GJS 3

4e klasse 15

16 oktober 2021 12:00

Anoniem

Van onderschatting was van te voren geen sprake bij de mannen van Kozakken Boys 4. Voor het eerst dit seizoen vond een echte krachtmeting plaats op Sportpark de Zwaaier en de toeschouwers werden niet teleurgesteld. De zinderende topper tegen GJS met veel spanning en weinig kansen eindigde in 2-2.

Door de vele blessures (Sam, Ivo, Stef) en weekendjes weg (Sven, Stijn, Lars) namen maar twee man plaats op de bank en wisten de elf in het veld dat een korte wedstrijd er vandaag niet in zou zitten. Aangetreden werd met de volgende formatie: Martijn, Niels, Christian, Oscar, Sander, Tim, Tiemen, Johan, Thomas, Kevin, David. Op de bank namen Mark en Stan plaats. De leidsman was Richard Groenenveld waar we hem zeer erkentelijk voor zijn.

In de beginfase nam Kozakken Boys 4 vooral het initiatief in balbezit. Grote kansen werden nog niet gecreëerd, maar het lichtelijk overwicht werd uiteindelijk toch beloond. Een schitterende voorzet van Thomas werd bij de eerste paal op knappe wijze door David in het vijandelijke doel geschoten. 1-0!

Echter, lang kon niet genoten worden van de minimale voorsprong. Direct vanaf de aftrap werd de rechtsbuiten van GJS weggestoken en die klaarde dit klusje (1-1). Een grote teleurstelling voor ons, maar twee minuten later moesten we opnieuw een tegengoal slikken waardoor we na een kwart wedstrijd niet op voorsprong stonden, maar op een 1-2 achterstand.

De tweede tegengoal kwam als een dreun aan bij de Werkendamse manschappen. Daarbovenop werd GJS steeds beter in aanvallend opzicht. Continu moest de achterste linie alert zijn op steekballen vanuit het middenveld. Iets wat onze trouwe centrale verdediger Oscar een blessure kostte. De Bacotrein zette ongelukkig z’n sliding in, raakte van het spoor en mag volgens de eerste hulp nu een weekje rust houden. Achterin werd wat geschoven en Stan nam de plaats van Oscar in.

GJS werd voor rust nog één keer gevaarlijk via een kopbal. Aan onze kant schoot Thomas nog vanaf de zestien meter op doel en kwam Niels een teenlengte te kort om de bal bij de tweede paal binnen te schuiven. Het betekende een 1-2 ruststand.

Na rust vlogen we uit de startblokken. Thomas wist eindelijk te ontsnappen van de dubbele dekking en schoot de bal laag in de verre hoek langs de doelman. 2-2! We wilden meer dan deze 2-2 en gingen naarstig op zoek naar de voorsprong, maar wel met in ons achterhoofd dat een verlies vandaag niet gepermitteerd kon worden. Het zorgde ervoor dat de tweede helft vooral spannend was, maar zonder grote mogelijkheden gezien beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven.

Spits Kevin kwam wel twee keer dicht bij een doelpunt, maar zijn schoten werden geblokt. Aan de kant van GJS werd een schot uit de tweede lijn gepareerd door Martijn en de rebound afgekeurd wegens buitenspel. Ook sloop de vermoeidheid bij beide ploegen erin en lag de wedstrijd in het laatste kwartier veelvuldig stil door blessures. Zo kabbelde de wedstrijd richting het eindsignaal en werd het 2-2 gelijkspel een feit.

Een 2-2 einduitslag is zeker geen slecht resultaat tegen dit GJS, we zijn helaas van de eerste plaats gestoten door Noordeloos 2, maar onze ongeslagen status dit seizoen blijft behouden. Volgende week is er voor ons geen competitie, maar maken we ons op voor de 2e ronde van de beker. Dan treden we aan tegen Meerkerk 5.