85'

4e klasse 15

2 oktober 2021 12:00

S. Visser

Zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Na de goede start vorige week tegen Dubbeldam was ditmaal Sliedrecht 7 de tegenstander. Na een uiterst scherpe training op donderdag waren de Boys klaar voor de wedstrijd. Sam en Christian ontbraken vandaag en dus bestond de selectie uit zeventien spelers. Martijn – Stijn-Lars-Oscar-Ivo – Stef-Tiemen-Tim – Mark-Kevin-Sven vormden de basisformatie. Met Johan, David, Thomas, Sander, Niels en Stan was de bank goed gevuld en klaar om in te vallen. Om 12.00 werd er afgetrapt onder leiding van Bas den Breejen.

De Boys zochten vanaf de aftrap de aanval en probeerde net als vorige week om op een snelle voorsprong te komen. De snelle voorsprong kwam er alleen niet voor de thuisploeg, maar was verrassend genoeg voor de gasten uit Sliedrecht. Uit een corner viel de bal voor de voeten van een speler van Sliedrecht en deze plaatste de bal in de rechterbovenhoek en zo stond het binnen tien minuten 0-1.

Het veldoverwicht en kansen waren voor de Boys en ze lieten zich niet uit het veld slaan door deze tegenvaller. Ruim tien minuten na de tegengoal kwam de thuisploeg langszij. Ivo, vandaag gelegenheidslinksback, veroverde de bal en schoot de gelijkmaker hard tegen de touwen. Gesterkt door de gelijkmaker gingen de Boys op jacht naar meer goals en het duurde niet lang voordat de deze gevonden werd. Een aanval over rechts kwam terecht bij Mark. Mark vond op zijn beurt Kevin met een lage voorzet en deze schoot de bal achter de keeper en zo stond het 2-1. In het restant van de eerste helft waren er nog veel kansen, maar onder andere Stijn, Sven, Mark, Kevin en Tim troffen de keeper dan wel het aluminium tijdens de jacht naar meer goals. Sliedrecht kon niet echt gevaarlijk worden en zo ging men na 45 minuten, of waren het er 40…, rusten met een 2-1 voorsprong.

In de rust werd er volop gewisseld en de tweede helft begon in de volgende formatie. Martijn – Stijn-Niels-Tim-Sander – Lars-Tiemen-Johan – Mark-David-Thomas. Binnen de minuut na aanvang van de tweede helft bolde het netje achter de keeper van Sliedrecht voor de derde keer. Thomas leverde een perfecte voorzet op David die met een subtiele voetbeweging de keeper verschalkte en tekende voor de 3-1. Het verzet van Sliedrecht leek grotendeels gebroken en men richtte zich meer op het voorkomen van meer tegengoals dan zelf tot scoren komen. Aanval na aanval werd opgezet en het was wachten op meer goals. De 4-1 kwam enigszins gelukkig tot stand. Thomas zette druk door op de keeper en deze wist even niet meer wat te doen. Thomas kon zodoende de bal simpel afpakken en het lege doel inlopen.

De 5-1 kwam op naam van Tim. Na een corner kwam de bal terug bij Thomas die, met opnieuw een haarfijne voorzet, Tim wist te vinden bij de tweede paal. Tim kopte de bal hard achter de keeper en zo stond de vijfde Werkendamse treffer op het bord. Na opnieuw een voorzet van Thomas schoot Stijn bij de tweede paal de 6-1 tegen de touwen. Er werd door de thuisploeg nog flink gewisseld en de hele bank kwam het veld weer in. Voor Ivo duurde deze invalbeurt welgeteld een minuut aangezien zijn lichaam flink protesteerde bij iedere stap die hij zette. Het slotakkoord kwam op naam van Sven die voor de 7-1 aantekende, wat tevens de eindstand was.

Met deze klinkende zege wordt de goede competitiestart een passend vervolg gegeven. Volgende week wordt er getracht om op negen uit drie te komen als men aantreedt tegen Oranje Wit 9. In Dordrecht wordt om 15.00 afgetrapt op jacht naar opnieuw drie punten.