4255GR
NIEUWENDIJK NB
tel. 0183-403425

WEDSTRIJDVERSLAG Altena VR1 – KozakkenBoys VR1

Afgelopen zaterdag was het tijd voor dé derby en het goedmaken van ons gelijkspel de vorige thuiswedstrijd.

Helaas door wéér te veel coronabesmettingen hebben wij vorige week de wedstrijd op papier moeten afhandelen (3-0 verlies), maar zijn wij extra gebrand om de punten mee naar Werkendam te nemen.

Met een lekker zonnetje en het windje tegen trapte wij om 12.00 uur de wedstrijd af.

De eerste 10 minuten voelde zwaar. Altena gaf vol gas en dit bracht wat spanning met zich mee. Zo dacht Laura, die duidelijk nog even wakker moest worden, haar tegenstander uit te kappen in het 16-meter gebied, maar deed dit niet overtuigend genoeg waardoor Altena al snel wist te scoren, 1-0.

Ach goed.. soms moet er iets gebeuren om even wakker te worden.

Het spel ging eigenlijk vrijwel gelijk op. Net wat meer kansen van de kant van Altena, maar onze meiden hielden goed stand.

De taak van Denise om het harde schot van tegenstandster Rowie tegen te houden ging haar goed af. Echter heeft ze daarvoor wel wat moeten incasseren en geniet zij nu nog na van een perfecte balafdruk in haar bovenbeen. Alles voor de winst Denies!

Na zo’n 25 minuten spelen en een goed druk zettend Altena merkte wij wat vermoeidheid bij sommige speelster en speelde hier goed op in. Zo wist Esmee op zo’n 20 meter afstand een vrije trap rakelings over te schieten.

Ook de opdracht voor de verdediging van Altena was vrij duidelijk, spits Marieke uitschakelen. Die opdracht ging gepaard met wat harde duels tussen Marieke en oud-teamgenoot Amber.

In minuut 30 draaide Esmee een corner met wat behulp van de wind perfect in. Wat rommelig belandde deze tussen Suzanne en Marieke in en wist laatstgenoemde deze achter de goed keepende keepster van Altena te plaatsen, 1-1.

Nog geen 3!! minuten later was het weer raak!! Een steekpass van Kayra kwam precies in de loop van Marieke en wist zo ook de 1-2 binnen te schuiven.

Hierna is Altena het even kwijt en maakte op een mooie plek voor onze linksbenige Esmee een overtreding. Met een goede trap wist Esmee deze in minuut 35 heerlijk in de kruising te schieten, 1-3.

Enthousiast na deze goal gaan wij na 10 minuten de kleedkamers in. Rust.

Uiteraard na veel gekakel beginnen wij de 2e helft met wat frisse wissels.

Een voor op papier saaie 2e helft. Een leuke pot over en weer, maar weinig kansen. Toch weet Marieke in de 68e minuut nadat de keepster van Altena de bal recht in haar voeten schiet de 1-4 op het scorebord te zetten.

Kleine kansjes voor Altena welke Ruby goed weet te pakken en Laura die in minuut 75 de bal van de lijn weet te halen.

Ook Merel zet nog een paar keer aan over de linkerkant, maar helaas mocht hier niets uitkomen.

Een goed voetballende 2e helft waarin aan beide kanten verder weinig wordt weggegeven. Daar fluit de prima fluitende scheidsrechter dan ook de wedstrijd mee af.

Een harde, maar leuke pot voetbal, waar wij verdient 3 punten mee naar Werkendam nemen en hier nog een lekker borreltje in de zon op gedronken hebben.

Volgende week hebben wij een vrije zaterdag en zullen ons daarna gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Heukelum VR1. Tot snel!