Sluisweg 131 A
3371ET
HARDINXVELD-GIESSENDAM
tel. 0184-612956

Na het geslaagde bekeravontuur van vorige week tegen Meerkerk 5 zijn de Boys weer een ronde verder in de beker. Op woensdagavond 10 november wordt er op de eigen Zwaaier gestreden tegen GSC/ODS 3 voor een plek in de volgende ronde. Zaterdag stond er een wedstrijd in en tegen Hardinxveld op het programma voor de competitie. Na het gelijkspel tegen GJS van twee weken geleden staan de Boys op voorhand op een tweede plaats met tien punten uit vier wedstrijden. Hardinxveld is op hun beurt minder gestart met slechts vier punten uit vier duels. Traditioneel hebben de Werkendammers het lastig tegen de gastheren en dus werd ook vandaag geen makkelijk potje gehad. Thomas voetbalt zijn laatste wedstrijd voordat hij richting Chili vertrekt voor zijn opleiding, of om de ware liefde te vinden. Helaas voor Thomas regende het vandaag pijpenstelen dus een sfeervolle ambiance werd het allerminst. Zonder Oscar, Johan en Sam werd er iets voor 12.30 afgetrapt in de volgende formatie. Martijn – Stan-Lars-Christian-Sander – Stef-Tiemen-Tim – David-Kevin-Thomas.

Scherp starten zit de laatste weken wel in het DNA van de Boys. Na een bliksemgoal vorige week tegen Meerkerk was ook nu de start nagenoeg perfect. Al binnen twee minuten liet Thomas het netje bollen toen hij werd weggestoken door Tim en redelijk eenvoudig binnen kon schieten. De keeper van Hardinxveld zag er niet heel overtuigend uit en dat zou later nog meer tot uiting komen. Gesterkt door opnieuw een snelle voorsprong bleven de bezoekers de aanval zoeken en moest Hardinxveld even het antwoord schuldig blijven. Een nieuwe aanval leidde tot een corner die Thomas probeerde voor het doel te slingeren. Geholpen door de wind en opnieuw een volledig mistastende doelman vloog de bal zo de kruising in en stond het binnen tien minuten zelfs 0-2. Hierna werd er nog een grote kans op de 0-3 gemist en wellicht wel de definitieve genadeklap.

Hardinxveld was eindelijk bekomen van de schrik en kroop wat meer uit de schulp. Een combinatie van voetbal afgewisseld met lange halen naar voren leverde in eerste instantie nog geen gevaar op voor de goal van Martijn. De Boys controleerden de wedstrijd, maar wisten zelf niet echt meer heel gevaarlijk te worden. Het waren de gastheren die juist meer het initiatief namen en tegen het einde van de eerste helft brak een slordige fase aan. Het was Martijn die met twee goede reddingen zijn doel schoon wist te houden en zo de voorsprong perfect verdedigde. Zodoende floot de leidsman in een nat Hardinxveld af voor de rust met een 0-2 voorsprong.

In de rust werd vijfmaal gewisseld. Sven, Stijn, Ivo, Niels en Mark betraden het veld voor Stan, Thomas, Sander, Christian en Stef. Na wat gesteggel over de vlagbeurt werd bepaald dat Stef dit keer moest vlaggen. Noot daarbij is dat Sander de volgende keer zeker aan de beurt is om te fungeren als assistent-scheidsrechter. De tweede helft was van mindere kwaliteit dan de eerste. Met de wind mee besloot Hardinxveld het vooral met lange ballen te proberen. Ondanks dit opportunisme hadden de Werkendammers meer de bal en werd geprobeerd via lopende mensen de diepte te zoeken. Dit lukte een aantal keer en bij een van die pogingen liep de keeper onhandig een speler van de Boys in de rug. De scheidsrechter zag dit ook en kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Een buitenkansje om op 0-3 te komen en Tim ging achter de bal staan. Helaas werd deze uitgelezen mogelijkheid, niet voor het eerst dit seizoen, niet benut en bleef het slechts 0-2. De komende weken zal de technische staf gaan kijken of er wellicht wat geschoven moet worden in de volgorde van penaltynemers.
Hardinxveld rook bloed en trok ten aanval. Vol op de aanval spelen betekent ook dat je achterin ruimte weg gaat geven. Lars zag Ivo een sprint maken naar voren en legde de bal precies achter de verdediging neer. Ivo wist met dit buitenkansje wel raak en schoot de 0-3 tegen de touwen. De grensrechter van de thuisploeg stond echter enthousiast te vlaggen en had blijkbaar iets gezien wat helemaal niemand gezien had. Zelfs de scheidsrechter beaamde dat Ivo ruim geen buitenspel stond en zo keurde hij de goal terecht goed.  Een veilige voorsprong zou je zeggen, maar niets bleek in het restant van de wedstrijd minder waar. Met volle overtuiging trok Hardinxveld ten aanval en werd de ene na de andere lange bal richting de voorhoede gespeeld. Door de wind vlogen deze ballen soms door tot in de zestien van Martijn en belandde de ballen in een ouderwetse carambole. Tijdens een van deze situaties werd de bal na een redding van Martijn en hulp van de paal toch ingeschoten door de spits van Hardinxveld en bracht hij de stand terug op 1-3.

De aanvalsstorm van Hardinxveld bleef doorgaan en menig situatie werd ternauwernood overleefd door het vierde. Met nog vijf minuten op de klok besloot de leidsman hoogstpersoonlijk door de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Martijn ving een voorzet en werd verhinderd deze snel uit te trappen door de spits van Hardinxveld. De scheidsrechter vond het op zijn beurt veel te lang duren en gaf een indirecte vrije trap aan de thuisploeg op zo’n 14 meter voor de goal. Een slim tikje breed gevolgd door een bekeken schot in de verre hoek bracht de stand op 2-3. Met kunst en vliegwerk werden de minuten daarna overleefd en toen de scheidsrechter affloot was de opluchting duidelijk merkbaar.

Met dertien punten uit vijf wedstrijden bezetten de Kozakken inmiddels weer de bovenste plaats. Concurrent Noordeloos verloor van GJS en heeft zo een puntje minder. Komende twee weken hebben de Werkendammers vrije zaterdagen. Enkel doordeweeks wordt de bekerwedstrijd gespeeld tegen GSC/ODS alvorens de competitie weer hervat wordt op 20 november.