Schenkeldijk 1
3328LA
DORDRECHT
tel. 078-6170745

Na drie bekerpotjes was vandaag tijd voor de start van de competitie. Met zeven uit drie bekeren de mannen van het 4e een ronde verder en staat eind oktober de volgende ronde op het programma tegen Meerkerk 5. Op een zonnige zaterdagmiddag begon vandaag dus de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Dubbeldam. De aanvangstijd van 14:45 werd niet door iedereen gewaardeerd en daarom reisden wij met vijftien spelers af om de drie punten op te halen. Niels, romantisch weekendje weg, Kevin, vond de aanvangstijd veel te laat, Sam, herstellende van een blessure en Ivo, druk met Tinder, waren vandaag afwezig. In de volgende formatie werd aangetreden. Martijn – Stijn-Christian-Tim-Sander – Lars-Tiemen-Johan – Sven-David-Thomas. Met Stan, Stef, Mark en Oscar bestond de bank uit vier personen.

De Boys kwamen scherp uit de startblokken. Hoog druk zetten op de achterste linie van Dubbeldam leidde veelvuldig tot balveroveringen en aanvallen. De eerste kans was daardoor ook meteen raak. Na opnieuw een balverovering op de vijandelijke helft kwam de bal bij Sven terecht. Deze had een puntgave voorzet in huis en bediende David op maat. Deze kopte op zijn beurt tegendraads in en liet de keeper kansloos. Binnen tien minuten stond zo de 0-1 op het bord en dit smaakte naar meer. De tien minuten daarna creëerden de Boys nog een aantal grote kansen, maar goede reddingen van de keeper zorgden ervoor dat de minimale voorsprong op het bord bleef staan.

Dubbeldam probeerde met voetbal vanuit achteruit de weg naar voren te zoeken, maar slaagden er nauwelijks in de voorhoede te bereiken. De wedstrijd werd gekenmerkt door vele overtredingen, waarbij de leidsman eigenlijk vergat af en toe strenger op te treden. De Boys bleven hun eigen spelletje spelen en bleven ook kansen creëren. Opnieuw werden schoten van Lars en Thomas gekeerd door de doelman en zo hield hij zijn ploeg op de been. De momenten dat Dubbeldam gevaarlijk dreigde te worden zorgde het centrale duo, en een enkele keer Martijn, ervoor dat de voorsprong op het bord bleef staan. Ondanks de vele kansen bleef het 0-1 toen de scheidsrechter affloot voor de rust.

Na de rust namen Stijn, Thomas, Johan en Chris plaats op de bank en kwamen Stan, Mark, Stef en Oscar het veld in. Binnen vijf minuten na de hervatting kregen de Boys maar liefst viermaal een enorme kans op een uitbreiding van de voorsprong, maar opnieuw slaagde men hier niet in. Een oude voetbalwet vertelt als je kansen blijft missen je vanzelf de deksel op je neus krijgt. Niemand binnen de Werkendamse gelederen had hier echter zin in en zo bleef men vol goede moed aanvallen en de speldenprikjes van Dubbeldam pareren.

Het veldspel werd harder en de scheidsrechter probeerde het in de hand te houden. "Geholpen" door een zeer dubieuze grensrechter aan de kant van de thuisploeg werden er ook regelmatig buitenspel gevallen geconstateerd die er niet waren. Hoogtepunt daarin was dat de leidsman op een gegeven moment zelf niet eens meer wist wie er buitenspel stond en daarom maar zei: “Het is een van die twee, maar ik weet niet wie dus kies maar.” Een schofterige overtreding op Stef door notabene de captain van Dubbeldam werd gevolgd door natrappen van dezelfde aanvoerder en dit werd door de scheidsrechter opnieuw niet bestraft. Enigzins opmerkelijk, maar geheel terecht, was het daarentegen dat de trainer van Dubbeldam zijn eigen speler eraf haalde en wees op normaal gedrag vertonen in het veld.

Stef kon echter niet meer verder en ook Sven liet zich vervangen in de tweede helft. Johan en Thomas kwamen zo opnieuw binnen de lijnen en hadden nog wel zin in een paar goals. David heeft negentig minuten aan sumoworstelen gedaan in de spits en shirtmaatje M is inmiddels XL geworden door het vele vasthouden. De snelheid van de aanvallers van de Boys lag echter veel hoger dan van de thuisploeg en zodoende bleven de Boys kansen creëren. Bij de zoveelste aanval dook Thomas de zestien in en werd onreglementair gestopt. De scheidsrechter zag dit ook en legde de bal op de stip. Tim ging achter de bal staan, normaal een zekerheid, maar hij knalde de bal keihard op de lat. Gesterkt door deze misser van de bezoekers trok Dubbeldam ten aanval en creëerde men zowaar twee grote kansen die goed gepareerd werden door Martijn.

De slotfase van het duel brak aan en de ruimtes op het veld werden steeds groter. Na een goede steekbal ging Thomas op de keeper van de thuisploeg af en eindelijk was daar de verdiende 0-2. Wedstrijd in het slot zou je zeggen, maar niets was minder waar. Binnen twee minuten kwam Dubbeldam terug in de wedstrijd door een hard schot in het dak van het doel. Met nog vijf minuten op de klok werd het billenknijpen voor de bezoekers en probeerde men te counteren waar mogelijk. Een van deze counters leidde tot een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en Thomas ging achter de bal staan. Met een droge knal in de linkeronderhoek zorgde hij voor de 1-3 en tevens de eindstand.

Een verdiende overwinning voor de Boys die het zichzelf onnodig lastig maakte en genoeg kansen kregen om de wedstrijd eerder in het slot te gooien. Desondanks kunnen de Werkendammers drie punten bijschrijven en is de competitie met een goed gevoel gestart. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht 7 op het programma. Deze verloren hun eerste wedstrijd met 4-3 van Hardinxveld en zullen dus gebrand zijn op een revanche. Om 12:00 wordt er afgetrapt op sportpark De Zwaaier, komt dat zien.