Yoƫll Henssen

kwalificatieronde 2 BV

22 september 2021 20:00

M.A. de Bruijn

Kozakken Boys heeft op woensdagavond de laatste kwalificatie ronde van de KNVB Beker overleefd en soeverein gewonnen van Groene Ster. Kozakken Boys was van begin af aan de betere partij en de ploeg uit Heerlen had al snel in de gaten dat het weinig te vertellen had in Werkendam. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een zakelijke 2-0 overwinning voor de thuisploeg.

Kozakken Boys werkte een prima eerste helft af. Gaf de bezoekers geen enkele mogelijkheid en creëerde zelf een aantal behoorlijke kansen. Een mooie voorzet vanaf de rechterflank kwam bij Gwaeron Stout terecht die vervolgens koelbloedig de openingstreffer tegen de touwen schoot.

Het vervolg van de 1e helft leverde nog een aantal gevaarlijke momenten op via Marijnissen, een kopbal van Lommers, vrije trap van Ouja en een pegel op de lat van Hutten. De verdubbeling van de voorsprong bleef helaas uit.

De tweede helft was vrijwel hetzelfde spelbeeld aanwezig. Na een paar kansen in de beginfase was het toch uiteindelijk Lommers die verantwoordelijk was voor verdubbeling van de voorsprong. Na de 2-0 deelde Groene Ster nog wat speldenprikjes uit maar was het nog steeds Kozakken Boys dat de boventoon voerde. Kansen op 3-0 waren er volop. De 3e goal bleef echter uit.

Kozakken Boys bekert dus verder en gaat de koker in voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Zaterdag zal de loting plaatsvinden. Eerst spelen de Werkendammers tegen HHC in de 6e speelronde van de Jack's League. Aanvang 15:00 uur, Sportpark de Zwaaier.