... (schot)

4e klasse 15

16 april 2022 12:00

S. Visser

Na twee goede wedstrijden tegen Noordeloos en GJS stond vandaag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Met nog vier wedstrijden voor de boeg hebben de Boys alles nog in eigen hand om kampioen te worden en Hardinxveld 5 was daarbij de eerste horde. De heenwedstrijd in Hardinxveld werd moeizaam met 2-3 gewonnen, waarbij gezegd moet worden dat moeder natuur een negatieve bijdrage leverde met veel wind en regen. De omstandigheden waren ideaal en de (kunst)grasmat op het hoofdveld lag er zoals altijd schitterend bij in het lentezonnetje. Sam en Stef ontbraken vandaag en Stan vervulde de rol als assistent-scheidsrechter na een erg wilde vrijdagavond. Om 12.00 floot Richard Groeneveld voor de start van de eerste helft en stonden de Kozakken in de volgende formatie. Martijn – Stijn-Niels-Chris-Oscar – Lars-Tiemen-Tim – Johan-Mark-Sven.

De start van de Boys was minder scherp dan de voorgaande weken. Hardinxveld had in de openingsfase veelvuldig de bal en speelde deze geduldig rond. De Werkendamse formatie had zelf moeite de bal in de ploeg te houden en strooiden met verkeerde passes. De aanvalsleider van de bezoekers was echter niet de allersnelste waardoor in het eerste kwart van de wedstrijd er niet geprofiteerd werd. Het 4e probeerde via de zijkanten tot een aanval te komen, maar veel van deze pogingen strandden nog voordat een schot op doel gelost kon worden.

Rond minuut 25 werd Hardinxveld tot tweemaal toe erg gevaarlijk. Als eerste kon, na weer een dramatische inspeelpass van achteruit, de snelle linksbuiten van Hardinxveld op Martijn af en later kwam nog een bezoeker op een meter voor de goal vrij na een corner. Bij beide pogingen stond Martijn echter goed opgesteld en wist hij op wonderbaarlijke wijze redding te brengen. Na deze twee reuzenkansen voor de bezoekers kantelde het spelbeeld iets en probeerde het 4e het tempo iets te verhogen. Grote kansen bleven uit, maar Hardinxveld werd teruggedrongen op eigen helft en werd in het laatste kwartier van de wedstrijd niet echt gevaarlijk. Sven liet zich enkele minuten voor rust vervangen door David wegens lichte klachten en door een blessurebehandeling van de keeper van Hardinxveld kregen we nog een paar minuten extra. In de laatste minuut voor de rust kwam de bal op links terecht bij Mark, deze gaf een lage voorzet en David stond precies op de juiste plek om de 1-0 binnen te schuiven. De voorsprong leidde tot veel geklaag bij de bezoekers die van mening waren dat het allang rust had moeten zijn, maar dit veranderde niks aan de voorsprong van de Boys toen Richard enkele ogenblikken later floot voor de rust.

Met enigszins mazzel waren de Boys op voorsprong gekomen, nu was het zaak deze na de rust vast te houden en het liefste verder uit te breiden. Kevin, Sander en Ivo kwamen het veld in voor Stijn, Oscar en Mark. Later zouden ook Stijn en Sven weer terug het veld ingaan, waarbij alle wissels weer genoemd zijn.

De tweede helft startte weer rustig van beide kanten en grote kansen bleven opnieuw uit. De ruimte voor de Boys lag achter de verdediging van de bezoekers en met diepe ballen werd deze veelvuldig gezocht. De grensrechter van Hardinxveld besloot echter op elke diepe bal de vlag in de lucht te steken, zonder te kijken of het nou wel of niet buitenspel was. De arbiter besloot zijn assistent maar eens op regels te wijzen en duidelijk te maken dat hij normaal kon gaan vlaggen of anders van de zon kan gaan genieten zonder vlag in zijn handen. Deze preek resulteerde erin dat er minder gevlagd werd en David na een mooie bal van achteruit door Lars werd weggestuurd en op de keeper af kon gaan. Dit buitenkansje was aan David besteed en zo schoot hij zijn tweede goal en ook de 2-0 tegen de touwen.

Het spelbeeld kabbelde rustig voort en net als in de eerste helft kreeg Hardinxveld een reuzekans vlak voor Martijn, maar opnieuw werd deze gemist door de bezoekers. Met nog tien minuten op de klok moest het echte spektakel nog beginnen, want de neutrale toeschouwer werd nog even getrakteerd op een doelpuntenfestijn. Na een knullige fout in de Werkendamse opbouw faalde Hardinxveld ditmaal niet en schoten zij de aansluitingstreffer binnen. Lang om te profiteren van deze treffer kregen ze echter niet. Een goedlopende aanval, een van de weinige vandaag, over de linkerkant bracht de bal uiteindelijk bij Sven. Deze had een afgemeten voorzet in huis en David stond opnieuw om de juiste plek om de bal hard achter de keeper binnen te schieten. De marge was weer naar twee gebracht en Hardinxveld leek de handdoek definitief in de ring geworpen te hebben. Vlak voor tijd kon de keeper ternauwernood nog redding brengen op een schot van Sven, maar na een klutssituatie gaf Kevin de bal goed af op, u raadt het al, David die de keeper van Hardinxveld voor de vierde keer verschalkte. Hardinxveld maakte nog wel de 4-2, maar toen Richard daarna affloot bleven de punten toch echt in Werkendam. Goed was het allerminst vandaag, maar gelukkig blonk David vandaag uit en zodoende werd de wedstrijd winnend afgesloten.

Concurrent GJS speelde niet vandaag en zo brachten de Boys dat gat op vier punten. Noordeloos speelde wel en won ook waardoor de spanning onverminderd groot blijft in de laatste fase van de competitie. Volgende week staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma, Dubbeldam 5 is ditmaal de tegenstander. Dubbeldam-uit was de allereerste wedstrijd van dit seizoen en werd winnend afgesloten met 1-3. Ongetwijfeld zal de zon weer volop schijnen, dus wees welkom en help de Kozakken naar de overwinning.