MO11-1 eindigt bovenaan in fase 3.

Kozakken Boys MO11-1

1 - 0

SteDoCo MO11-1

Naomi van den Heuvel (afstandschot)
58'

Competitie

2e klasse (3e fase) 01

Datum

26 februari 2022 8:30

Scheidsrechter

A. Visser

Accommodatie

Sportpark De Zwaaier
Nieuwe Kozakken Stoep 1
4251PN
WERKENDAM
tel. 0183-501770

MO11-1 eindigt bovenaan in fase 3. 
Vandaag, 26 februari, stond de laatste wedstrijd op het programma voor onze MO11-1 van Kozakken Boys in fase 3. Een fase waarin we op 29 januari thuis begonnen tegen LRC MO11-1 en we de punten in eigen huis hielden door met 5-2 te winnen. Een week later ging de reis naar Gorkum ,waar we met maar liefst 1-12 van SVW MO11-1 wonnen. Vorige week zaterdag speelden we de derde wedstrijd en werd er uit in een rommelig duel gelijk gespeeld tegen Ameide MO11-2 , dat werd 3-3. Er werden dus totaal 7 punten bij elkaar gevoetbald en mochten we het vandaag voor de laatste wedstrijd gaan opnemen tegen SteDoCo MO11-1. Deze wedstrijd was eerder verzet door een tekort aan speelsters bij de club uit Hoornaar en naar vandaag verplaatst. De meiden van SteDoCo versloegen vorige week GDC MO11-1 met 1-0 en konden wij vandaag bij winst of een gelijkspel de eerste plaats veilig spelen.
Op Sportpark de Zwaaier verzamelden we vanmorgen om 8 uur voor deze belangrijke en spannende match. Het pupillenveld waarop we gingen spelen zag nog wit van de nachtvorst ,maar trok later al snel weg. We misten vandaag Rianna ,die lekker op wintersport was gegaan. Ook onze mede coach Aart was afwezig door een gezellig weekendje weg. Doordat onze MO11-2 geen wedstrijd verplichtingen meer had, kregen we de hulp van Esmee als keepster. Met 10 fanatieke meiden gingen we dus proberen om de meiden van SteDoCo te verslaan. De wedstrijd stond onder leiding van ras Kozak Addy Visser , die altijd wel een helpende hand bied waar nodig binnen de vereniging. Hij blies om 8:30 op de fluit en de wedstrijd was van start. Al vrij snel was te zien dat beide teams elkaar niet veel ontlopen. Net als in fase 2 , toen we in Hoornaar met 2-2 gelijk speelden. In de eerste helft was SteDoCo twee keer dicht bij een treffer, maar was de grootste kans voor Maud die 1 op 1 met de keepster net naast schoot. We gingen na een half uur spelen rusten met de brilstand en konden de speelsters ,trainers en toeschouwers even bijkomen van dit spannende eerste bedrijf.  In de rust zaten er 10 strakke koppies in de kleedkamer, die zichtbaar de drie punten in Werkendam wilden houden.
De tweede helft begon en onze meiden kregen steeds meer grip op de wedstrijd . Door alle gedrevenheid om de goal te gaan maken, vergaten we nog weleens 1 a 2 speelsters van SteDoCo te verdedigen. Die bleven slim achter onze verdediging hangen. Maar de grootste krachten verdwenen aan Hoornaarse zijde. Wij gingen steeds meer druk naar voren geven en kregen kansjes om de score te openen. Maar de goal viel niet en de wedstrijd ging richting het laatste fluitsignaal. Met de laatste krachtsinspanningen gaven onze meiden nog 1 keer gas en kwam de bal twee minuten voor tijd voor de voeten van Naomi. Na al een paar schoten gelost te hebben die net niet in het netje kwamen, haalde ze nu wel doeltreffend uit en schoot ze ons op een 1-0 voorsprong. De armen aan Werkendamse zijde gingen de lucht in en de meiden sprongen elkaar om de nek. Wat een mooi team is dit. Even later floot Addy Visser voor het einde en was Kozakken Boys MO11-1 de beste ploeg in fase 3 van het pupillenvoetbal. Klasse gedaan meiden. Na afloop gingen we nog een hapje en een drankje doen in de kantine om dit mooie resultaat te vieren. Nu gaan we afwachten of we hoger ingedeeld gaan worden in fase 4. Zou op zich mooi zijn, tegen betere teams spelen wij zelf namelijk ook ons beste voetbal. Als het goed is start fase 4 op zaterdag 12 maart, maar volgende week gaan we eerst nog vriendschappelijk spelen uit tegen Ameide MO11-1. Daar trappen we af om 10:30.
Suze, Maud, Lize, Robine, Naomi, Lynn ,Rianna, Yara, Pauline en Mirthe, jullie mogen trots op jezelf zijn. Begonnen als team met grote nederlagen en moet je nu kijken, bovenaan eindigen in fase 3. 
Als leiding van de MO11-1 wensen we jullie een fijne voor voorjaarsvakantie( waarin het wel gewoon trainen is voor de liefhebbers) en gaan we in fase 4 weer knallen met elkaar.
Groeten van een hele trotse begeleiding van Kozakken Boys MO11-1.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!