Laan van Nieuw-Zuid 25
2225SE
KATWIJK ZH
tel. 071-4014132

Met een op papier mooie opening van het seizoen tussen twee amateur grootheden nam Kozakken Boys het in Katwijk op tegen Quick Boys. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in februari 2020 toen de wedstrijd in Werkendam eindigde in een 1-1 eindstand.

De eerste helft hadden de Werkendammers het lastig tegen Katwijk. Zeker in verdedigend opzicht was het vooral keeper Ricardo Kieboom die ervoor zorgde dat de nul werd gehouden. Éen keer liet de doelman zich passeren, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Kozakken Boys kwam slechts tot één mogelijkheid vijf minuten voor het rustsignaal.

Kozakken Boys kreeg in de tweede helft wat meer mogelijkheden via Stout en Hutten, maar ook in de tweede helft waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Uiteindelijk werd het geduld van de Werkendammers beloond wat een mooie combinatie door het midden met Marijnissen en Fagrach leverde een 1-op-1 situatie op die Marijnissen benutte. Vlak voor tijd vergat Fagrach wel de wedstrijd in het slot te gooien waardoor het nog heel spannend werd in de slotminuten, maar uiteindelijk werden de drie punten over de streep getrokken.

Volgende week speelt Kozakken Boys de eerste competitiewedstrijd op de Zwaaier tegen GVVV. De wedstrijd zal aanvangen om 15:00