4235VW
TIENHOVEN ZH
tel. 0183-601827

Zaterdag 16 oktober

Vandaag speelt Kozakken Boys 2 een uitwedstrijd in en tegen Ameide 3. In deze laatste speelronde voor de 'bekerbreak', dus lekker een weekje rust voor de Werkendammers, hoopt het tweede elftal de goede reeks door te zetten. Met ruime overwinningen op VVAC, Lekvogels en Arkel ziet Kozakken Boys 2 zich terug aan de kop van de ranglijst.
De voetballers uit 'Termei' vinden zichzelf terug op plaats nummer 5. Ameide begon goed aan de competitie (2-6 overwinning op SVW) en stond na de eerste speelronde bovenaan, maar in de tweede speelronde verloor de tegenstander van vandaag tegen Tricht (1-2), om vervolgens vorige week gelijk te spelen tegen Groot-Ammers (1-1).
Op Sportpark Meihoven klonk het eerste fluitsignaal precies om 14:30.

Kozakken Boys 2 start met de volgende elf namen: Danny D - Michael R, Corne, Mark, Kevin I - Kevin S, Jesse, Remco, Hendri - Rick, Youri.
Op de bank zitten: Stefan, Robin, Gerco, Arnie en Thomas (ja, Thomas inderdaad, u leest het goed!)
Afwezig vandaag zijn: Michael K (vakantie), Sven, Danny H (geblesseerd), Tim (familiedag), Leon (bedrijfsuitje), Hubert (verjaardag vieren), Richard (gat graven bij z'n huis), Jurgen (naar Heerenveen - 020), Rohan (Amsterdam Dance Event) en Teus (luxeprobleem vanwege te veel man).

Al snel werd duidelijk dat Ameide vanmiddag niet was op komen draven om te voetballen. Ze lieten de bal aan de Werkendammers, waardoor we alle tijd (en misschien wel te veel tijd) kregen om rustig op te bouwen en de combinatie te zoeken. Ameide loerde op fouten in onze opbouw en in de tweede minuut was de eerste fout al een feit. Jesse gaf een foute terugspeelbal, maar Mark, zoals altijd vanaf het begin van de wedstrijd messcherp, wist het gevaar eruit te halen.
De eerste mogelijkheid was voor Kozakken Boys 2 na een minuut of zeven spelen. Remco liep de vrije ruimte in op rechts en wist Rick te bedienen, maar die zag zijn inzet voorlangs gaan.
De wedstrijd werd twee minuten later wel opengebroken. Corne wilde vanuit de laatste linie een crosspas geven op rechts, maar raakte de bal 'niet goed', waardoor Jesse zomaar vanuit het midden van het veld door kon stomen, de keeper wist te passeren en hiermee de 0-1 op het scorebord liet verschijnen.
Vlak hierna kon de score verdubbeld worden door Youri, na een afgemeten lange bal van Mark, maar Youri vond helaas de keeper op zijn weg naar een doelpunt.
In de twaalfde minuut kwam Ameide uit het niets op gelijke hoogte. Door balverlies van Corne, die doorgeschoven was, kon Ameide gemakkelijk door de overgebleven verdediging heen spelen en via de binnenkant van de paal werd ook Danny verschalkt (1-1).
Na zestien minuten moest het tweede elftal de eerste noodgedwongen wissel doorvoeren. Bij Jesse schoot het na een sprintje in zijn hamstring, maar misschien was het ook niet zo slim van onze rooie vriend dat hij die ochtend al anderhalf uur heeft staan padellen. Robin kwam voor hem in de plek.
Een minuut later kreeg Kozakken Boys 2 de uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Na hands van Ameide kon de scheidsrechter niets anders dan de bal op de stip leggen. Dit was uiteraard een koud kunstje voor Youri: 1-2.
Even hierna belandde een mooie aanval via Robin, Rick en Hendri op de brede rug van Youri, die dus een beetje in de weg liep.
Aan de andere kant werd Ameide voor de tweede maal gevaarlijk. Een omhaal werd nuttig geblokt door Kevin I.
In de 26e minuut was het even schrikken geblazen voor de Werkendamse formatie. Remco ging in een ogenschijnlijk onschuldige duel om de bal schreeuwend naar het kunstgras. Na afloop hebben we vernomen dat Remco een scheur in de achillespees heeft opgelopen. We wensen Remco ook vanaf deze plek veel succes met het herstel! Gerco kwam voor hem in de plek.
Na een half uur spelen had de 1-3 op de borden moeten staan, ware het niet dat Corne de bal uit een corner er van dichtbij niet in kreeg.
In de 35e minuut was het dan eindelijk wel raak. Een voorzet van Robin kwam, na een uiterste krachtsinspanning van Hendri, op het hoofd van laatstgenoemde en deze kopbal belandde prachtig in de verre hoek (1-3).
In de laatste tien minuten voor rust gebeurde er weinig noemenswaardig en hierdoor zochten we met een comfortabele voorsprong de thee op.

In de rust deze keer geen wissels, vanwege twee noodgedwongen wissels in het eerste bedrijf.

Kozakken Boys 2 vloog in de tweede helft uit de startblokken. De eerste de beste aanval via links was direct raak. Robin zorgde in tweede instantie voor de 1-4.
Vijf minuten later was het wederom Corne (had hij vandaag zijn dag misschien niet?) die een moeilijk te missen kans toch over het doel wist te tikken.
In de 51e minuut wist Ameide iets terug te doen. Na een verloren duel op het middenveld kon Ameide de ruimte vinden aan hun linkerkant. De linksbuiten van de tegenstander passeerde zijn man, trok de bal voor en de spits schoot tegen zijn eigen standbeen aan, waardoor de bal van richting veranderde en Danny kansloos was (2-4).
In de periode die volgde was het spel slordig. Kozakken Boys 2 speelde in een te laag tempo de bal zonder idee rond en Ameide wachtte passief af. Stefan kwam ondertussen in het veld voor Kevin S.
In de 63e minuut was het weer raak voor Kozakken Boys. Ameide verdedigde slecht uit, Hendri pakte de afvallende bal op, nam hem vol op de pantoffel en zag zijn poging in de kruising eindigen (2-5).
Welgeteld drie minuten later kon de Werkendamse formatie weer juichen. Een schitterende actie van Robin op links, waarbij hij zijn directe tegenstander passeerde en Gerco wist te bedienen, die de bal daarna gemakkelijk kon binnentikken betekende de 2-6 van deze middag.
Vlak hierna kwam Arnie de moegestreden Youri vervangen, die toch ook weer vandaag behoorlijk wat kilometers heeft afgelegd.
In de 76e minuut was het Ameide dat nog een keer scoorde. De thuisspelende ploeg omspeelde handig de buitenspelval en zo werd simpel de 3-6 binnen geschoten.
Vlak na deze laatste goal van de wedstrijd vond Mark het wel welletjes en kwam Thomas hem vervangen. Zo maakte onze BN'er z'n langverwachte eerste minuten van het seizoen.
In het restant van de wedstrijd zag je duidelijk dat beide ploegen het wel prima vonden zo.
Rick had het doelsaldo tweemaal nog wat verder kunnen opkrikken, maar het zat hem vandaag volgens eigen zeggen niet mee.
De scheidsrechter blies vervolgens, na instemming van beide ploegen, nog voor de 90 minuten verstreken waren voor de laatste maal.

Zo weet Kozakken Boys 2 ook hun vierde wedstrijd van de competitie winnend af te sluiten en mogen we volgende week een weekje uit gaan rusten. Het spel vandaag was niet per se om over naar huis te schrijven, maar Ameide kon er ook niet heel veel tegenover zetten. De enige smetjes van deze wedstrijd zijn misschien de drie tegendoelpunten en het uitvallen van Remco en Jesse. Het tweede elftal ziet zichzelf bovenaan de ranglijst staan, met vier gespeeld, 12 punten en een doelsaldo van +15. SteDoCo volgt op plaats nummer twee met vier gespeeld, 10 punten en u raadt het al: na de 'bekerbreak' wacht een topper op De Zwaaier tussen de nummers 1 en 2 van de derde klasse C. We hopen dat iedereen de batterij tegen die tijd weer een beetje heeft opgeladen bij zichzelf, en we verwachten u dan ook op zaterdag 30 oktober om 12:00 op ons mooie sportpark. Tot dan!