MO11-1 sluit 2021 winnend af.

SVW MO11-1

5 - 7

Kozakken Boys MO11-1

48'
Robine Kant (schot)
52'
Robine Kant (schot)
57'
Robine Kant (schot)

Competitie

2e klasse (2e fase) 7

Datum

18 december 2021 10:15

Scheidsrechter

R Boerakker

Accommodatie

Sportpark Molenburg
Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

MO11-1 sluit 2021 winnend af.
Bij dit schrijven is het 19 december. Voor ons Kozakken Boys MO11-1 team zit het voetbaljaar 2021 er sinds gisteren op.  Na de zomer met een nieuwe meidengroep gestart en zijn we lekker gaan bouwen met elkaar. De competitie van zomer tot zomer bestaat tegenwoordig uit vier fases en hiervan zijn er nu dus twee gespeeld. In fase 1 ,die we speelden in de maanden september en oktober , waren we echt aan het zoeken wat voor iedere speelster nu de juiste positie was. Wat al wel aanwezig was bij de meiden, was de leergierigheid en het fanatisme. Ook werd het met de week gezelliger onderling en dat was als leiding prachtig om te zien. In deze eerste fase verloren we 3 keer , speelden we gelijk tegen Stedoco en pakten we de winst tegen SVW. We eindigden op een 5e plaats en konden toch best tevreden zijn als nieuw team. Zo gingen we vol goede moed op weg naar de tweede fase en werden we opnieuw ingedeeld in een verse competitie. Deze fase ging van start op zaterdag 6 november en dit was meteen een bijzondere wedstrijd. Want we hadden inmiddels namelijk ook een nieuwe MO11-2 kunnen maken bij Kozakken Boys en die werden voor het gemak door de KNVB bij ons in de competitie geplaatst. En mochten we ook meteen starten tegen onze eigen meiden, weliswaar als uitspelend team. Op het pupillenveld speelde zich een leuke wedstrijd af, die wij uiteindelijk met 1-5 wonnen na 4 goals van Maud en 1 van Robine. Onze MO11-2 speelden overigens zeer verdienstelijk hun eerste wedstrijd in nieuwe samenstelling. Na deze wedstrijd kregen we weer te maken met het virus wat ons al even te pakken heeft in Nederland.
De corona besmettingen gingen weer omhoog en op de basisscholen greep het virus in razend tempo om zich heen. Vele wedstrijden in de regio werden afgezegd door te weinig spelers en speelsters . Toch kregen we het voor elkaar om nog een oefenwedstrijd te spelen in november. Op zaterdag 27 november speelden we thuis vriendschappelijk tegen competitiegenoot Hardinxveld MO11-1 en deze bleek een maatje te groot voor ons. We verloren met 2-9 , maar waren blij dat we toch weer even konden en mochten voetballen. Op zaterdag 4 december mochten we toch weer voor de competitie aan de bak en wel thuis tegen de meiden van BZC’14 . Een mooie en spannende pot die we met 2-2 gelijk speelden. Na twee wedstrijden stonden we dus op 4 punten ,wat een weelde. Door alle corona perikelen ,kwamen er vanuit het kabinet meer maatregelen om het virus weer de kop in te drukken. 1 daarvan was dat er na 5 uur niet meer getraind mocht worden, maar dat op zaterdag wel gevoetbald mocht worden. Dat was weer een bijzondere situatie voor iedereen, maar zoals altijd werd er weer iets gevonden hierop. Er mocht in de middag getraind worden en voor ons team kon trainer Aart Verhoeven tijd vrij maken om dit op vrijdagmiddag te doen. Bedankt Aart. Op zaterdag 11 december werd er koers gezet naar Hardinxveld voor een competitie treffen en wilden we het toch wel beter doen dan in het vriendschappelijk potje twee weken eerder. Dit plan slaagde niet helemaal en kregen we weer een aardige nederlaag aan de broek, 7-1. Snel door en op naar de laatste wedstrijd van dit jaar die we gisteren speelden. We mochten op bezoek bij de MO11-1 van SVW op sportpark Molenburg in Gorinchem. 
Om 10:15 trapten we af en binnen 3 minuten kwamen we via Naomi al op een 0-1 voorsprong. Een heerlijke start, maar na een minuut of 10 kwam er bij SVW een speelster in het veld die wel raad wist met een bal. Een speelster uit de MO13-1 , maar die nog gewoon in de MO11 mag uitkomen. Koud in het veld schoot ze de 1-1 binnen. Pfoe, deze meid kon wel voetballen zeg maar. Werk aan de winkel voor onze verdedigsters. Toch pakten wij het na de time-out weer aardig op en schoot Yara ons nog voor rust op een 1-2 voorsprong. Even de rust in en wij als trainers gaven aan dat 1 ding wel wat beter kon. Dat was namelijk de omschakeling als wij de bal verloren. Dus niet blijven staan bij balverlies, maar meteen proberen te bal te heroveren. Na rust kwamen wij via Maud al snel op een 1-3 voorsprong en dachten we hiermee wel de buit binnen te hebben. Dat moet je dus nooit denken, want binnen no time stond de stand weer op 3-3 via de goede speelster van SVW. Daarna was het weer de beurt aan onze heldinnen. Via een goed combinerend team kon Robine met twee goals de stand naar 3-5 tillen. Zo, die was binnen zou je denken. Maar nee hoor , de Gorkumse meiden gaven weer gas en trokken wederom de stand gelijk ,5-5. Wat was dit voor krankzinnige wedstrijd. Met veel spanning gingen we naar het einde van de wedstrijd en kwam er nog een winnaar? Die kwam er , want Robine en Naomi schoten de 5-6 en 5-7 tegen de touwen. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde bij de meiden groot en zochten ze elkaar juichend op. Wat is dit team gegroeid dit half jaar naar een hechte gezellige groep meiden. De meiden en begeleiding van SVW werden bedankt voor deze leuke en spannende wedstrijd. Het voetbaljaar 2021 zat er hierna op, maar niet voordat we met elkaar nog frietjes in onze eigen kantine gingen eten als afsluiting van weer een bijzonder jaar.
Voor nu is alles nog zeer onduidelijk. Wanneer mogen we in 2022 weer aan de bak, wanneer mogen we weer trainen in de avond, wanneer start de nieuwe fase 3 ? Officieel zou dit 22 januari zijn, maar of dit ook daadwerkelijk gebeurd moeten we afwachten. Wel staat er een oefenpot gepland op zaterdag 15 januari uit tegen Ameide MO11-2. Hopelijk kunnen we die in ieder geval spelen.
Lynn Schreuders, Naomi van den Heuvel, Rianna van den Dungen, Suze Schoon, Yara van de Heuvel, Lize Verhoeven, Pauline Bakker, Robine Kant, Mirthe Paans, Maud van den Heuvel en ouders. Allemaal een fijne kerstvakantie gewenst en blijf allemaal gezond. Dat is belangrijker dan de belangrijkste bijzaak in het leven, voetbal .  Tot in het nieuwe jaar.
Groeten van de begeleiding van de MO11-1.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!