MO11-1 groeit als team in fase 1.

SteDoCo MO11-1

2 - 2

Kozakken Boys MO11-1

Competitie

2e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 05

Datum

16 oktober 2021 8:30

Scheidsrechter

H. Meijer

Accommodatie

Sportpark SteDoCo
Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

MO11-1 groeit als team in fase 1.
Na de zomervakantie zijn we bij Kozakken Boys gestart met een nieuw MO11-1 team. Een aantal meiden hiervan zaten al een paar jaar op voetbal, maar ook een aantal gingen voor het eerst kennis maken met deze balsport. Dit zijn de speelsters waar we vanaf eind augustus mee aan de bak gingen: Maud van den Heuvel, Pauline Bakker, Lynn Schreuders, Naomi van de Heuvel, Suze Schoon, Mirthe Paans, Lize Verhoeven, Yara van de Heuvel, Robine Kant, Sophie Ritmeester, Frederique Hordijk en Rianna van den Dungen. Na een aantal trainingen werd er gestart met vriendschappelijke wedstrijden, te beginnen tegen SVW MO11-1 ,die na een 2-0 voorsprong met 2-4 werd verloren. Hierna kregen we ,eveneens vriendschappelijk, flink op de broek tegen RFC (16-0) en Nivo Sparta (1-20). Er was nog een hoop werk aan de winkel, maar dit was uiteraard ingecalculeerd als nieuw gevormd team zijnde. Onder leiding van Aart Verhoeven en ondergetekende (met Sarah als goede invaltrainster) werd er verder geborduurd aan een succes formatie. Met als teammanager Jannette van de Heuvel die alles rondom ons team regelt. De competitie kwam in zicht en we mochten starten uit bij BZC’14 . In Zuilichem kwamen we tegen zeer grote meiden te spelen, maar konden we de schade nog aardig beperken en verloren we met 7-1. Doelpuntenmaker aan onze zijde was Yara, die tevens samen met Rianna om de week ons doel verdedigd.
De volgende wedstrijd was tegen Rijsoord thuis en vanaf dat moment gingen we eigenlijk wekelijks beter spelen als team. Deze match werd met 2-9 verloren, maar we vonden nu tweemaal het netje via Maud en Robine. Belangrijker was dus dat we beter gingen samen spelen en meer op onze positie bleven. Dan zou het toch mooi zijn als dat op een gegeven moment beloond wordt voor de meiden. De volgende tegenstander die naar de Zwaaier kwam was op een doordeweekse avond: LRC. Op een avond die gepaard ging met af en toe onweer, knokten onze meiden voor wat ze waard waren. Het ging lang gelijk op , waarbij wij via Yara, Maud en Naomi 3 goals maakten . Alleen gingen we op het laatst alsnog met 3-5 ten onder, maar we kwamen steeds dichter bij een resultaat. De zaterdag daarna mochten we naar de Roef in Sleeuwijk, waar zich ook weer een leuke pot voetbal  afspeelde. In een sportieve wedstrijd werd er verloren met 4-1 ,maar er kon de meiden niets verweten worden. Ze hadden weer hard gewerkt en het doelpunt werd deze keer gemaakt door Lize. Op naar de wedstrijd thuis tegen SVW op 9 oktober en het vertrouwen was groot om het eerste succes te gaan boeken. Na de 2-4 nederlaag vriendschappelijk tegen deze meiden , waren onze strijdkrachten er klaar voor om de eerste 3 punten in eigen huis te houden. Dat dit dan ook nog lukt ,is eigenlijk met geen pen te beschrijven. Onze meiden wonnen deze wedstrijd met maar liefst 5-0 na goals van Naomi (2x), Robine (2x) en Lize . Door de meiden werd hierna even een klein feestje gevierd met chips en muziek in de kleedkamer. Snollebollekes konden zelf helaas niet komen, maar desondanks werd er vrolijk van links naar rechts gedanst op de klanken uit de speakers. 
Super leuk en uiteindelijk doen we het allemaal hiervoor dat de meiden plezier hebben met elkaar. Binnen de trainingen en wedstrijden lekker fanatiek met van tijd tot tijd een dolletje. De meiden zijn stuk voor stuk erg enthousiast en heel leuk om mee te werken. Gisteren sloten we fase 1 van deze jaargang af uit bij Stedoco MO11-1. Deze tegenstander was ook een heel leuk team om tegen te spelen. Na een vroege 0-1 voorsprong door Naomi, kwamen we na rust op een 2-1 achterstand. Tijdens de time out in dit tweede bedrijf werd de meiden verteld dat ze risico moesten gaan nemen en druk vooruit te gaan zetten. Toch mooi dat deze boodschap over kwam, want het gas ging er nog 1 keer op. Dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker ,wederom via Naomi.  2-2 werd uiteindelijk de eindstand en zowel onze meiden als die van Stedoco konden hier prima mee leven. Na afloop werd er nog lekker gesmikkeld van wat snoepgoed gekregen van de vader van Rianna. We gaan nu rustig afwachten wie onze tegenstanders gaan worden in fase 2 ,die van start zal gaan begin november. Twee speelsters gaan ons team helaas verlaten, dit door de vele aanmeldingen die we hebben gekregen in de jonge categorie meiden. Hierdoor krijgen we na de herfstvakantie een MO11-2 team erbij en hierin gaan Sophie Ritmeester en Frederique Hordijk spelen. Ook de meiden Elynn Konings, Esmee van ’t Hoff en Romy van Biljouw die alleen trainden bij ons , gaan hierin uit komen. Hierdoor hebben alle teams (MO9-1, MO11-1 en MO11-2) max 2 wissels en met de koude maanden op komst is dit meer dan genoeg. Komt iedereen lekker veel aan spelen toe. We wensen de genoemde meiden veel succes in het nieuwe team en we blijven ze uiteraard volgen.
Ouders en speelsters ,bedankt voor jullie enthousiasme en wij als leiding gaan verder met het smeden van een heuse Kozakken Boys MO11-1 machine.
Groeten Joost, Aart en Jannette.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!