92'

2e divisie Jack's League

9 oktober 2021 15:00

N.B. Smit

Kozakken Boys lijkt in de hoek te zitten waar de klappen vallen. De Werkendammers zijn de gevreesde angstgegner voor de ploeg uit Katwijk, maar voor het eerst sinds de komst van de Tweede Divisie ging Kozakken Boys onderuit tegen de huidige koploper. Twee keer kwam de thuisploeg op voorsprong, maar uiteindelijk stapte Katwijk met drie punten de bus in. Het was voornamelijk een hard gelach.

Kozakken Boys begon de wedstrijd voortvarend. Een speldenprik werd uitgedeeld door rechtsback Frenk Keukens met een schot vanuit de tweede lijn. De kans die daarop volgde trof meer succes. Thomas Marijnissen schoot met zijn linker de bal richting de verre bovenhoek. De Katwijkse doelman verkeek zich daar volledig op, wat resulteerde in een schitterende openingstreffer.

Onfortuinlijk genoeg kon Kozakken Boys niet lang genieten van de voorsprong. Ricardo Kieboom deed iets wat hem dit seizoen nog niet overkwam. De Werkendamse keeper ging namelijk niet vrij uit bij de aansluitingstreffer van ex-Kozak Ahmed el Azzouti. Uiteindelijk werd na een vermakelijke 45 minuten gerust met een 1-1 tussenstand.

Ook in het tweede bedrijf kon regelmatig genoten worden. Opnieuw kwam Kozakken Boys op voorsprong ditmaal door een van richting veranderde vrije trap van Yasin Ouja. Helaas hielden ‘De Boys’ geen punten over aan de twee treffers. Marciano Mengerink liet als invaller zien waarom hij in de basis wil staan bij Katwijk. Bij een indraaiende vrije trap was hij het meest alert en later schoot hij met binnenkant voet de bal tergend langzaam langs Ricardo Kieboom waardoor de 2-1 voorsprong heel snel was omgedraaid in een 2-3 achterstand voor Kozakken Boys.

De ploeg van Rick Adjei verdiende tegen Katwijk meer, maar staat toch met lege handen. Volgende week spelen de Werkendammers tegen Excelsior Maassluis.