3e klasse C

12 februari 2022 12:00

M.H. Visser

Zaterdag 12 februari - Na een lange periode weinig tot niks gedaan te hebben, mochten de manschappen van Kozakken Boys 2 vandaag weer de wei in. Een onderling trainingspotje (6 tegen 6) van een half uur, én een half uur latje trap waarbij Youri de sjaak was en een rondje moest betalen, was onze winterse voorbereiding.
De tegenstander van vandaag was Groot-Ammers 3 uit het gelijknamige dorpje aan de Lek.
Om uw geheugen even op te frissen: het tweede elftal heeft in de competitie zes wedstrijden gespeeld, die ze alle zes gewonnen hebben. We staan dus fier aan kop met 18 punten in de derde klasse C.
De bezoekers van vandaag kennen een tegenvallende eerste seizoenshelft en zien zichzelf terug op plaats 9 van de ranglijst. Van de vijf gespeelde wedstrijden werd er maar één gewonnen (2-3 tegen Arkel 2), werden er twee gelijkgespeeld (1-1 tegen Ameide 3 en SVW 2) en verloor Groot-Ammers 3 ook twee wedstrijden (0-2 tegen VVAC 3 en 2-4 tegen Tricht 3).
De wedstrijd begon om 12:02 op een hobbelig veld 2 van Sportpark De Zwaaier en stond onder leiding van de heer Visser.

Kozakken Boys 2 startte met de volgende elf namen: Richard - Leon, Corne, Mark, Kevin I - Stefan, Michael K, Tim, Hendri - Youri en Robin.
Ook vandaag weer een volle bank: Thomas, Arnie, Gerco, Michael R en Rick waren fit en gretig om in te vallen.
Afwezig waren de volgende mensen: Rohan en Kevin S (quarantaine), Jurgen (klussen), Hubert en Remco (geblesseerd), Jesse en Teus (luxeprobleem) Danny D (ziek geweest), Sven (u gelooft het niet, maar gewoon weer een weekend weg) en Danny H (z'n televisie installeren).

De eerste kleine overwinning werd al voor het eerste fluitsignaal behaald: de tos werd gewonnen door Werkendamse formatie en daardoor werd er van helft gewisseld.
Na één minuut viel al de eerste mogelijkheid te noteren. Het was Stefan die na een goede aanval het vijandelijke doel onder vuur nam. Zijn schot ging helaas naast.
Slordig balverlies leidde vervolgens het eerste kansje van Groot-Ammers in na zo'n vijf minuten voetballen, maar het gevaarloze balletje verdween naast het doel van Richard.
Kozakken Boys 2 had het betere van het spel, waar Groot-Ammers aan ons de bal liet en loerde op een counter.
Pas na een kwartier kon het tweede elftal bijna iets doen met dit veldoverwicht. Een bal van Leon vanaf de linksbackpositie, bereikte Michael K die met een functionele hakbal Robin vrij wist te spelen, zorgde voor de eerste levensgrote kans. Helaas zag Robin zijn te slappe inzet met buitenkantje links gepareerd worden door de keeper.
Nauwelijks bekomen van deze reuzekans, brak het tweede elftal één minuut later wel de ban. Een voorzet van Robin kwam terecht bij Youri die de bal teruglegde op Hendri. Hendri zag op zijn beurt geen kans om te schieten, dus bezorgde hij de bal weer bij Youri, die wel een gaatje vond in de Ammerse verdediging (1-0).
Rond de twintigste minuut kwam daar direct het antwoord van de tegenstander van vandaag. Michael K speelde de bal in de voeten van de tegenstander (nu was het verschil in tenues toch wel duidelijk te zien zou je zeggen?), waardoor het veld helemaal open lag. De aanvaller van Groot-Ammers omspeelde Mark, en Corne was de volgende te nemen horde. Helaas stopte onze betrouwbare mandekker zijn tegenstander op onreglementaire wijze, waardoor een penalty volgde. Richard ging nog wel naar de goede hoek, maar de strafschop was te zuiver ingeschoten (1-1).
Waar Groot-Ammers direct na onze treffer een antwoord had, zo had Kozakken Boys bijna direct een antwoord op hun treffer. Een balletje van Leon op Robin werd naast de verkeerde kant van de paal gekruld door laatstgenoemde.
Zo zat het publiek op het puntje van hun stoel, en was het even stuivertje wisselen met de mogelijkheden.
Groot-Ammers produceerde hierna een gevaarlijke voorzet, waarbij de aanvaller een teenlengte tekort kwam.
In de 26e minuut was het wel raak voor de geelzwarthemden. Een voorzet vanaf hun linkerkant werd gemist door Corne en zijn tegenstander, maar Leon stond vervolgens te slapen en was er niet alert op dat zijn directe tegenstander de bal ook nog kon krijgen. De speler van Groot-Ammers wist natuurlijk wel raad met deze mogelijkheid (1-2).
Zo keek Kozakken Boys 2 weer tegen een achterstand aan, net als in de laatste wedstrijd in november tegen SVW.
De wedstrijd was een half uur oud toen de stand gelijk had moeten staan, ware het niet dat Robin een grote kans om zeep hielp.
Vijf minuten later (én op het moment dat onze teammanager Danny H aan kwam lopen na zijn huishoudelijke taken) schoot Corne al zijn frustratie van zich af en dit resulteerde in een keiharde zwabberbal van een meter of 30 waar de keeper geen antwoord op had (2-2).
Na deze goal moest Kevin I het veld verlaten vanwege een bloedneus. Gerco verving hem.
Even later was een voorzet van Youri net iets te hoog voor Robin, die dus niet bij de bal kon.
Vlak voor rust, in de 41e minuut, stond Kozakken Boys 2 alweer op voorsprong. Tegen een harde en lage voorzet van Stefan hoefde Hendri alleen maar zijn voet te zetten (3-2).
De scheidsrechter blies keurig op tijd voor de rust.

Na een korte rust waarin geen wissels aan onze kant plaatsvonden, startten we precies om 13:00 aan de tweede helft.

De taak in de tweede helft was om de wedstrijd snel op slot te gooien, omdat aanstaande dinsdag alweer de volgende wedstrijd wacht.
Dit zag je ook in het veldspel terug, want na drie minuten in de tweede helft kon Youri geen kracht achter zijn schot zetten na goed doorzetten van Michael K.
Kozakken Boys 2 dook snel voor de tweede keer op voor het doel van de tegenstander. Een voorzet van Leon werd door Michael K naast gekopt.
Even gebeurde er niet zo veel, maar in de 61e minuut konden de handjes de lucht in voor de bevrijdende en verdiende 4-2. Na goed doorzetten en een goede dribbel van Hendri kreeg Youri de bal. Youri zag zijn kans schoon en krulde het speeltuig van buiten de zestien fraai in de bovenhoek buiten bereik van de keeper.
Vlak na deze goal verliet Leon het veld, die nog zichtbaar aangeslagen was van een vrijgezellenweekend vorige week. Michael R, die z'n batterij volledig heeft opgeladen in Curaçao, kwam hem vervangen.
In de 66e minuut de volgende wissel: Arnie kwam erin voor Corne.
In de tussentijd gebeurde er niet zo veel op het veld. Kozakken Boys vond het wel prima en Groot-Ammers kon niet gevaarlijk worden. Een discussie over druk zetten tussen een buitenspeler en de trainer van de tegenstander bracht ook niet het gewenste effect op voor de tegenstander van vandaag.
Na 25 minuten voetballen in het tweede bedrijf vond Tim het mooi geweest en Kevin I (na het stoppen van z'n bloedneus) kwam weer voor hem in de plaats.
Een minuutje later werden de bezoekers zowaar gevaarlijk. Een vrije trap op een mooie plek dwong Richard tot een uiterste krachtsinspanning naar de hoek.
In de 75e minuut knalde de tegenstander van vandaag de bal uit het niets op de paal.
Even hierna was Youri, na een ijzersterk optreden vandaag, moegestreden en Ricky Bannis kwam hem vervangen. En u weet het: met Rick in het veld heb je een grote kans op spektakel.
Welgeteld twee minuten na zijn invalbeurt had Rick zijn doelpuntenmoyenne op kunnen krikken. Een goede actie van Hendri, met een dito steekbal op Rick leidde deze kans in. Helaas zag Rick zijn zwakke inzet gestopt worden door de keeper.
In de 85e minuut kreeg Stefan nog een goede mogelijkheid, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door de keeper. De pijp was na deze actie leeg bij onze verdedigende middenvelder en hij liet zich vervangen door een topfitte DJ Thomas.
Aan de andere kant kopte Groot-Ammers een goede kans op de aansluitingstreffer naast het doel van Richard.
De laatste kans van de wedstrijd was voor Rick. Na een snelle ingooi van Hendri op Robin op de rechterflank werd Gerco bereikt. Gerco gunde heel collegiaal het moment aan Rick, maar wederom wist Rick deze grote kans niet te verzilveren.
De scheidsrechter van dienst floot vlak hierna voor de laatste maal deze middag.

Al met al een niet al te lastige middag voor Kozakken Boys 2. Het was natuurlijk afwachten hoe de Werkendammers uit de lange winterstop (20 november werd de laatste wedstrijd gespeeld) zouden komen, maar dat viel niks tegen. Even zat de schrik erin toen we op achterstand kwamen, maar dankzij een zondagsschot van Corne stonden we alweer snel op gelijke hoogte en kwamen we tien minuten later zelfs weer op voorsprong. De eerste helft was beduidend beter dan de rommelige tweede helft, maar al met al een prima overwinning op een tegenstander waar we het normaliter een stuk lastiger tegen hebben. Door deze overwinning heeft Kozakken Boys 2 nog steeds de maximale score behaald deze competitie. Aanstaande dinsdag moeten we al hersteld zijn, want dan wacht Schelluinen 2 in een heuse avondwedstrijd om 19:45.