89'

4e klasse 15

23 april 2022 12:00

S. Visser

Op een zonnige zaterdag was ditmaal Dubbeldam 5 de tegenstander. Dubbeldam-uit was de eerste wedstrijd van de Boys in competitieverband en deze werd winnend met 1-3 afgesloten. Met nog drie wedstrijden te gaan is het nog ongekend spannend. Zowel de Kozakken, als GJS en Noordeloos maken nog kans op de titel. Aan het 4e dus de opdracht om ervoor te zorgen dat alles winnend wordt afgesloten en de schaal naar Werkendam kan. Vandaag ontbraken Johan, rugblessure en Sam, bootje halen, terwijl Stan weer 90 minuten Benny Vogel assisteerde in zijn rol als grensrechter. Vandaag speelden we niet op het mooie kunstgras, maar op een vrij droog en hobbelig veld 1. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd in de volgende formatie afgetrapt. Martijn – Ivo-Niels-Chris-Oscar – Lars-Tiemen-Tim – Mark-Kevin-Sven.

Deze reporter was het eerste half uur van de wedstrijd niet aanwezig in Werkendam en moet het daarom doen met ooggetuigenverslagen. Deze gaven aan dat er niet veel spannends gebeurde en beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. Een voorzet van Oscar werd bijna gepromoveerd tot doelpunt door Mark, maar helaas trof zijn inzet geen doel. Dubbeldam probeerde met snelheid voorin gevaarlijk te worden in de tegenstoot, maar tot grote kansen leidde dit nog niet echt. Het spelbeeld kantelde langzaam in het voordeel van de Kozakken en met minder dan tien minuten op de klok kwam de bevrijdende voorsprong op het bord. Een strakke corner genomen door Sven belandde bij Christian die zijn inzet achter de keeper van Dubbeldam zag verdwijnen. In de resterende minuten werden beide ploegen niet echt gevaarlijk en zo floot Benny voor de rust bij een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft werd een aantal keer gewisseld. David, Stijn, Stef en Sander kwamen het veld in voor Mark, Oscar, Ivo en Sven. In de beginfase van de tweede helft drongen de Boys aan en waren ze opzoek naar een uitbreiding van de score. David werd vogelvrij voor de keeper gezet, maar helaas produceerde hij een slap rollertje bij de doelman in de handen. Even later liepen twee spelers van Dubbeldam elkaar finaal omver in de eigen zestien waardoor Stijn ineens de bal voor zijn voeten kreeg. Een lage voorzet richting Kevin, die vogelvrij voor open doel stond, kon ternauwernood worden verdedigd door de aanvoerder van de bezoekers. Even later werd Kevin weggestuurd door David en kwam hij op randje zestien oog in oog met de spits. Als Mounir El Hamdaoui in zijn beste dagen stiftte hij de bal subtiel over de keeper heen en zo stond het 2-0.

Een terugkerend probleem bij de Boys is dat een voorsprong nog weleens kan leiden tot verslapping. Ging het in eerste instantie nog goed toen de spits van Dubbeldam een grote kans mistte, zo ging het een kleine twintig minuten voor tijd toch fout. Een lange bal werd gedragen door de wind en Sander was zijn man eventjes kwijt en ditmaal benutte de speler van de Dubbeldam de kans wel en was het 2-1. Dubbeldam begon aan te dringen en dit ging gepaard met opstootjes hier en daar. De aanvoerder, die in de thuiswedstrijd door zijn eigen trainer van het veld was gehaald wegens natrappen, was alleen maar bezig met het irriteren van David en na een paar tikken over en weer besloot Benny beide spelers te sparen en op het veld te laten staan. Martijn mengde zich ook nog in de situatie door zich bij een corner niet te richten op de bal, maar ‘per ongeluk’ zijn vuist in het gezicht van de aanvoerder van Dubbeldam plantte.

Met nog tien minuten te spelen kregen de bezoekers nog een enorme kans na een inschattingsfoutje in de defensie van de Boys, maar gelukkig produceerde de spits een slap schot. Ivo was het veld inmiddels ingekomen voor Stef en ook Mark was teruggekeerd voor Kevin. David, die het nog steeds aan de stok had met de aanvoerder, wilde nog wel even laten zien aan de bezoekende ploeg hoe je kans wel afmaakt en kreeg hier in de slotseconde de uitgelezen kans voor. Een bal in de diepte van Mark eindigde bij David in de voeten die in een vloeiende beweging wegdraaide bij zijn grote vriend centraal achterin en met links de bal in de verre hoek krulde. Met een 3-1 stand besloot Benny dat het welletjes was geweest en zo floot hij af en zijn de Boys weer een stapje dichter bij het kampioenschap.

Concurrenten GJS en Noordeloos wonnen ook hun wedstrijden en zo blijft het onverminderd spannend. Misstappen kunnen de Kozakken zich niet permitteren en met nog twee wedstrijden te gaan komt de titel steeds dichterbij. Volgende week is de absolute kraker tegen Noordeloos 2. Op sportpark Noordeloos wordt er om 12.30 afgetrapt in een allesbepalend duel om de titel. De Kozakken moeten winnen, wat de druk enkel zal verhogen.

Onderstaande link met foto's van de wedstrijd door Hans Kieboom: Kozakken Boys 4 - Dubbeldam 5