Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 08

18 september 2021 12:00

R.A. Vogel

Lange Wiep 1
4251XZ

Na een ‘gemakkelijke zege’ vorige week op ASH stond vandaag de bekerontmoeting tegen Rhelico 2 op het programma. De stand in de poule was als volgt. Zowel de Boys als Veen stonden op vier punten na twee wedstrijden. Het doelsaldo is voorafgaand de wedstrijd slechts een doelpunt in het voordeel van de Boys. Een magere overwinning leek op voorhand niet genoeg en dus moest er naast een overwinning ook flink gescoord worden. Zonder Chris, Sam en mediaman Stan begon de thuisploeg in de volgende formatie. Martijn – Ivo-Niels-Oscar-Sander – Lars-Tiemen-Johan – Mark-David-Thomas. Onder leiding van Benny Vogel werd er om stipt twaalf uur afgetrapt op een zonnig sportpark De Zwaaier.

De intentie van het 4e was duidelijk. De aanval zoeken en zo snel mogelijk het verschil maken. Op een stroef veld was dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar door de bal goed rond te laten gaan werden er wel kansen gecreëerd door de Boys. Deze werden in het eerste stadium van de wedstrijd nog niet benut en daardoor bleef de brilstand nog even op het bord staan. De bezoekers kwamen echter totaal niet tot aanvallen en beperkten zich enkel tot verdedigen. Bovendien waren zij ook maar met twaalf man afgereisd naar Werkendam waardoor er ook enkelen niet geheel fitte spelers op het veld stonden.

Het continue overwicht werd halverwege de eerste helft eindelijk omgezet in een goal. Via een aanval over links kwam de bal bij Thomas terecht op ongeveer twintig meter van de goal. Deze twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit en schoot zo de 1-0 binnen. Gesterkt door de voorsprong bleven de Boys aanval na aanval opzetten. Met verschillende loopacties probeerde men achter de verdediging van Rhelico te komen en hen hiermee te verrassen. Een van deze loopacties kwam van Johan en net op het moment dat hij wilde schieten trok de verdediging van Rhelico aan de noodrem. De leidsman had dit echter ook gezien en besloot de bal, terecht, op de stip te leggen. Thomas eiste de bal op en schoot zelfverzekerd zijn tweede goal van de middag binnen. Het slotakkoord in de eerste helft kwam van Ivo. Hij werd de diepte ingestuurd en schoot de bal hard achter de keeper van de bezoekende ploeg en zo stond het na 45 minuten 3-0.

In de rust kwamen Kevin, Tim, Sven, Stef en Stijn erin, terwijl Lars, David, Johan, Ivo en Thomas plaatsnamen op de bank. De tweede helft werd gestart met dezelfde intensiteit als de eerste, maar tot goals leidde dit nog niet. Rhelico beperkte zich enkel tot verdedigen, iets wat zij nog redelijk georganiseerd hadden in de tweede helft. Door de Boys werd ook in de tweede helft gewisseld en mede door lichte blessures bij Sven en Tiemen kwamen Johan en David al vroegtijdig de tweede helft weer in het veld. David had er nog wel zin in en tekende met twee goede goals voor de 5-0. Vooral de aanval over de linkerflank met Sander en Johan was van grote schoonheid. Kansen op meer goals waren er nog voor Mark en Ivo, maar bij een 5-0 tussenstand floot Benny vroegtijdig voor het einde om de oplopende irritaties en overtredingen van de bezoekende ploeg niet verder te laten escaleren.

Het was nog even afwachten op de uitslag van de wedstrijden tussen ASH en Veen om te weten wie er verder zou gaan in de beker. Veen kwam helaas niet verder dan een 5-0 winst op ASH en dat was voor hen niet genoeg om door te bekeren. De Boys gaan dus een ronde verder in de beker en zullen het later dit jaar opnemen in de knock-outfase tegen een nog onbekende tegenstander.  Volgende week start de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Dubbeldam. Om 14.45 wordt er afgetrapt en gaan beide teams op jacht naar een perfecte start van de competitie.