Kozakken Girls sparren samen.

Kozakken Boys MO11-1

-

Kozakken Boys MO11-2 /MO9-1

Datum

22 januari 2022 10:00

Accommodatie

Sportpark De Zwaaier
Lange Wiep 1
4251XZ
WERKENDAM
tel. 0183-501770

'Kozakken girls sparren samen'

Omdat er in deze corona tijd alleen binnen de eigen vereniging gevoetbald mag worden ontstond het idee om met de 'Kozakken girls' een onderling toernooitje op te zetten.

Nadat vorige week onderlinge wedstrijd heeft plaats gevonden tussen de MO11-1 en MO11-2 werd al snel het idee geopperd om onze toppers van de MO9 -1 erbij te betrekken. Zo proberen we het voor iedereen aantrekkelijk en leuk te houden. Joost Kant nam achter de schermen weer het voortouw en had binnen 24 uur de teams en een wedstrijdschema opzet op papier staan wat werd gedeeld in de gebruikelijke leidingapp. Een totaal van 4 teams 3 van 7 en 1 team van 6. Het zag er keurig uit op papier, de 4 teams werden ondergebracht als Machester City, Barcelona, Liverpool en Real Madrid. Ieder sterrenteam zijn eigen coach te weten Aart Guardiola, Martin Xavi Hernandez, John Klopp en Ton Ancelotti!! Niet de minste namen immers. Echter in de loop van de week kwam de eerste afmelding vanwege quarantaine, waarna op Vrijdag nog 3 afmeldingen binnen kwamen. Helaas voor die meiden, feit was dat er dus geschoven moest worden om de teams weer op orde te krijgen. Manchester City kon op de laatste nipper nog een sportieve meid huren van de plaatselijke basketbaltrots 'Virtus' waardoor ook dat team met 6 dames aan de aftrap stond. In no time had onze Joost de verschuivingen en aanvulling weer ingevuld ,zodat we 6 tegen 6 konden spelen.

Een half veld werd opgedeeld in 2 veldjes. Al snel werd besloten om 2x 10 minuten per wedstrijd aan te houden. Aangezien er meiden bij waren van 8 misschien wel 7 jaar, dan kun je fysiek en conditioneel niet mee met de 11 jarigen in ons midden. Jos Van Den Dungen was weer bereid om te fluiten evenals ras Kozak Addy Visser. Helaas kon Joost fysiek niet aanwezig zijn. 

Om 10 uur klonken de eerste startseinen over de velden van de Zwaaier en werd er lekker fanatiek gevoetbald door onze 'Girls'. Manchester City begon tegen Liverpool en Barcelona tegen Real Madrid. En zo gaander weg troffen alle teams elkaar, de teams waren gemixt dus kwam het voor dat je tegen je buurmeisje, nichtje of zelfs zus(je)moest voetballen. Er werd lekker gerouleerd op het veld, keepers hebben ook kunnen voetballen spitsen hebben op doel gestaan. Uiteindelijk bleek het Liverpool van coach John Klopp de zaken het beste voor elkaar te hebben, die hebben dus ook alle 3 de wedstrijden gewonnen. 

Plezier voor onze meiden stond vandaag voorop en ik denk dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad ,ondanks je in het verliezende team zat blijven jullie allemaal winnaars.
Ondergetekende heeft er in ieder geval van genoten.

Verder hopen we dat komende Zaterdag onze eigen competities weer van start mogen gaan. Dit zal begin volgende week duidelijk worden vanuit Den Haag. Tot die tijd maken we er het beste van met onze meiden. Duidelijk is wel als we weer beginnen met onze eigen competities we elkaar hard nodig hebben, de spoeling is dun bij sommige teams. Met de huidige corona tijd en quarantaine's zijn we nog kwestbaarder qua invulling. Zelf denk ik dat een dag als vandaag wel weer bewezen heeft dat we samen kunnen werken en dat moet ook vooral in deze tijd. 

Aan onze 'Girls' wil ik vragen of ze iemand weten die het wel leuk lijkt een keer mee te voetballen. Meiden weten jullie iemand uit je klas, straat, omgeving.. Neem ze gerust een keer mee naar de training, wel even melden bij je trainer. Wie weet kunnen we weer een paar meiden strikken voor onze prachtige meiden afdeling. Jullie weten zelf hoe leuk het is en kan zijn. Probeer jullie motivatie eens over te brengen. Ook met het oog op volgend seizoen waar achter de schermen al met een schuin oog naar gekeken wordt voor de invulling hiervan.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor vandaag en afgelopen halve seizoen.
Man.City : Lynn, Lize, Eva, Sophie, Indy, Lizzy
Liverpool : Jasmijn, Naomi, Mirte, Liv, Romy, Esmee
Barcelona: Elynn, Chyela, Fleur, Roos, Melanie, Famke
Real Madrid: Suze, Frederique, Livia, Madelon, Yara, Rianna
 
Jullie zijn stuk voor stuk toppers, Maud, Robine, Pauline en Indira ook jullie horen hierbij we hopen dat jullie er snel weer bij zijn want we hebben jullie gemist!!

John, Martin, Ton, Marjolein, Jeanet, Joost , Jos en Addy bedankt voor jullie inzet voor onze 'Kozakken Girls'!!

Sportieve groet (jeugd-)voetballiefhebber 
                                       Aart Verhoeven'Kozakken girls sparren samen'
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!