21'
27'
Francesco Antonucci (afstandschot)

14 augustus 2021 15:00

Kozakken Boys lijkt klaar voor de competitiestart van aankomende zaterdag, getuige de 2-1 overwinning op Feyenoord onder 21 van afgelopen zaterdag. De Rotterdammers kwamen met een sterke groep naar Werkendam, waardoor de wedstrijd een goede graadmeter bleek.

Onder andere de Europese debutanten Lennard Hartjes en Antoni Milambo begonnen in basisopstelling van Feyenoord. Daarnaast speelden ook Naoufal Bannis, Ramon Hendriks en Francesco Antonucci. Allen hebben ervaring in het betaald voetbal.

Kozakken Boys toonde zich echter niet onder de indruk en kwam scherp uit de kleedkamer. Al in de tweede minuut was Thomas Marijnissen dicht bij de openingstreffer. Een boogbal van de aanvaller belandde op het dak van het Rotterdamse doel. Twee minuten later was het wél raak. Nadat Feyenoord een vijandelijke corner uit de zestien werkte, pikte Marijnissen de bal op en schoot het speeltuig hard achter doelman Tein Troost.

Even later behield doelman Ricardo Kieboom de voorsprong voor Kozakken Boys, door een schot van dichtbij met een katachtige reflex te stoppen. Na dit gevaar voor het Werkendamse doel zocht Kozakken Boys weer de aanval en deed dit bijna succesvol. Een schitterende voorzet van Frenk Keukens werd door Tarik Fagrach tegen de lat gekopt.

Nog geen minuut later legde de arbiter van dienst de bal op de stip voor Feyenoord. Dit gebeurde nadat Keukens aan de noodrem trok, na slordig balverlies op het middenveld. Bannis nam plaats achter de bal, maar zag zijn inzet knap gestopt worden door Kieboom. Die daarmee opnieuw de voorsprong wist vast te houden.

In de 21ste minuut kon het Werkendamse publiek opnieuw juichen. Na een mooie aanval kon Fagrach via een hoogstandje Lars Hutten voor de keeper zetten, waarna de middenvelder gedecideerd afrondde. Zo stond Kozakken Boys al snel op een 2-0 voorsprong.

Vanuit het niets deed Feyenoord iets terug via Antonucci. De middenvelder krulde de bal knap langs Kieboom, waardoor de spanning in de wedstrijd terugkwam. Met deze 2-1 stand gingen beide ploegen rusten.

Vijf minuten na rust kreeg Fagrach de kans om Kozakken Boys naar een grotere voorsprong te koppen, maar helaas zag de aanvaller zijn kopbal rakelings naast gaan. In de 68ste minuut dribbelde Gwaeron Stout de zestien van Feyenoord binnen. De verdedigers zagen geen kans de middenvelder reglementair te stoppen en moesten zodoende toezien hoe de arbiter naar de stip wees.

Fagrach eiste de penalty op, maar ook hij wist het doel niet te treffen vanaf elf meter. Troost dook de goede hoek in en stopte de strafschop. Met nog een kwartier op de klok schoot Yasin Ouja een vrije trap rakelings over het Rotterdamse doel. In het restant van de wedstrijd bleven grote kansen achterwege.

Kozakken Boys kan zich na de 2-1 overwinning op Feyenoord onder 21 gaan opmaken voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Zaterdag 21 augustus staat de uitwedstrijd in Katwijk tegen Quick Boys op het programma. De wedstrijd begint om 15:00 uur. Het liveverslag van de wedstrijd zal zoals gebruikelijk te volgen zijn via Twitter.