In de rust geen wissels, dus begonnen we met dezelfde elf aan de tweede helft.

Kozakken Boys 2 kwam slecht uit de kleedkamer. Schelluinen was echter niet bij machte om hier iets mee te doen.
Na drie minuutjes voetballen in het tweede bedrijf verstuurde Mark een mooie pass vanuit de achterhoede richting Youri. Youri’s lob was helaas te zacht waardoor deze kans verloren ging.
In de tegenaanval werd Schelluinen voor de eerste maal deze avond echt gevaarlijk. Danny reageerde alert en keerde het schot met zijn voeten.
Na tien minuten in de tweede helft was de pijp leeg bij Leon. Hij ging eruit en Gerco kwam voor hem in het veld.
Vlak na zijn invalbeurt kon Gerco gelijk gevaarlijk worden. Na een lange aanval met enkele keren één keer raken kwam de bal voor de voeten van Gerco, helaas belandde zijn poging ver naast het vijandelijke doel.
In de 63e minuut kwam Schelluinen voor de tweede maal voor het doel van Danny, maar onze goalie kon het poginkje makkelijke vangen.
Even later ging Youri de diepte in werd de aanval die hieruit volgde slecht uitgespeeld: Youri schoot uiteindelijk naast.
Van de 65e minuut tot de 74e minuut waren de noemenswaardigheden de wissels: Youri ging eruit voor Sven, Arnie kwam erin voor Corne en Rick kwam Teus aflossen.
Met Rick nog maar koud in het veld konden de handjes weer de lucht in aan Werkendamse zijde. Een voorzet van de linkerflank (ons is even ontgaan van welke voet de voorzet kwam) kwam terecht bij de vrijstaande Hendri die kon aannemen en afronden: 4-0.
Drie minuten later werd een lange bal van Schelluinen verkeerde ingeschat door de Werkendamse defensie, maar Mark (de oudste van het stel) liep deze dreigende aanval op snelheid dicht.
In de 79e minuut verscheen de 5-0 op de borden. Gerco zette goed door in de as van het veld en stak Robin weg en uiteraard was dit een koud kunstje voor Robin.
Gerco kreeg na deze assist vleugels, gooide de ene sliding na de andere eruit en probeerde met een schot van een meter of 45 de keeper te verschalken, maar dit lukte hem niet.
In de 89e minuut was het slotstuk van deze wedstrijd voor onze pinchhitter Rick. Robin zag de keeper ver uit zijn doel staan en schoot van ongeveer 30 meter op de lat, waarna Rick er als de kippen bij was. Hij bleef koelbloedig in een één-op-éénsituatie met de keeper en zorgde voor de eindstand van deze avond (6-0).
Na een klein aantal minuten blessuretijd floot de keurig leidende scheidsrechter voor de laatste maal deze avond.

Kozakken Boys 2 boekte vanavond een eclatante overwinning op een onmachtig Schelluinen 2. Na een wervelende eerste helft, waarin Schelluinen niet wist waar ze het zoeken moest, werd het gas in de tweede helft wat minder hard ingetrapt. Aan het eind van deze mindere tweede helft lieten de Werkendammers echter toch het klasseverschil nog eens duidelijk zien, met als resultaat een klinkende 6-0 zege.
Hierdoor is het gat met nummer 2 SteDoCo vergoot naar 8 punten. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen en de kampioenskoorts slaat toe in Werkendam. Eerst maar eens toewerken naar de volgende wedstrijd: aanstaande zaterdag spelen we om 15:00 in en tegen Tricht. Tot dan!