Glynor Plet

1e ronde 1e ronde

26 oktober 2021 20:00

I.G.M. Oostrom

Kozakken Boys gaf alle energie die het in zich had, maar een plek in de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi leverde het niet op. In een wedstrijd waarin de spanning de boventoon voerde werd uiteindelijk na een verlenging verloren met 1-2 van de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie.

In de beginfase van de eerste helft was het vooral Telstar dat de boventoon voerde. Een aantal kleine kansen voor de ploeg uit IJmuiden en een duidelijk veldoverwicht. Het was het begin van wat uiteindelijk een makkelijke avond leek te worden voor de uitploeg. Kozakken Boys kon er weinig tegenover brengen. Na 24 minuten werd een strafschop toegekend aan de bezoekers. Het betekende een terechte 0-1 voor Telstar en een achterstand voor de Werkendammers.

Pas tot tien minuten voor rust liet Kozakken Boys van zich gelden. Marijnissen met een individuele actie vanaf de linkerkant kwam gevaarlijk naar binnen toe, maar zijn schot belandde in het zijnet. Vlak daarna dwarrelde nog een corner op de lat, maar dat was het enige offensief wat Kozakken Boys in de eerste helft kon leveren.

In de tweede helft zakte Telstar veel verder in en liet het vooral Kozakken Boys aan de bal. Tot grote kansen kwam de thuisploeg niet, maar naar mate de wedstrijd naar het eindsignaal leek te gaan kregen de Werkendammers steeds meer hoop op de gelijkmaker. Onder luid gezang vanaf de staantribune werden de manschappen naar voren gestuurd. Tot grote kansen leidde het niet. Het bleef bij een aantal gezapige pogingen waar de sluitpost van Telstar geen moeite mee had.

Kozakken Boys gaf alleen niet op en bleef de bal ook in de blessuretijd van de wedstrijd in de zestien pompen. De doelman van Telstar zat helemaal mis bij één van de laatste voorzetten van Kozakken Boys. Gelegenheidsspits Sven van Ingen was alert genoeg om met het hoofd de bal tegen de touwen te werken.

Euforie alom en een uitbundig feest op het sportpark. Geloof in een stunt tegen Telstar was weer in de maak. Een verlenging werd dankzij een blunderde doelman, maar geheel terecht afgedwongen.

Telstar was in het eerste bedrijf de betere partij, Kozakken Boys nam het over in tweede helft, maar in de verlenging vond een gelijkwaardige strijd plaats. Kozakken Boys leek zelfs op weg naar de 2-1 voorsprong. Johnny Lommers gaf de bal af op Tarik Fagrach, maar hij verzuimde de thuisploeg op voorsprong te schieten. Het bleek achteraf een fatale misser. Nog geen minuut later lag aan de andere kant de bal wel in het doel. Telstar kwam op een 1-2 voorsprong en gaf deze ook in de tweede helft van de verlenging niet meer weg.

Kozakken Boys heeft alles gegeven om een ronde door te komen. Echter ging het onderuit tegen een gelijkwaardig Telstar, maar kan het met vertrouwen kijken naar de volgende speelronde in de Tweede Divisie. Zaterdag wacht TEC op De Zwaaier en staan er drie broodnodige punten op het spel.