2964AV
GROOT-AMMERS
tel. 0184-661314

Zaterdag 16 april - Onder het genot van heerlijk lenteweer mochten we vandaag afreizen naar Groot-Ammers om daar te spelen tegen hun derde elftal.
Eigenlijk stond deze wedstrijd een paar weken geleden op de planning, maar wegens een behoorlijk aantal afmeldingen is er toen besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar vandaag, ware het niet dat er vandaag ook een flink aantal spelers niet was (hierover later meer).
Kozakken Boys 2 heeft in de tussentijd nog gewonnen van Lekvogels (3-2). Hiervan heeft u echter geen verslag gelezen, want Thomas T moest één keertje de honneurs waarnemen, en hij kon het gelijk al niet opbrengen, waarvoor excuses.
Groot-Ammers kent een niet al te best seizoen. De normaal zo geduchte tegenstander van Kozakken Boys 2 staat momenteel op plaats 8 en wisselt de weinige knappe winstpartijen (bijvoorbeeld tegen de nummer 2 SteDoCo) af tegen meerdere kansloze nederlagen (bijvoorbeeld tegen de nummer laatst SVW).
Op een stil Sportpark Gelkenes werd om 12:15 afgetrapt en de wedstrijd stond onder leiding van een KNVB-scheidsrechter: de heer R. van Gelderen.

Kozakken Boys 2 startte met de volgende elf namen: Danny D - Jurgen, Robin, Mark, Leon - Michael K, Sander, Tim, Teus - Youri, Rick.
Op de bank zaten: Danny H, Thomas T, Thomas H, Michael H en Arnie.
Schrik niet, maar afwezig waren de volgende mensen: Remco, Hubert en Kevin S (geblesseerd), Richard (keept bij 35+), Kevin I (Gran Canaria), Robin, Stefan en Hendri (een weekendje weg), Michael R (werk), Gerco (moest verplicht thuis blijven want de vrouw ging erop uit), Sven (bruiloft), Rohan (Awakenings), Jesse (had ook weer iets anders te doen waardoor hij onder het voetballen uit kon komen) en Corne (reden onbekend).
Zo misten we dus 14 mensen van onze 26-koppige selectie. Gelukkig konden we een beroep doen op Robin, Sander, Michael H en Thomas H van ons derde elftal, waarvoor dank!

Waar we ons voor aanvang van de wedstrijd totaal niet rijk rekenden, bleek het wedstrijdbeeld bij de start van de wedstrijd alles mee te vallen. Wellicht was Groot-Ammers ietwat onder de indruk van onze imposante reeks in de competitie, want ze lieten de Werkendammers aan de bal en trokken zich terug.
Vanuit onze kant was het een beetje heen en weer breien en de voorhoede spelers konden we moeilijk bereiken.
Na acht minuten kreeg Youri een elleboog in zijn gezicht en het bijzondere was dat daar niks aan gedaan werd (behalve een vrije trap mee).
Na een kwartier was het Groot-Ammers dat voor het eerste gevaar zorgde deze middag. Op een vrije trap net buiten het zestienmetergebied moest Danny D lossen, de rebound werd vervolgens in tweede instantie in het doel gewerkt, maar Thomas T stak alert zijn vlag in de lucht dus ging het feestje van de thuisploeg niet door.
Vlak daarna werd Kozakken Boys 2 voor het eerst gevaarlijk. Een vrije trap vanaf de rechterflank kwam bij Sander terecht, maar hij zag zijn inzet geblokt worden door een Ammers' been.
Na een minuut of twintig kon de eerste gele kaart genoteerd worden. Deze was voor onze net uit Hawaï teruggekeerde Michael K. Naar onze mening een scherpe, maar prima tackle op de bal, maar de scheidsrechter zag dit anders.
Even later zette het tweede elftal een goede aanval op. Helaas was Teus het te vroege eindstation van die aanval, want hij zag zijn voorzet in het vangnet belanden.
In de minuten die volgden werden beide elftallen gevaarlijk dankzij goede crossballen. Eerst was het Groot-Ammers dat voor het doel van Danny dacht op te duiken. De nummer 10 in het geel wist de bal echter niet te controleren en Leon kon hierdoor de bal wegwerken. Aan de andere kant was het diezelfde Leon die een fraaie crosspass op Tim gaf. Helaas kon Tim Youri net niet goed genoeg bedienen, waardoor laatstgenoemde niet tot een schot kwam.
Na een dik half uur spelen werd de thuisploeg wederom gevaarlijk. Rommelig opbouwen via Michael K en Robin resulteerde in een aanval over de rechterflank. De aanvaller van Groot-Ammers had een puike voorzet in huis, maar gelukkig voor ons kopte de nummer 10 van de tegenstander de bal naast de goal.
Even later eindigde een goede aanval van de Kozakken bij Teus, maar Teus kwam niet verder dan een rollertje dat makkelijk op te rapen was voor de goalie van de thuisploeg.
Een goede minuut later hield iedereen even zijn adem in. Ongelukkig uitverdedigen van Robin leidde een aanval in voor Groot-Ammers. Mark wist met een alles-of-nietspoging er nog tussen te komen, de gastheren smeekten om een penalty, maar ze kregen die (overigens terecht) niet.
Vlak voor rust werd er hands gemaakt op een meter of 20 afstand van de goal van Groot-Ammers. Youri ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet zonder overtuiging naast de paal belanden.
Met nog vijf seconden (volgens de scheidsrechter) te gaan, beging Robin een ietwat lompe overtreding binnen ons eigen zestienmetergebied: ditmaal wel een penalty. Danny D, net zoals zijn concurrent Richard, staat er echter om bekend dat hij een penalty kan stoppen en dit was ook vandaag het geval, ditmaal in de rechterbenedenhoek.
De scheidsrechter floot direct hierna voor het rustsignaal.

In de rust twee wissels: Michael H kwam erin voor Rick die vandaag niet zijn dag had en Thomas H kwam erin voor de moegestreden Sander.

In de tweede helft besloot Groot-Ammers om de verdediging van Kozakken Boys 2 onder druk te zetten. Dit dwong ons ertoe om iets eerder voor de lange bal te kiezen.
Het eerste kleine gevaar in het tweede bedrijf kwam van Werkendamse zijde. Tim werd vastgehouden en daarvoor kregen we een vrije trap. Deze werd goed voorgegeven, maar het resulteerde niet in een kans.
Groot-Ammers kreeg de eerste goede mogelijkheid in de tweede helft om de score te openen. De rechtsbuiten van de tegenstander vond echter Danny op zijn weg.
Na een goede trap uit zijn handen wist Danny een aanval op te zetten. De bal kwam bij Michael H die mocht draaien en daarna snel het doel zocht, maar de keeper bracht redding.
Even later moest Danny weer handelend optreden toen de nummer 10 ervandoor ging na een goede bal van achteruit.
Thomas H trok een paar minuten verder aan de noodrem en dat kostte hem een gele kaart.
Ook ging de spits van Groot-Ammers in kansrijke positie nog op de bal staan, waardoor deze kans verloren ging.
In de 63e minuut won Robin zijn duel met overtuiging en hij kon daarna Michael H wegsturen. Laatstgenoemde maakte door middel van een individuele actie ruimte voor zichzelf, maar hij zag zijn schot geblokt worden tot een corner.
Zo ging het spel dus een beetje op en neer, met de grootste kansen voor de thuisspelende ploeg.
In minuut 66 verdedigde Teus een keertje mee en in een uiterste poging om de voorzet onschadelijk te maken, kwam de bal tegen zijn hand aan: een tweede penalty voor Groot-Ammers en ook een gele prent voor Teus. Dezelfde penaltynemer als in de eerste helft ging achter de bal staan, maar hij stopte net iets te lang in zijn aanloop (en schoot vervolgens op de paal), waarop de scheidsrechter besloot een vrije trap te geven voor Kozakken Boys 2.
Kort daarna kwam Danny attent uit zijn doel en tikte de bal net weg voor de voeten van de spits.
Even gebeurde er weinig. Tim wist Youri diep te spelen, maar onze trage spits werd met gemak ingehaald door een verdediger van Groot-Ammers.
In de 80e minuut leverde een voorzet vanaf de linkerflank een grote kans op voor Michael H, ware het niet dat hij in buitenspelpositie stond.
Drie minuutjes later wederom een goede actie van Michael H vanaf de eigen helft. Hij bracht de bal bij Tim die de zestien in kon dribbelen en het speeltuig via een tegenstander bij Teus zag komen. Teus schoot op zijn beurt helaas op de buitenkant van de paal.
In de 85e minuut mocht onze teammanager Danny H weer eens minuten maken. Hij verving de moegestreden Youri.
Ondanks dat Danny H zijn kleine aantal minuten van het seizoen in de eerste twee wedstrijden heeft gemaakt, werd hij direct gevaarlijk. Na goed verlengen kreeg hij de bal terug, maar hij zag zijn inzet ver over de goal van Groot-Ammers vliegen.
Leon had het laatste wapenfeit op z'n welbekende linkervoet, maar omdat de bal onder z'n lichaam lag, duurde het moment iets te lang en werd zijn schot uiteindelijk geblokt.
Vlak hierna floot de keurig leidende scheidsrechter voor de laatste maal deze middag.

Kozakken Boys 2 mocht vandaag niet klagen met de brilstand als eindstand. Qua kansen (en twee penalty's tegen) was Groot-Ammers iets gevaarlijker dan de Werkendammers, maar qua spelbeeld hadden de Kozakken weer wat meer balbezit dan de tegenstander van vandaag. Voorin kon er echter geen vuist gemaakt worden, waardoor het spel maar moeizaam was. Ondanks de vele afwezigen heeft het tweede elftal (met de goede hulp van het derde elftal) toch een puntje uit het vuur gesleept. Aanstaande woensdag staat al de volgende wedstrijd op het programma. Schelluinen 2 komt dan naar De Zwaaier en de wedstrijd begint om 20:00, graag tot dan!