LRC 4

4 - 3

Kozakken Boys 4

28 augustus 2021 12:00

Na een klinkende 12-0 zege vorige week op Wilhelmina’26 stond zaterdag de tweede oefenwedstrijd van dit seizoen op het programma. Ditmaal werd er in en tegen LRC Leerdam aangetreden. De tegenstander van vandaag is komend seizoen ingedeeld in de derde klasse en daarom werd er ook meer tegenstand verwacht dan vorige week. Zonder Sam, David en Sven traden wij om 12:00 in de volgende formatie. Martijn – Stan-Stijn-Oscar-Tim – Lars-Tiemen-Johan – Mark-Kevin-Thomas. Op de bank zaten Ivo, Sander, Stef, Niels en Christian.

De wedstrijd begon afwachtend vanaf beide kanten. LRC probeerde via de lange bal de diepte te zoeken met twee spitsen, terwijl de Boys via verzorgd voetbal op hun beurt de aanval zochten. Beide tactieken resulteerden in de beginfase nog niet tot grote kansen. De beuk zat er bij LRC goed in en felle duels werden vanaf het begin uitgevochten tussen beide teams. De eerste goal kwam op de naam van de thuisclub. Vanuit een ingooi werd de bal op goed geluk voor de goal geschoten en deze kwam prompt op het hoofd van een speler van LRC die hard raak kopte.

Ondanks deze tegenslag lieten de Boys zich niet uit het veld slaan en werd gelijk vanaf de aftrap de aanval gezocht. De felle duels werden door de arbiter bij tijd en wijle niet goed beoordeeld en dit zorgde voor de nodige irritatie aan beide kanten. Deze irritatie zorgde voor een stevige overtreding van een LRC speler en dit leverde Kozakken Boys een vrije trap op op zo’n 25 meter van de goal. Tim ging achter de bal staan en krulde de bal feilloos achter de keeper en bracht de stand op 1-1. De Boys gingen door met aanvallen, maar kwamen niet echt tot grote kansen. Een voorzet van Thomas leek geheel ongevaarlijk voor het doel langs te gaan, echter dacht de keeper van LRC hier heel anders over en zorgde met een volledig mislukte vangbal voor een niet te missen kans voor Kevin die op de doellijn zo kon binnentikken.

De rust werd bereikt met een 1-2 voorsprong en in de rust werd viermaal gewisseld. Oscar was al eerder gewisseld door een trap in het gezicht en voor hem kwam Sander in de plaats. Stijn, Kevin, Stan en Tiemen namen ook plaats op de bank en voor hen kwamen Ivo, Stef, Niels en Christian erin. De eerste twintig minuten waren niet echt om over een huis te schrijven en persoonlijke fouten zorgden ervoor dat na 65 minuten spelen ineens een 4-2 stand op het bord stond. Johan kon na een woordenwisseling met de scheidsrechter ook naar de zijkant en zo leek de strijd gestreden. Meerdere wissels vonden er nog plaats bij de Boys en er werd nog volle bak aangevallen. Grote kansen werden niet benut tot Ivo in de slotminuut op aangeven van Thomas de 4-3 binnenschoot. Vlak daarna floot de leidsman af en werd de tweede oefenwedstrijd dus verloren.

Volgende week start de bekercampagne met een wedstrijd tegen Achilles Veen 3. Deze nederlaag van vandaag was onnodig en chagrijn is niet nodig. Met twee trainingen voor de boeg en een nagenoeg fitte ploeg kan er worden toegewerkt naar de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen.