13 november 2021 12:00

R.A. Vogel

Afgelopen zaterdag stonden wij tegenover Peursum VR2. Peursum heeft tot nu toe een soortgelijk seizoen als dat onze dames dat hebben en op dit moment delen wij dezelfde punten op de ranglijst.

De meiden van Peursum zijn voor een aantal in ons midden geen onbekende. Laura en Marieke hebben hier namelijk twee seizoenen terug ook nog bij gespeeld. (Peursum VR1)

Om 12.00 uur trapte wij onder leiding van scheidsrechter B. Vogel de wedstrijd af.

Zoals in de inleiding al aangegeven was het een wat saaie wedstrijd. Kozakken Boys speelde zeker de eerste 45 minuten beter dan de meiden van Peursum, maar van veel spannende momenten kwam het niet.

Het spelen in een 4-4-2 opstelling gaf ons de kans om te laten zien dat er zeker wel voetbal in ons spel zit.

Wat schietkansen op randje 16 van Merel, Alycia en Vic leidde helaas niet tot goals.

Meer dan een keer wisselen valt er over deze helft dan dus ook niet te vertellen.

Rust.

Met wat frisse wissels beginnen wij aan de 2e helft. Peursum nam hier wat meer de overhand waardoor wij hen wat meer lieten voetballen.

We kregen wat moeite om de bal eruit te halen, waardoor in de 2e helft Peursum goede mogelijkheden tot scoren kregen. Echter was net als onze afronding vandaag, deze van Peursum ook niet goed genoeg om te scoren.

In minuut 60 kwam voor Kozakken Boys de mogelijkheid om de stand na een 1-0 te veranderen. Op een mooie afstand van de goal pakt Laura een vrijetrap op, die zij helaas, iet wat ongeconcentreerd over schiet.

Over en weer speculeren we al wat over de eindstand. Of we nu nog 90 minuten spelen. Scoren gaan we vandaag niet.

Tot minuut (lees goed)! 88 door een wat onhandige overtreding van onze kant de bal op een perfecte afstand van de goal voor Peursum kwam te liggen. En je voelt ‘m al aankomen. De speelster van Peursum raakt deze bal perfect en weet de bal keurig over Ruby heen te leggen, 0-1.

Met wat ongeloof en een teleurstellend gevoel stappen wij het veld af..

Helaas hebben wij zelf niet meer uit de wedstrijd kunnen halen, waardoor deze situaties voor ons fataal zijn.

Wij willen de meiden en staf van Peursum bedanken voor de sportieve en leuke pot. We zien jullie volgend jaar weer in Giessenburg.

Herpakken en op naar volgende week! Tot dan!